Търся маунтин байк с твърда рамка, 29цола до към 1700лв. Висок съм 185см и тежа 94кг. Ще се кара 30-40%градско/60-70% лек офроуд

Колоезденето ми е 2-рото хоби.Първото е каяка.Иначе до 10клас не слизах от колелото.Сега от няколко години насам пак се активизирах за колоездене.Но карам някакъв Крос за 300лв отпреди 3 години с мн. малка рамка.Не беше предвиден за мен,но така или иначе остана за мен и си го търкалям,но естествено не ми доставя никакво удоволствие.Миналото лято правех по около 200км седмично по черни,селски,горски пътища около Русе.Мисля,че е крайно време да се обзаведа с нормално колело.
Може ли да ми предложите конкретни марка и модел,конкретна оферта от сайт.. Въобще не съм в час с компонентите.Незнам каква рамка,кормило,вилка ще ми е удобна.. Гледам тоя модел на SCOTT е на промоция - http://www.scott.bg/bg/planinski/1742-- ... -2013.html . Дали е реална промоцията или преди това е била нереално завишена цената? Също гледах новия и стария Cross BigFoot, Euphoria.. Само че както писах в началото ще се кара малко и в града,така че може би да е с някакви по-подходящи универсални гуми..
В bike-discount.de също гледам има разни нови за мен марки и модели уш на промоция..Съгласен съм и на 2-ра употреба,но в мн добро почти ново състояние. Моля за съвет,понеже почти нищичко не разбирам от новите колелета.Едно време ги разглобявах и сглобявах със затворени очи,но сега са съвсем друга бира.Интересувам се най-вече от първото ми хоби,което споменах по-горе.