Става въпрос за SPECIALIZED GROUND CONTROL 26 х 2.3..
Карам предимно горско (Шуменското плато), но прекосявам и асвалтови участъци, рядко газя в прясна кал, но в изобилие са камъни, корени, големи пръчки, шума и настилки в тази посока. Старите ми гуми ми ги дадоха с колелото Kenda Koyote, те са 2.1, но искам по- широка гума, за това съм се спрял на 26" x 2.3. Kenda-та няма защита от спукване, не че за една година и половина съм пукал, но държа гумите ми да имат, това е другата причина за смяната им. Да подчертая че съм студент в друг град и колелото не е при мен и съм карал много малко, за тази година и половина 20-30 карания да съм направил.
Днес спешно поръчах команди за скорости за да мога утре да махна комбинираните команди със старите механични дискови и да си монтирам новите Avid Juicy 7 Ultimate и взех тези гуми, без много да го мисля. Видях че пише че са за крос- Кънтри, че са от твърда каучукова смес, за по малко износване при твърди настилки, че има 26" х 2.3 и че са със защита от спукване с кевларени нишки. Добър избор ли съм направил?