Въпрос относно рамка Cross Razor 28"

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос относно рамка Cross Razor 28"

Мнениеот d4rkzz » Сря Юли 15, 2015 6:21 pm

Здравейте колеги. Отскоро съм с нова рамка (Cross Razor) ,която е за 28" колела ,а аз я карам с 26". По отношение на този показател и предвид това че главината ми е на резба а не на шлици в последните 2 седмици се наложи да сменя 3 оси. Имам някой въпроси ,на които се надявам да ми отговорите възможно най-скоро ,защото са от голямо значение.
1.Ако реша да я оставям с 26" и сменя каплата с такава на шлици ще криви ли осите като топъл хляб ?
2. Ако съм я оставил с 26" трябва ли да взема мерки за повдигане на предницата чрез поставяне на вилка с по-голям ход ,която да компенсира загубата в геометрията.
3.Ако сложа 29х2.1 гуми отзад дали ще ги събере (питам понеже в магазин на крос ми казаха че чейнстея е твърде тесен за такава гума и балона щял да опира) ?
Мерси предварително.
d4rkzz

Рейтинг: 1220

Re: Въпрос относно рамка Cross Razor 28"

Мнениеот kaliopo » Сря Юли 15, 2015 7:41 pm

1 С капла на шлиц би трябвало, да се реши проблема. Цолажа няма толкова пряко отншение. По-скоро трябва да съобразиш дължината на оста с характеристиките на рамката.
2 Точно ако смениш вилката ще загубиш геометрията (друг въпрос е, на какво ниво и с какво предназначение е тя при рейзъра). Ако и двете капли са 26" само средното ще слезе към 2см надолу. Това не е лошо, стига педала да не е твърде ниско и да не е опасно. Ако е опасно ниско можеш да ползваш вилка с по- голям ход или по-къс курбел (стига да е удачен)
3 Вече са ти отговорили, поне аз не мога да дам по-точна информация.
4 Що я мъчиш тая рама с такива гуми? Какъв велосипед трябва да се получи накрая?
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Мнениеот d4rkzz » Сря Юли 15, 2015 10:30 pm

Трябва да се получи хибридна рамка с планински гуми ,защото карам и по черни пътища с нея.
d4rkzz

Рейтинг: 1220

Мнениеот victortrt » Сря Юли 15, 2015 10:49 pm

Човек, то и оригиналните гуми на този велосипед са за черно и асфалт. Има трекинг гуми за 28 цолови велосипеди, което пак ще станат. Все пак рамката е направена за това.
На края просто пробвай дали гумата на 26 цолованта ти задна капла стига дотам, където е била оригиналната 28 цолова, макар че по бегли спомени тази рамка имаше едно екзотично стесняване горе към седалковата тръба, а не толкова долу до средното движение.
Последно, има гуми и гуми, миналата година от няколко магазина чех, че 29-ките на модела Тракшън Г27 са с гуми кенда взесто континентал както 27.5 цоловите, защото при някои размери рамки континенталите опирали в предния декланшор, а кендите не при "еднакъв размер". Та проба ме у майката.
victortrt

Рейтинг: 1759

Назад към Продукти за крос-кънтри