Аз си взех BIG FOOT 2013 на миналата промоция, имам около 700 км с него, вярно е, че нямам база за сравнение, понеже не съм карал от 12-13 години, но засега съм доволен от всичко. Вилката работи добре, аз съм 100 кг и нямам проблеми на пресечен терен. Скоростите са отлични /малко донастроих предния дерайльор, фабрично не беше идеално настроен/. 30 скорости като за начинаещ и не напълно ориентиран в нуждите и желанията си, е направо перфектно. Мога да изкатеря и най-сериозния баир, и мога и да си набирам много здраво по равно и надолу. Спирачките авид имат много приятно усещане и голям контрол на модулацията, спират здраво и са 180 отпред и 160 отзад, което за мен е оптимално. Дори гумите са с много добра шарка за мен, понеже грайфера е достатъчен за извън пътя, без да е твърде агресивен за да се кара комфортно на асфалт. Седалката ми допада много, паснахме си с нея. Това колело мога да го препоръчам от сърце каго комплектовка. Само педалите ми бяха супер неудобни, смених ги веднага.
Най-силно ми наклони везните вилката, сънтур просто не ми харесва като опция. Дори дистанционното заключване /което е много ценна опция/ не можа да ме спечели за драг-а.
За цветовете... въпрос на вкус, на мен пък драг-а с черно, бяло и зелено ми е много труден за възприемане. А черните гуми, е, повярвай ми, че ще ги караш сиви, от първия час след всяко измиване нататък.
И все пак не пренебрегвай скот - аз си мислех, че са безмислено скъпи и дори не погледнах, какво предлагат, но май има интересни варианти.