Wheelset до 350 кинта за градско и леко XC

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Wheelset до 350 кинта за градско и леко XC

Мнениеот svrakata » Пет Яну 24, 2014 11:47 am

Здравейте,

Дойде ред да инвестирам в нови капли. Ще се радвам на някакви идеи от ваша страна.

Аресах си е те тва от Декатлона http://www.decathlon.bg/2-diska-mavic-c ... 49112.html

Дали си струва?
Аватар
svrakata

Рейтинг: 1220

Re: Wheelset до 350 кинта за градско и леко XC

Мнениеот kobso1245 » Съб Яну 25, 2014 1:27 pm

svrakata написа:Здравейте,

Дойде ред да инвестирам в нови капли. Ще се радвам на някакви идеи от ваша страна.

Аресах си е те тва от Декатлона http://www.decathlon.bg/2-diska-mavic-c ... 49112.html

Дали си струва?

Това са доста изпитани капли(а и цената не е лоша), но нещо не виждам смисъла да даваш толкова пари, щом ще ги караш градско и леко хц...
Ако приемаш идеи-оглеждай пазара, нещо от рода на Мавик 117(317, ако ще караш по-агресивно)+шимано 525 би ти свършило идеална работа(а и ще дойде дооооооооста под бюджета ти..)
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот Stoks1 » Съб Яну 25, 2014 4:31 pm

Главините, не са толкова добри с тези прави спици. Според мен си направи нещо твоя сглобка. Купи си 2 главини от Китай Novatec, шини някакви леки примерно Mach 1 Neo и спиците там според зависи дали искаш да са леки и по-цвят. Лично мое мнение1 :D
Аватар
Stoks1

Рейтинг: 1460

Мнениеот araX » Нед Яну 26, 2014 12:44 pm

Според мен на Mavic шините са хубави, но главините им ги избягвам. И уточни, какво разбираш под "леко XC".
araX

Рейтинг: 1415

Мнениеот svrakata » Вто Яну 28, 2014 9:39 am

Здравейте!
Благодаря за мненията!

Значи, точно там е проблема,че въобще не мога да преценя какво би ми свършило работа. В града карам сравнително агресивно, скачам от бордюрите, не ги слизам като монахиня. Гиъра ми в момента е: предна някъв Мавик 117 с борд за ви брейк и задна някъв кросър с евтини шимански главини, но никога не съм ги кривил,не съм късал спици или разбивал лагери Това, което ми се ще да постигна е: сравнително леки и здрави капли, с които да си карам до работа, но да не се притеснявам като ги юрна по скапаните софийски пътища, тротоари и т.н. Тежа 68кг. Карам доста, по стотина км на седмица.
Тези пари са ми макса, който бих дал за сет. Явно, че ще трябва по-стабилно проучване, няма да се размина само с тема във форума :eyebrow: . Ке споделя като ги скалъпя.
Аватар
svrakata

Мнениеот svrakata » Вто Яну 28, 2014 10:27 am

araX написа:Според мен на Mavic шините са хубави, но главините им ги избягвам. И уточни, какво разбираш под "леко XC".

Под леко ХС разбирам следното:

Живея в с. Кокаляне недалеч от столицата и там карам по едни черни пътища; от Панчарево за Младост минавам през синия кръст и оттам през поляните; някой ако знае пътя от Герман до ВЕЦ Кокаляне, покрай езерото. Е тва разбирам под лек ХС. :) За Витоша не съм мислил, но дори и там да го кача, не мисля да го юркам.
Аватар
svrakata

Назад към Продукти за крос-кънтри