Cross Grip 927 Вилка?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Cross Grip 927 Вилка?

Мнениеот Cross grip 927 » Пон Дек 30, 2013 12:30 am

Здравейте.. Преди 2 седмици си купих Cross Grip 927 29er като за малко каране ми направи добро впечатление много съм доволен за сега нямам никакви оплаквания.. Само ми казаха че вилката е малко слабичка? "SUNTOUR XCM-MLO HEAD PARTS" взел съм велосипеда за градско каране и за преходи по шосе може би няма да имам проблеми с вилката ако го карам само по шосе но ако се наложи да мина през черен път или малко повечко неравенства как мислите вие? Добра ли е тази вилка и ще върши ли работа? Мерси предварително за вашите насоки и мнения. :)
Аватар
Cross grip 927

Рейтинг: 1265

Re: Cross Grip 927 Вилка?

Мнениеот autosvet » Пон Дек 30, 2013 6:13 am

Нищо няма да й стане на вилката ако пуснеш някой черен път или пътечка освен да се поизцапа за което е нужно да я миеш грижливо и да я посмазваш от време на време. Купи си един силиконов спрей. Ако си много тежък и много агресивен при спиране може и да се разлопа по някое време. Моята за два сезона не е.
Аватар
autosvet

Рейтинг: 1440

Мнениеот Cross grip 927 » Пон Дек 30, 2013 1:04 pm

65кг съм много си пазя нещата старото ми колело беше 7 годишно и нямаше грам ръжда.. Значи няма да имам проблем.
Аватар
Cross grip 927

Мнениеот autosvet » Пон Дек 30, 2013 2:35 pm

Това е колело и е направено да се кара. Така, че карай и не му мисли прекалено за това кога ще се разлуфти вилката за да не си разваляш кефа. Просто я почиствай и смазвай. Веднъж годишно я карай на майстор да ти я почисти и смаже от вътре или се научи как ти да си го правиш и няма да имаш проблеми.
Аватар
autosvet

Рейтинг: 1440

Мнениеот unsigner » Вто Дек 31, 2013 6:29 pm

Cross grip 927 написа:Здравейте.. Преди 2 седмици си купих Cross Grip 927 29er като за малко каране ми направи добро впечатление много съм доволен за сега нямам никакви оплаквания.. Само ми казаха че вилката е малко слабичка? "SUNTOUR XCM-MLO HEAD PARTS" взел съм велосипеда за градско каране и за преходи по шосе може би няма да имам проблеми с вилката ако го карам само по шосе но ако се наложи да мина през черен път или малко повечко неравенства как мислите вие? Добра ли е тази вилка и ще върши ли работа? Мерси предварително за вашите насоки и мнения. :)

Пич, аз бях 145 кг, като си купих 927 през април и съм направил бая километри оттогава, че и по Витоша част от тях... Не бери грижа, себе си гледай да не потрошиш, вилката ще издържи :-)
unsigner

Рейтинг: 1667

Мнениеот XaCkBuTukC » Пон Яну 06, 2014 8:19 pm

Cross grip 927 написа:Здравейте.. Преди 2 седмици си купих Cross Grip 927 29er като за малко каране ми направи добро впечатление много съм доволен за сега нямам никакви оплаквания.. Само ми казаха че вилката е малко слабичка? "SUNTOUR XCM-MLO HEAD PARTS" взел съм велосипеда за градско каране и за преходи по шосе може би няма да имам проблеми с вилката ако го карам само по шосе но ако се наложи да мина през черен път или малко повечко неравенства как мислите вие? Добра ли е тази вилка и ще върши ли работа? Мерси предварително за вашите насоки и мнения. :)

под слабичка :) може би са имали предвид работата и :) иначе аз имах 6г пружинна вилка Rock Shoxx Juddy 1 и нямаше абсолютно никакви проблеми
ако ти се появи луфт има втулки които се слагат и се решава проблема
ако все пак решиш да сменяш вилката направи го с по висок клас вилка и въобще няма да съжаляваш :) мисля че имаше Epicon за 29ка но ако има Raidon също можеш да се насочиш към него.
и най важното :) ако си доволен от вилката не я сменяй !
Аватар
XaCkBuTukC

Рейтинг: 1510

Мнениеот Cross grip 927 » Вто Яну 07, 2014 10:15 pm

@XaCkBuTukC
Мерси за насоката.
Аватар
Cross grip 927

Назад към Продукти за крос-кънтри