Крос ридж

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Крос ридж

Мнениеот victortrt » Сря Авг 13, 2014 5:24 pm

Здравейте, харесал съм си този велосипед http://koleloto.bg/product/704/cross-26 ... speed.html и ме интересува мнението ви за него. Наясно съм, че гумите не са върха, но ако някой го е карал, моля да сподели как се справя в планината. По принцип съм 1.83 и се колебая между този велосипед и някой от новите 27.5 цолови велосипеди, които излязоха напоследък. То е ясно, че от тях ще има и размери, но някак си този крос ридж много ми харесва като външен вид и особено рамката. Предварително искам да кажа, че имам за града 28-цолов велосипед и не искам 29-ка, защото възнамерявам да карам само по черни пътеки на Витоша и държа на по-ниското тегло и маневреността.
Предварително благодаря.
victortrt

Рейтинг: 1759

Re: Крос ридж

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Сря Авг 13, 2014 10:06 pm

Изглежда добре. Разгледай тук viewforum.php?f=30. Имаше няколко теми наскоро в които се споменаваха някакви промоции на Кросс и Сприн, предполагам може да се намери нещо по добро в същия ценови клас.
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот carmo » Нед Авг 17, 2014 1:32 pm

Здравей.
Наистина стилен байк с екстраординарна рамка. Тази версия е след фейслифта - модел 2011-та, а моят е от първите, но общо взето разликите са в цвета и графичния дизайн, както и че предишната версия е с 24 скорости и механични дискови спирачки.
На теб ще ти трябва по-високата рамка (510мм), при която междуосието на велосипеда е 1090мм - което си е ОК за маневреността която търсиш.
Аз съм доволен от мойто - малко е тежичко (сравнено с новите скъпи байкове), но рамката с тези ръбове е изключително корава и е видяла доста зор през годините без да мръдне. Да сменял съм няколко чифта гуми, един чифт педали, няколко седалки (докато открия "мойта") и му сложих една Реба с регулируем ход и дистанционно заключване, но другото си е родно - дори ми е съвестно щото жилата са поръждясали, но се каня да мина на хидравлика вместо да ги подменям.
Важно е че рамката е здрава и те кефи, остава само да намериш твоя размер
Ако попаднеш някъде на такъв екземпляр пробвай го и ще разбереш дали е твоят байк, но първо опитай някой 27,5". Пробвал съм и смятам че Риджът е по маневрен и пъргав от 27,5" а като общо тегло ще е еквивалентен.
Смятам че си струва парите, а и може да спазариш отстъпка, тъй като е стар модел.
Успех в издирването.
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот marsa » Нед Авг 17, 2014 4:45 pm

Тази рамка със сигурност не е от леките и освен футуристичния дизайн, сигурно няма други плюсове. Е, вероятно е по-корава от супер тънкостенни алуминки с тегло наполовина. Предполагам, че е към 2,5кг голата рамка. 14,2кг е далеч от "леко" за твърдак. Със сигурност това не е добра база, особено ако смяташ след време да набиваш още пари във велосипеда.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот victortrt » Вто Авг 19, 2014 11:03 am

Благодаря на всички за отговорите. Май ще се насоча към 27.5 цолов велосипед, че на 26 цолов изглеждам малко неадекватно дори с висока рамка.
victortrt

Рейтинг: 1759

Назад към Продукти за крос-кънтри