Смяна на вилка и добавяне на дискови спирачки.

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Смяна на вилка и добавяне на дискови спирачки.

Мнениеот crossapex » Чет Юли 02, 2015 7:20 pm

Здравейте! :) От 10 години съм с Cross Apex и искам да смена вилка и по-нататък да се добави предна дискова спирачка. Може ли да ми дадете предложения за вилки или мнение дали си заслужава на това колело.
Ето няколко снимки на колелото ми : http://prikachi.com/images/535/8208535b.jpg http://prikachi.com/images/536/8208536L.jpg
Колелото се кара по гората и по града, доволен съм от него но мисля че е време за подобрения! :)
Преди да се спусна по пътеката, по която карам, има около 30 минути изкачване и затова не искам да си сменям рамката с някоя по-ниска (c1,sportster, и други подобни).
crossapex

Рейтинг: 1200

Re: Смяна на вилка и добавяне на дискови спирачки.

Мнениеот Boyan1984 » Чет Юли 02, 2015 7:37 pm

Я, това на Чешмето ли е снимано :beer:
Относно въпроса - може да сложиш някаква механична дискова, но друга вилка не, някой друг Zoom, но то е все тая, карай си с тоя щом и върши работа. Аз лично бих карал с твърда вилка, вместо Zoom :D
Пък събирай парички за нещо по-ново, ще ти хареса.
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Рейтинг: 2000

Мнениеот carmo » Пет Юли 03, 2015 3:22 pm

Адмирации за добрият му външен вид при 10 годишна експлоатация. Това означава че със сигурност си отвъд тинейджърската възраст и е време да погледнеш малко по-реалистично на темата. Сори но вече е морално остаряло и по-добре се сбогувай с благодарности и минавай на следващото ниво.
Дискова спирачка (ако функционално ти трябва) си струва да е хидравлика, което освен вилка и предна джанта (заради неподходящата главина и дължина на спиците) означава и нови команди. До тук цените им ще надскочат мах. теоретичната, ако продадеш това колело както си е. За справка огледай цени на необходимите компоненти в различни реални или Е-магазини -примерно тук: http://velosiped.bg/ Може да питаш и в някой велосервиз колко ще ти "стъпи" тая интервенция. Съветът ми наистина е да решиш къде и за какво ще ползваш байка си. Отговорът ще ти подскаже какъв тип компоненти трябва да има, а парите ще решат техния ценови клас. Вариантите за нов байк включват и лизинг (при някои БГ марки) или нещо добро, но втора ръка. Чети из форума -има доста теми и хора минали по тоя път преди Теб. Това е нормалната стратегия. Развитие търпят не само велосипедите, но и хората които ги ползват (надявам се).
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот Magicman » Нед Юли 05, 2015 7:59 pm

Не, не колелцето си е перфектно така и няма какво да му се сменя. Остави го така, а с ресурсите които си заделил, може да си вземеш нещо доста по-стабилно втора ръка.
Magicman

Рейтинг: 1400

Назад към Продукти за крос-кънтри