Препоръчайте гуми

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Препоръчайте гуми

Мнениеот vfilipov » Пон Яну 27, 2014 11:49 pm

Здравейте.Какви гуми (26) бихте ми препоръчали?Карам хс и градско.Бюджета е около 30-35 лв за гума
vfilipov

Рейтинг: 1200

Re: Препоръчайте гуми

Мнениеот Stoks1 » Вто Яну 28, 2014 12:13 am

Идеалната оферта за теб и от към грамаж също. Взимай няма да съжаляваш viewtopic.php?f=19&t=152791&p=968954&hilit=%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B8#p968954
Аватар
Stoks1

Рейтинг: 1460

Мнениеот dudelgrincen » Вто Яну 28, 2014 12:47 pm

Мога да ти препоръчам Specialized Fast Trak, ако откриеш чифт в някой Байкцентър (май само те ги продават тук). Има различни смески и варианти. Бройката е 40лв от обикновените със защита на страничната стена, гумата е бърза, профила е доста объл (което е добре за завоите), шарката е много добре измислена (създадена е не чрез проба и грешка, а чрез метода на крайните елементи - за който можеш да прочетеш в Уикипедия...гуми със същата шарка на протектора Specialized ползват и при high end XC моделите си), разбира се както много от гумите в този сегмент скоростта на шарката е на цената на известна склонност към приплъзване, но поведението е изключително предвидимо. Повече за Fast Trak - http://www.bikerumor.com/2011/05/03/specialized-brings-finite-element-analysis-fea-to-mountain-bike-tire-design/

Друга гума, която мога да препоръчам е Maxxis Ikon - много е подобна и цената на обикновения вариант може и да е по-ниска. Като цяло по-бърза и по-лека от Fast Trak и като цяло някои могат да я намерят за по-добра, но при нея поведението не е като при Fast Trak - контрола е добър (дори може би е по-добър като първоначално усещане), но аз определено го намирам за по-малък особено в критични моменти.

Не искам да преувеличавам и да правя излишна реклама, но Fast Trak много си заслужава. Не знам други производители, които да създават новите си модели гуми чрез метода на крайните елементи и без да му придавам прекалено значение - този подход носи стойност. Дори приплъзване на предната гума, което обикновено е доста опасно и не винаги се овладява се случва много контролируемо и сравнително безопасно при Fast Trak.

Иначе Швалбе също предлагат добри модели, но цените им са по-високи от тези на Максис. Спешълайзд също са с малко по-висока цена. Ако търсиш евтин добър модел мисля, че трябва да гледаш при Максис. Има евтини Кенди (до 25лв), но те са откровено опасни. Ако все пак попаднеш на Fast Trak - дай им шанс, пробвай с тях.
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Мнениеот vfilipov » Вто Яну 28, 2014 2:34 pm

Благодаря за изчерпателния отговор.Мисля да се спра на Fast track
vfilipov

Рейтинг: 1200

Мнениеот Vorac » Сря Яну 29, 2014 3:29 pm

Fast track са хлъзгави на мокър асфалт, заради малката контактна площ с него. За разлика от тези:

Изображение
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот fiderota » Сря Яну 29, 2014 6:50 pm

От тези на горната картинка не съм доволен при асфалт, камо ли за ХС. В завой по асфалта ми се хлъзгат. Карал съм ги и по черно, но не е комфортно само да ги мислиш.
Универсална гума за посочената цена - Smart sam , изпробвана във всякакви условия.
Мразя насрещен вятър.
Аватар
fiderota

Рейтинг: 1262

Мнениеот kobso1245 » Сря Яну 29, 2014 8:08 pm

fiderota написа:От тези на горната картинка не съм доволен при асфалт, камо ли за ХС. В завой по асфалта ми се хлъзгат. Карал съм ги и по черно, но не е комфортно само да ги мислиш.
Универсална гума за посочената цена - Smart sam , изпробвана във всякакви условия.

И Racing Ralph става, теления вариант(даже и сгъваемия май му е в бюджета).
kobso1245

Рейтинг: 1416

Назад към Продукти за крос-кънтри