schwalbe smart sam 2.25 vs. Continental X king 2.2

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

schwalbe smart sam 2.25 vs. Continental X king 2.2

Мнениеот 222_nos » Чет Мар 12, 2015 3:45 pm

Здравейте,знам че и за двете гуми е писано доста из форума,но никъде не намерих информацията от която се нуждая.Ще сменям гумите и максималната сума която мога да отделя е 70лв за 2бр.Спрях се на горепосочените 2 модела,ако имате други предложения кажете ги.Ще се карат предимно по асфалт,да кажем 75% асфалт и 25% спускане по пътеки.Държа гумите да са сравнително леки,да се търкалят добре по асфалта и да не са от много мек каучук,за да не се изтъркват много от асфалта,да имат сравнително голям балон който да ми позволява да не се притеснявам от тротоари и остри камъни които да ми подбият шините.Моля хора,които са ползвали някоя от гумите да си кажат мненията за тях,лично аз клоня повече към Continental-a,но ме притеснява износоустойчивоста им.

Благодаря предварително за отговорите :beer:
king of the road.....
Аватар
222_nos

Рейтинг: 1220

Re: schwalbe smart sam 2.25 vs. Continental X king 2.2

Мнениеот penmark » Чет Мар 12, 2015 4:24 pm

Това което търсиш е RaceKing 2.2
http://i.imgur.com/Bfqah4P.jpg
По-евтините са по-твърди и асфалта не е проблем.
Грайфера е гъст и търкаля леко, за утъпкано черно също става, накратко XC гума
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Re: schwalbe smart sam 2.25 vs. Continental X king 2.2

Мнениеот toie » Пет Мар 13, 2015 5:49 pm

Моят съвет е да не се изхвърляш с много пари за гуми,при положение,че около 80% ще са градско.Гумите с които си взех колелото бяха Швалбе РапидРобчета на 2.25(около 23-24 лв.е бр.и сега)и за малко повече от сезон и направих около 5000км,като може би 90% са градско.Прилични гуми са,но не бих си взел отново.Много бързо се напукаха по целия страничен борд,но може и да се дължи на факта,че са били стари и много прехвърляни по складовете.Съветвам те,да отвориш velosiped.bg и да си избереш някои Континенталки за около 30-на лева.И в момента има промоций
toie

Рейтинг: 1174

Назад към Продукти за крос-кънтри