Покупка на нова спирачка

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Покупка на нова спирачка

Мнениеот koceto17 » Чет Май 01, 2014 12:31 pm

Здравейите момчета, решил съм да си купя хидравлична предна дискова спирачка. В момента съм с механична предна и хидравличен заден В-брейк Магура(от който съм много доволен), но държа отпред да е диск. За предната ми не искам да ви говоря, абсолютен боклук Промакс иде ми да го изхвърля в гюма като преди тва го пръсна с голям чук. Постоянно трябва да я регулирам и постоянно ядове, търкат накладките в диска, не знам си кво... и днеска за последно пак се хванах да я правя и гледам буталото което бута накладката към диска, така бута накладката, че тя застава накриво и само 1/3 от нея прилага натиск върху диска... Както и да е отклоних се малко от темата, но много се изнервих.
Преди не съм си купувал части за ъпгрейд и искам да ви попитам специално за спирачките има ли нещо, което трябва да взема под внимание? :) Не съм си избирал, но ще ви дам пример какви бих си купил и вие ми кажете добре ли е като за този ценови клас - http://www.chainreactioncycles.com/bg/e ... prod108802 ? Доставката гледам, че е 6 евро, но пък са намалени от 80 на 45, което е бая оферта според мен. Като гледам в пакета няма диск и мисля да остана със сегашния ми и той е промакс 160мм, но той е идеално кръгъл, не накъдрен, като повечето дискове(не знам дали това има значение). Попринцип карам смесено градско и в гората, но искам да имам хубава предна и да знам, че като ми трябва ще спира :) И това е като цяло, ще съм много благодарен, ако ми отговорите на всички въпроси. Преди да я купя пиша тук за да чуя и вашите мнения и съвети, защото не съм си ъпргрейдвал бике преди и съм сравнително нов :)
Поздрави
koceto17

Рейтинг: 1200

Re: Покупка на нова спирачка

Мнениеот araX » Чет Май 01, 2014 2:20 pm

araX

Рейтинг: 1415

Мнениеот Boyan1984 » Чет Май 01, 2014 4:42 pm

Аз бих се напънал малко и бих взел втората - с 5 евро по-скъпа е.
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Рейтинг: 2000

Мнениеот Toy » Пет Май 02, 2014 6:14 pm

Колеги продадох си велосипеда,който беше с Avid 3.След една година и около 5000km. Нямаше криви дискове, но трудно намествах апаратите, накладките са доста близо до диска.Велосипеда на който съм се спрял е окомплектован с shimano BR-M395 не познавам тея спирачки бихте ли ги сравнили с Avid 3.
Toy

Рейтинг: 1200

Назад към Продукти за крос-кънтри