MANITOU MARVEL COMP или ROCK SHOX Reba RL Solo Air 120 black

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

MANITOU MARVEL COMP или ROCK SHOX Reba RL Solo Air 120 black

Мнениеот mjjmiro » Нед Юни 08, 2014 8:11 pm

Здравейте, кажете нещо за тези вилки. И двете са 120мм, близки цени и настройки. Някои има ли дириктни впечатления от работата на всяка една?
http://www.bike-discount.de/en/buy/reba ... /wg_id-822
http://bikescenter.bg/komponenti-bg/vil ... el-comp-bg
Аватар
mjjmiro

Рейтинг: 1240

Re: MANITOU MARVEL COMP или ROCK SHOX Reba RL Solo Air 120 black

Мнениеот troll4et0 » Нед Юни 08, 2014 8:41 pm

За работата не знам,но има разлика в теглото на двете.Уточни точно за какво каране ти трябва.Имам ребата,не е нещо впечатляващо като работа(за толкова ход толкова де),но аз гонех тегло :D .Не че от вилка тегло се усеща,но все пак.Общо взето е чувствителна на малки неравности,но от по-големи трапове и камъняк ти поизтръпват ръцете.Общо взето тази реба е подобие на един сид 2011г. ако не се лъжа.Имам наблюдения и от към работа да не кажа,че по старите модели реби са по-добри,въпреки че са по-тежкички :dontknow:
Хубавото на марвела е,че е намален и можеш да си го вземеш от роден магазин,не знам и как вървят цените по чуждите,но :D
:slug:
Аватар
troll4et0

Рейтинг: 1258

Мнениеот mjjmiro » Нед Юни 08, 2014 9:53 pm

В момента съм с вилка на SR SUNTOUR XCM 120мм (ако това изобщо може да се нарече вилка), която работи точно 1 час добре. Като се кача на някъв баир, и като трябва да го пусна все едно нямам вилка. Говорим за Крос- Кънтри каране не се спускам екстремно или по някви каманаци, пътища и пътеки само. Но с тая вилка с която съм в момента то все едно съм без вилка. Та искам да я сменя и да взема нещо по читаво да не работи толкова твърдо. Разликата в теглото от 0.300 гр. изобщо не ме притеснява. Важно е да работи прилично.
Аватар
mjjmiro

Мнениеот Ozzie » Нед Юни 08, 2014 10:24 pm

В такъв случай, която и от двете да вземеш, все ще е по- добре от сегашната вилка.
С RS не съм имал вземане/ даване. За MANITOU мога да кажа, че обслужването (ако не се пипа хидравликата) е изключително опростено.
Развиват се болтовете свързващи краката с ботушите, разединяват се. Чисти се старата грес, слага се новата и се сглобява обратно.
Маслото е изолирано и се ползва само за работата на хидравликата и не смазва триещи се метални части, т.е. не се налага честа смяна.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот mjjmiro » Нед Юни 08, 2014 10:36 pm

Идеята е, като направя по-дълго изкачване ( Паниците -в. Ботев примерно), след като спусна обратно по пътя да не ме болят два дена ръцете от вибрации. Понеже сега със Сунтора е така. С някоя от гереспоменатите ще има ли по осезаема разлика? Поне, като давам повече пари да е за нещо, което си заслужава!
Аватар
mjjmiro

Мнениеот mjjmiro » Пон Юни 09, 2014 12:00 am

Третия ми вариант е Епикон
Аватар
mjjmiro

Мнениеот mjjmiro » Пон Юни 09, 2014 10:30 am

Заслужава ли си да дам 200лв + за Ребата или Марвела в сравнение с Епикона?
Аватар
mjjmiro

Мнениеот zoltek » Пон Юни 09, 2014 12:50 pm

Според мен си заслужава,понеже колкото и където и да съм чел лоша дума за Ребата почти не съм чул.Колегата който по-горе беше написал,че предните модели му се струват по-добри вероятно е било,защото са били Dual air което е помагало за по-добрата настройка на работата на вилката.Доколкото знам започват да ги правят Solo air за по-лесна настройка на самата вилка.В момента съм с Рекон Силвър който се води един клас по-надолу от Ребата и не мога да кажа,че съм недоволен с изключение на малко по-високото тегло,но пък и останалите компоненти не са кой знае какво.
Ето едно ревю на Реба (макар и 29") което за човек в чуденка може да помогне.
Тук и тук ти давам 2 малко по-евтини предложение за Реба,макар и бяла на цвят и съответно 267 евро и 270 евро с доставката.
Успех
zoltek

Рейтинг: 1278

Мнениеот troll4et0 » Пон Юни 09, 2014 4:57 pm

viewtopic.php?f=17&t=160114 ето този сид е подобие на днешните реби :D .Както ти казаха,която и да вземеш със сигурност ще е по-добре от сегашната ти вилка,за това дали лично на теб няма да ти изтръпват ръцете не знам,но както казах на мен ми изтръпват :D ,все пак вилките не са от най-"многоходовите" :D .
За Епикон,ако е на 140мм едва ли ще ти изтръпват ръцете,но при тях май трябваше по-често сервизиране,за да работи на ниво и да нямаш други проблеми,мнение не мога да ти дам :dontknow: .Въпреки че е на по-ниска цена може да се окаже и по-добрия вариант в твоя случай и да удовлетвори изискванията ти повече от ребата да речем.
Аватар
troll4et0

Мнениеот penmark » Пон Юни 09, 2014 5:15 pm

Че на колко ход ти е ребата? Напрай си я на 120, тъкмо ще олекотиш с 2см спейсъри. :D На колко си я надрусал и колко кг си?
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот troll4et0 » Пон Юни 09, 2014 9:00 pm

penmark написа:Че на колко ход ти е ребата? Напрай си я на 120, тъкмо ще олекотиш с 2см спейсъри. :D На колко си я надрусал и колко кг си?

55кг съм,че май и под :lol: и си е на 120,просто явно се разглезих от вилчока на мекицата :D .За това и не твърдя,че щом на мен ми изтръпват ръцете,обезателно и на човека,пуснал темата ще му изтръпват :D .Да спомена,че като карам повечко дни твърдачето с ребата и проблема с изтръпването не е чак толкова мащабен,явно си е направо чисто разглезване :dontknow:
Аватар
troll4et0

Назад към Продукти за крос-кънтри