cross euphoria да сменя ли вилката

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

cross euphoria да сменя ли вилката

Мнениеот peter1509 » Сря Юни 25, 2014 11:50 am

здравейте,имам въпрос насочих се към една нова вилка sr suntour raidon . въпросът ми е може ли да замести sr suntour xcm.благодария предварително. :D
peter1509

Рейтинг: 1038

Re: cross euphoria да сменя ли вилката

Мнениеот dudelgrincen » Сря Юни 25, 2014 12:19 pm

Може да я "замести". Какво те притеснява?
До колкото знам Euphoria е с конусовидно чело. Ако сегашната ти xcm вилка е с конусовиден стержен, тогава ще ти трябва Raidon с конусовиден стержен или долна редуцираща чашка (ако Raidon-a е с прав стержен). Ако сегашната ти вилка е с прав стержен, тогава и новата трябва да е с прав или пък да смениш долната чашка с 1.5 такава. Това може да ти го обясни и механика, който ще смени вилката (предполагам няма да го правиш сам).

Raidon е доста добра вилка за цената си. С метални втулки е за разлика от xcr, xcm ...
Има вариант на въздух - това намалява теглото и, а посредством помпа можеш да я настроиш според теглото и карането си (при варианта с металната пружина имаш preload, но той позволява реглаж в по-малки граници и евентуално може да се наложи смяна с подходяща за теб пружина). За добро или за лошо (това зависи от карането) въздушните вилки работят доста прогресивно, а при въздушния Raidon това е доста изразено по мое мнение.

ПП
Съвет:
Не е лошо да ползваш главни букви. След запетая се оставя празно място. След точка - също. Преди запетая и преди точка място не се оставя.
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Мнениеот peter1509 » Сря Юни 25, 2014 1:25 pm

Благодаря за съвета :beer: . Разбира се няма да се правя на механик а ще отида при професионалист. :D Имам само още един въпрос за колко мога да продам xcm-та?
peter1509

Рейтинг: 1038

Мнениеот VaskoM » Вто Юли 01, 2014 12:31 am

peter1509 написа:Благодаря за съвета :beer: . Разбира се няма да се правя на механик а ще отида при професионалист. :D Имам само още един въпрос за колко мога да продам xcm-та?

50-60 лева при положение, че нова е около сто. Ако е много ползван и има нужда от смазка може и да му намалиш цената.
VaskoM

Рейтинг: 1200

Назад към Продукти за крос-кънтри