Canyon/Cube/Shockblaze

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Canyon/Cube/Shockblaze

Мнениеот DEDO968 » Пон Апр 14, 2014 1:21 pm

Здравейте, възнамерявам да си закупя нов велосипед за разходки в гората.На 45 години съм, висок 177см. малко под 100 кила.След ровене по нета съм се спрял на следните три модела:
http://bikescenter.bg/velosipedi-bg/pla ... acid-29-bg
https://www.canyon.com/_sk/mountainbike ... tml?b=3206
http://bikesport.bg/bg/products/1702-%D ... %B4%D0%B8_
И трите са приблизително на една цена.Кнйона е с доставка от Германия и е без педали(бих искал препоръки за такива).Ще се радвам ако има хора да споделят мнение за окомплектовката и здравината на велосипедите.Имам шосеен Атала, но от доста години не съм го карал(от Варна съм и пътищата и трафика са ужасни).Благодаря предварително на отзовалите се!
DEDO968

Рейтинг: 1220

Re: Canyon/Cube/Shockblaze

Мнениеот dob111 » Пон Апр 14, 2014 6:11 pm

От това което видях определено Canyon-ът е велососипеда от който ще получиш най-много за парите които ще платиш.
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот ssl » Пон Апр 14, 2014 10:20 pm

Ако се ориентираш към Cube, вече и във Варна има магазин от където можеш да си купиш такъв велосипед.Иначе и 3те велосипеда за мен са супер, въпрос на вкус.Между другото не забраавяй, че ако си вземеш Canyon-a ако нещо му се скапа всичко ще е за твоя сметка.
ssl

Рейтинг: 1160

Мнениеот mentalhead » Пон Апр 14, 2014 11:28 pm

Canyon-ите са си с гаранция (6 години гаранция на рамките), така че това просто не е вярно. От мнения на хора тук във форума съм останал с впечатление, че гермаците са доста отзивчиви по тези въпроси. Евентуално човек ще трябва да си заплати транспортните разходи до Германия, ако се наложи да им изпрати дефектиралата рамка, но това е доста различно от "всичко за твоя сметка".
Всъщност достатъчно много хора имат такива рамки тук и могат да споделят как стоят нещата.
Canyon са почти непобедими по отношение на нивото на оборудване на велосипедите си в съответните ценови категории.
В случая компонентите на Canyon-а и Cube-а са доста аналогични, така че едва ли и това може да основополагащо при взимането на решението и все пак прави впечатление разликата от цял един килограм в полза на Canyon-а. Иначе курбели с куха ос за Canyon, срещу по-нисък клас курбел с octalink. Малко по-малки предни плочи на курбела при Canyon-а, SLX команди срещу Деоре в полза на Canyon, преден диск 180мм (Canyon) срещу 160мм (Cube) и вилка със заключване за Cube. Рамките са с близка геометрия, но не и размери. Размерите на двете рамки не се припокриват, а напротив - допълват се почти идеално. В общи линии едната рамка при всяко положение би следвало да е по-удобната за автора на темата и лично аз бих си насочил вниманието именно към този момент. За жалост Canyon-ите няма как да се пробват като размер.
Аватар
mentalhead

Рейтинг: 2000

Мнениеот ssl » Вто Апр 15, 2014 7:08 am

Cube също дават 6 години на рамките и 2 години за останалите неща.Найстина кофтито на кануон-а е, че няма как да се пробва за размер, но пък е страхотен велосипед и си заслужават парите.Иначе и кубе-а са немска фирма, която сигурно ще навлиза още повече на нашия пазар, при положение, че при немците всичко винаги е изпипано и няма "тън-мън" както се казва :)
ssl

Мнениеот DEDO968 » Вто Апр 15, 2014 6:57 pm

Ходих до магазина ,но не поддържат мострени модели.Имаше само един CUBE AIM.И типично за нашия манталитет не получих особено ласкаво отношение.Така и не разбрах кога мога да видя друг модел.Иначе е ясно,че е по добре сервиза да е близо до мен.https://www.canyon.com/_en/accessories/ ... 5&id=28782 Харесах си тези педали, мисля да използвам ниски туристически обувки. Дали са подходящи и достатъчно здрави?Shockblaze се оказа ,че имат склад на 10 километра от нас.Благодаря за мненията!
DEDO968

Мнениеот ssl » Сря Апр 16, 2014 7:15 am

Магазина е нов, все още чакат да им докарат неща :) Тая седмица ми обеща момчето, че ще му докарат и други Cube.За обслужването не съм съгласен, доста си говорих с момчето не само за кубе-а, но и като цяло.Незнам в кой магазин си ходил, този до ДСК на Тракия който се пада горе-долу или до този новия който го откриха на бул. Сливница 77? :)
ssl

Мнениеот thechosen » Сря Апр 16, 2014 9:34 am

DEDO968

Ако няма да се закопчаваш към педалите (трябва да ползваш SPD обувки) а ще караш само с туристически обувки тези педали не са най-подходящите. Ако държиш да ги поръчаш от Canyon по добре разгледай Crank Brothers 5050 2 или други платформени педали от друго място.
thechosen

Рейтинг: 1895

Мнениеот penmark » Сря Апр 16, 2014 10:07 am

Задължително ли трябва да е 29 ?
Защото за тези пари има много добри карбонови предложения на Спринт.
Sprint NO LIMIT Тегло - 11.75 кг
Sprint ULTIMATEТегло - 11.75 кг
С въздушни вилки са и могат да се настройват според килограмите на велосипедиста.

И един алуминиев има с малко по-добър монтаж
Sprint CARRERA Deluxe Тегло - 12,52 кг, но вилката е с пружина и вероятно ще е мека за килограмите ти.

А иначе и една 29-ка на Рам ми хвана окото
ram XC ONE.3 29 Тегло 12.150KG

И този Драг може да се погледне
Drag ZX6 Pro Тегло: 12.4 кг
Епикон вилка и SLX спирачки
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот DEDO968 » Сря Апр 16, 2014 7:25 pm

Здравейте, пак ще посетя магазина(до нептун),дано да са докарали някой модел на Cube.Посетих един магазин на Владислав между Тракия и "кръглата банка" ,там също щели да получат до няколко седмици.За педалите , ще карам с туристически обувки и за това си избрах тези със шипчетата дето дават, че се настройвали на височина.(Сега като се загледах и видях ,че има и някакви пружинки, може би е някакъв дублиран модел).Значи ще гледам за изцяло плоски.Penmark, благодаря за предложенията, но съм се ориентирал към дадените три модела.Ако доставят Cube да го видя на живо,може да заложа на него заради сервиза.Ако обаче това не се случи и трябва да избирам виртуално,най вероятно ще си поръчам Canyon.Shockblaze явно няма много почитатели и остава като последен вариант,ако нещо се закучи с другите два.За педалите дали може някой линк за налични на нашия пазар.Благодаря отново на колегите за мненията!
DEDO968

Мнениеот DEDO968 » Пет Апр 18, 2014 8:15 am

Здравейте отново, като погледна в таблиците излиза ,че съм за 18" размер на рамката.Обаче Cube са с нечетна номерация.Някои казват ,че щом е за неравен терен е по добре по малък размер, други, че не е проблем да е по големия(клоня повече към него по мерки 82см на чатала),а най правилно било да се премери на място.Та питането ми е: какво трябва да гледам при това пробване, защото не съм се качвал на истински крос кънтри велосипед?
DEDO968

Мнениеот DEDO968 » Пон Юни 23, 2014 5:10 pm

Изображение
Това е резултата след два месеца перипетии.
DEDO968

Назад към Продукти за крос-кънтри