Togano Carrera 26 ?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Togano Carrera 26 ?

Мнениеот vkirilov09 » Вто Апр 01, 2014 8:31 am

Здравейте,

Поредният новозарибен маниак е тук с въпрос относно закупуване на колело. Накратко:

Висок съм 180см, 66кг, пълнолетен по целия свят :evil: От няколко седмици прекарвам дните си в четене на MTB форума и други места относно частите на велосипеда и т.н., защото реших да си взема колело за XC. Не съм карал байк от години, а преди, когато имах някакъв скапан Спринт за 200 лв (който ми служи дълго и вярно, много твърд беше :eyebrow: ) го подлагах на страшни неща като за такова колело в гористите местности около Габрово. Често пък на пътя с него съм карал по 100-150км / ден междуградско/междуселско, докато не подарих колелото или каквото беше останало от него. През последните години не карах, защото много бачках, но вече имам тази възможност и заделих бюджет от 700-750лв за начално XC колело (само колелото без допълнителни атрибути), което имам намерение да карам МНОГО по асфалт, полета и гори, без обаче да бъда мега агресивен, ще си го пазя.
След всичко прочетено, сравнения на марки, цени и т.н. се спрях на Sprint Apolon или Ferrini R3, Drag и Cross във всякакъв аспект отпаднаха (по-лоша окомплектовка), макар да отчитам възможността и за RAM HT1. За жалост на такива цени от всички колелета, които бях разгледал, даже разни Shockblaze-ове модели от 2011-та, които се намират в Bikesport, единствено първите две държат този бюджет и могат да се видят на живо в София, поне за останалите аз не ги намерих на такива или близки цени. И така до момента, в който преди няколко дни отидох в Max Bike в Борово и там всъщност за тези пари единия консултант ми показа новия Apolon 2014 (695лв), едно скапано Ferrini пак за 700лв и Togano Carrera, което обаче надхвърля бюджета - цената му е 888лв. То обаче е с адски класни компоненти в сравнение с всички байкове на подобна цена от каквато и да било марка, които намерих в нета и евентуално мога да пробвам на място.

Това са характеристики на гореспоменатото колело: http://bikes4you.eu/index.php/velosiped ... era-detail

Разликата между него и новия Аполон по спомен е (понеже новия Аполон го няма никъде в нета като характеристика) е XCR вместо XCT вилка, Shimano вместо AVid спирачки, Deore заден дерайльор и команди, вместо Alivio (не съм убеден даже, че командите на Аполона бяха Аливио или Acera), по-кофти части - кормило Promax, чашки и колче не знам какви бяха, в сравнение с FSA при Carrera-та и така стигаме до заветния въпрос: заслужава ли си този байк и какви са слабите му страни на първо време освен вилката (която все пак е по-добре от XCT, но може да се спори вилка ли е изобщо) и гумите?

Ще се радвам, ако споделите някакви мнения като карачи и по-разбиращи. Между другото, днес и утре в Max Bike има намаление с 15%, което обаче не включва Carrera-та, защото то е намалено по принцип с около 10%.

Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост!
vkirilov09

Рейтинг: 1220

Re: Togano Carrera 26 ?

Мнениеот anio_g » Вто Апр 01, 2014 3:38 pm

Изглежда добре.
Струва си да помислиш и за 29-еr, може би нещо такова?: http://www.sportdelivery.com/bg/product/19832-cross-TRACTION-G27-29-2014/5051--
В бюджета се вписва: http://www.sportdelivery.com/bg/product/19830-cross-GRX9-29-2014/1373-Grey-Yellow
anio_g

Рейтинг: 1180

Мнениеот nerron » Вто Апр 01, 2014 4:11 pm

Съвет е да разгледаш наистина 29" - ки. Аполон 29 е със същата вилка, но малко по-нисък клас компоненти, но и на доста различна цена. Оскъпяването на тези компоненти между двата вида - Аполон и Карера със сигурност не е 130 лв, колкото е разликата между двата. Аполона в началото на март беше 749 лв и то с Кенда Карма PRO - 50 лв бройката! Погледни го и него (29 ката, не 26 ица) и прецени. Горните два Кроса също са доста добри!
When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.
nerron

Рейтинг: 1205

Мнениеот vkirilov09 » Чет Апр 03, 2014 8:27 pm

Благодаря за мненията! Ще ги взема под внимание :)
vkirilov09

Рейтинг: 1220

Назад към Продукти за крос-кънтри