Drag Hardy 27,5 Pro 2014

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Drag Hardy 27,5 Pro 2014

Мнениеот Diabolikkant » Нед Дек 14, 2014 12:39 am

как мислите колеги, това колело, Drag Hardy 27,5 Pro 2014, ще го купуваме с една позната, иска да го кара основно в града, и иска нещо читаво и надеждно. не знам колко тежи колежката, и не мога да преценя директно, но мисля че за града, където най-голямото натоварване е слизане и качване на бордюр, колелото ще е добър избор за нея.

Очаквам че генерално ще е равно на моя Drag twenty niner pro 2014, но ще е малко по-пъргаво заради по-малките цолове, иначе, очаквам че аз ще имам предимство по бордюрите зарад по-големите цолове. как мислите, дали това харди, ще е изхвърляне, при положение че ще се кара 90% градско, или да го взема смело. Разубедих я от идеятада купува Drag Hardy 27,5 Comp 2014, заради наистина ниското оборудване на комп, и честно да ви кажа, ми се струва че Drag Hardy 27,5 Comp 2014, си е жива гаргара, пред Drag Hardy 27,5 Pro 2014, поне при 29-ките е така. Само едно ще дам само един пример за разликата между 29-ките, комп и про, ама това важи за всичко:

Drag Twenty niner comp 2014 - дискови спирачки - механични, със 160мм дискове и отпред и отзад, на 29 цолова капла
Drag Twenty niner pro 2014 дискови спирачки - хидравлични, със 180 мм дискове отпред и отзад на 29 цолова капла

е добре де, и как очакват тоя комп да спре, бързо и надеждно, ако стане ситуация която изисква бързо спиране, защото ми се е налагало на навлизане в подлез, да спирам авариино и екстремно, и съм спирал на комфортна дистанция, от излизаща майка с количка, с про-то, а докато свикна с дискови хидравлични спирачки като концепция често вдигах задници, не защото исках, не че не ме кефи де, ама докато свикна че са силни спирачки и че с тях се бурави нежно и с един пръст. представям си, сигурно с комп ще спра едвам на милиметър от количката, чудейки се как да обясна на озверялото мамче, ъъ сори мамче не исках, ама едвам спрях щото си купих евтин велосипед разбираш ли и са му спестили от всичко и от спрачките разбираш ли за да му свалят цената.
Diabolikkant

Рейтинг: 1120

Re: Drag Hardy 27,5 Pro 2014

Мнениеот victortrt » Пон Дек 15, 2014 9:54 am

Човек, наистина ли жена за градско ще си взема драг харди про.
Ако искате нещо подобно поне да си вземе за някой лев отгоре крос тракшън г 21, той е с xcr вилка и деоре дерайльор за 20 лева отгоре без евентуалната отстъпка, пък е със същите спирачки.
Отделно това не са велосипеди за жена и за градско според мен, особено ако ще кара по велоалеи, но явно вече и жените карат мтб-та градско.
А вижте и това като вариант http://bikesport.bg/bg/products/2219-sp ... %BD%D0%B8_ щом държите на хидравликите. Тази седмица ще имат дори и намаление.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот Diabolikkant » Вто Дек 16, 2014 12:45 am

ами днес я питах я всъщност как иска да кара, защото това определя и бюджета, и байка, и тя вика в началото иска да градско докато влезне във форма, и докато свикне с байка, и после като дойдат трайните затопляния, ще иска да се качва в планината, защото и харесва да е сред пирродата. питах малко повече в драг, заведох я да я видят, за да знаят какъв човек ще кара, и те и предложиха нещо подобно, тя рече че иска спортна рамка, не знам тя какво разбира под спортна рамка, но каза че ще иска да го кара сред природата като влезне във форма, което ги върна на варианта харди про, и почнаха да пробват размери рамки и лапи, докато се пасне, и се оказа че за нея е добре, харди 27,5 про, с рамка L, и да и сложат по-къси курбели - 170мм, защото 175мм са и малко дълги, да и не ги усещаше комфортно, да пробва друго колело, същия размер но със 170мм курбели и каза че курбелите са и удобни, и фабричната лапа.

ако мен питате не знам женския акъл е много непредвидимо нещо, и често казват едно, мислят второ имат предвид трето.... :dontknow:

тая епопея с нейното колело май ще стане както ози вика чесане на клавиатурата, и губене на времето на хората от драг и мойто време.
Diabolikkant

Мнениеот victortrt » Вто Дек 16, 2014 9:04 am

Този уикенд има намаление в Макс байк, защо не види там някой аполон. Ще й излезе по-тънко като цена, пък и името е по-секси.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот Admin » Вто Дек 16, 2014 4:59 pm

Колко е висока тази дама? Да не ѝ дойде големичко в размер L?
Също така, една препоръка от мен - не знам в момента с какви гуми са окомплектовани Hardy, но ако са още с Impac, по-добре е да си доплати и да ги подменят с Schwalbe Racing Ralph примерно, или Nobby Nic отпред, Racing Ralph отзад. Ще има голяма разлика в лекотата при въртене.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Diabolikkant » Вто Дек 16, 2014 7:32 pm

Admin написа:Колко е висока тази дама? Да не ѝ дойде големичко в размер L?
Също така, една препоръка от мен - не знам в момента с какви гуми са окомплектовани Hardy, но ако са още с Impac, по-добре е да си доплати и да ги подменят с Schwalbe Racing Ralph примерно, или Nobby Nic отпред, Racing Ralph отзад. Ще има голяма разлика в лекотата при въртене.

Ами на нея моя 29-Er с XL рамка и беше малко големичък, но можеше да го кара, макар със зор, но в магазина като и гледаха стойката на колелото, тя как е застанала, къде и е крака когато педалите са в долна мъртва точка, колко да извадят колчето, и прочието, рамка L на 27,5 капла и беше оптималният размер. Все пак, идеята е че рамка за 27,5 цола е по-малка от рамка за 29, приедин размер на рамката, така че извлиза че нейното колело ще дойде не с един а с два размера по-малко. един път заради по-малката рамка и втори път заради по-малките капли. До колкото разбрах байка ще дойде с гуми швалбе смарт сам 27,5х2.10, но не пречи да се сложат и други гуми ако е зор.
Diabolikkant

Мнениеот Admin » Вто Дек 16, 2014 8:58 pm

За нейните нужди Smart Sam ще са добри, проблемът с Impac e, че са много тежки, затова ти обърнах внимание.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Diabolikkant » Сря Дек 17, 2014 11:40 pm

Admin написа:За нейните нужди Smart Sam ще са добри, проблемът с Impac e, че са много тежки, затова ти обърнах внимание.

благодаря за съвета и препоръката, админ
Diabolikkant

Мнениеот Diabolikkant » Сря Дек 31, 2014 2:38 pm

имаме напредък по въпроса, убедих я да си купи DRAG Grace 2015 pro, защото ми се струва много по-подходящ за нея, моля админ или ози или друг администратор да заключи темата защото е изчерпана, ако иска може и да я изтрие, ще започна нова тема, в която ще обсъждаме помъдряването на колежката, и преминаването от драг харди към драг грация.
Diabolikkant

Назад към Продукти за крос-кънтри