Профилактика на RockShox XC30

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Профилактика на RockShox XC30

Мнениеот Gvt333 » Сря Окт 16, 2013 9:04 am

Братя, казвайте къде мога да оставя RockShox XC30 вилка за чистене и смяна на маслото? И горе-долу цена за тази услуга? Става въпрос за София!
Gvt333

Рейтинг: 1402

Re: Профилактика на RockShox XC30

Мнениеот mariko » Сря Окт 16, 2013 9:23 am

Отначало ми се прииска да отговоря "В сервиз", ама ще съм добра- иди в сервиз :lol:
В темата за веломеханиците има много писано за добрите майстори, може да си избереш. Предполагам че около 30-40лв е цената на услугата.
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот Gvt333 » Сря Окт 16, 2013 10:11 am

:beer:
Gvt333

Рейтинг: 1402

Мнениеот VaskoM » Чет Окт 17, 2013 11:18 am

Аз карам такава вилка и съм питал много кратно същият въпрос и никой не ми е отговарял. Иначе 30-40 лв? Аз за пет-шест такива профилактики ще купя нова бре. Явно хубавите неща струват скъпо.
VaskoM

Рейтинг: 1200

Мнениеот mariko » Чет Окт 17, 2013 11:34 am

VaskoM написа:Аз карам такава вилка и съм питал много кратно същият въпрос и никой не ми е отговарял. Иначе 30-40 лв? Аз за пет-шест такива профилактики ще купя нова бре. Явно хубавите неща струват скъпо.

Ами казах на мен колко ми излезе. Не съм коментирала евтино или скъпо е- това всеки сам си решава и не е моя работа да давам акъл. Пък и в други сервизи цената може да е друга- не съм ги обикаляла всичките, я.
Но понеже спомена, а и понеже като цяло се дразня на подобен начин на мислене, искам да ти обърна внимание на една друга проста сметка- според вида каране профилактика се налага 1-2 пъти годишно и, ако след 5-6 смени на маслото, т.е. след 2 до 5 години, наистина си смениш вилката може да е защото ти се е приискало просто. Бонуса е, че през това време не си карал трошляк, а добре работеща вилка.
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот VaskoM » Чет Окт 17, 2013 11:53 am

mariko написа:
VaskoM написа:Аз карам такава вилка и съм питал много кратно същият въпрос и никой не ми е отговарял. Иначе 30-40 лв? Аз за пет-шест такива профилактики ще купя нова бре. Явно хубавите неща струват скъпо.

Ами казах на мен колко ми излезе. Не съм коментирала евтино или скъпо е- това всеки сам си решава и не е моя работа да давам акъл. Пък и в други сервизи цената може да е друга- не съм ги обикаляла всичките, я.
Но понеже спомена, а и понеже като цяло се дразня на подобен начин на мислене, искам да ти обърна внимание на една друга проста сметка- според вида каране профилактика се налага 1-2 пъти годишно и, ако след 5-6 смени на маслото, т.е. след 2 до 5 години, наистина си смениш вилката може да е защото ти се е приискало просто. Бонуса е, че през това време не си карал трошляк, а добре работеща вилка.

Така е! От друга страна аз не карам толкова много а крос кънтри излизанията извън София са ми максимум 3 на година. Истината, че би ми било интересно да се науча сам да си я разглобявам и да й сменям маслото. Искам да попитам още нещо. Работата й няма ли да се подобри ако преди всяко каране пръскам по тръбите малко силиконова смазка?
VaskoM

Рейтинг: 1200

Мнениеот TheUndertaker » Чет Окт 17, 2013 12:33 pm

Силиконовата смазка подобрява за кратко работата на вилката, ако разчиташ на нея да я спасяваш, да не сменяш масло и тнт, забрави по-добре. По принцип в повечето веломагазини в София би трябвало да могат да извършат тази продцедура. Примерно на сайта на официалния вносител на тия вилки, има магазини .. а и може и с тях да говориш избор бол.
Аватар
TheUndertaker

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за крос-кънтри