Избор на велосипед

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на велосипед

Мнениеот cepesh » Чет Апр 07, 2016 8:33 pm

Здравейте,
Предстои ми и на мен покупка на велосипед и тъй като не разбирам много, моля за съвет.
Ще карам горе-долу 75% градско и 25% по планински пътеки, но без еьстремни изпълнения и бързи downhill спускания, по-скоро за удоволствието да съм в планината докато карам. Висок съм 175см. 75кг. и май за всички модели ще съм за "М" размер.
Бюджета не е висок, около 600лв. Прочетох няколко подобни теми в форума, но там няма дискутирани моделите които съм харесал до момента. Те са:
Cross 29" GRIP 924 M
http://koleloto.bg/product/380/cross-29 ... ed-24.html
Спринт Аполон ECO
http://velomix.com/917/velosiped-sprint ... A#cat_list
Искам да е с 29" гуми, просто повече ми харесва как изглежда.
Та, какво ви е мнението за тези 2 моделчета? Единтични ли са като вариянт спрямо Cross GRX8M? http://velomix.com/595/planinski-velosi ... 3#cat_list
cepesh

Рейтинг: 1200

Re: Избор на велосипед

Мнениеот billclinton » Чет Апр 07, 2016 8:38 pm

Така като гледам от тези които си посочил Sprint Apolon Eco е най добър
billclinton

Рейтинг: 1525

Мнениеот ferrarko » Чет Апр 07, 2016 8:46 pm

Още един глас за посочения Аполон
MTB Cross GRX 9 - 27.5"
ferrarko

Рейтинг: 1232

Мнениеот Andrei88 » Пет Апр 08, 2016 2:22 pm

Аз скоро си закупих колело от серията спринт аполон лично на мен ми харесват но аз първия път си взех само аполон едната идея по висок клас много бях доволен , но за мой карък докде с един фабричен дефкт и луд магазинер както и да е заради дефкта той взе колелото и сега съм с аполон про .
Моята препоръка е вземи си аполон стандартен той се води около 700 лева ако идеш в магазин и пойскащ малко отспъка може да дойде 600 и нещо което не е много над теойте възможности.
Преди няколко дена имаше страхотна отсъпка в софия 15 % за всички модели но я изтърва....
Andrei88

Мнениеот victortrt » Пет Апр 08, 2016 4:58 pm

Добре, де изтървал е отстъпката, но защо трябва да му го напомняш/натякваш. С това с нищо не помагаме.
Отделно в макс байк нямаше този модел, а по-скъпия и с отстъпката щеше да е над бюджета му.
Иначе грип 924м едва ли има в посочения магазин /стар модел/ Ако ще си вземаш нещо с М, според мен ще се минеш. Додай някой лев, пазари се за отстъпка, вземи на изплащане, но поне нещо такова http://koleloto.bg/product/871/cross-29 ... -byal.html /аналог на аполона, който е малко по - приятен на външен вид при сравними характеристики/
Механичните дискови спирачки ще те вкарат в повече разходи от 50-90 лева разлика в цената
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот Andrei88 » Пет Апр 08, 2016 8:23 pm

какви са тия обиди към аполона , много добре си изглежда .
А не натяквам просто казвам че имало отсъпка но ако иде в някой магазин със сигурност ще му направят отсъпка от 5 до 10 процента зависи колко добре умее да се пазари :) за което и да е било колело , но тези за 600 лева просто не си заслужават моя бюджет в началото ми беше макссс 650 и накрая се прежалих да дам повече но да си взема нещо по - свястно тайкато колело не се взема за 1 година или 2 ами се карат по 4 5 дори 10 годинки плюс че когато си вземеш колело по-висок клас елементи после е по лесно да сменяш части и да упграйдваш ако решиш това също трябва да се вземе под внимание ,ако говорим по дългосрочен план .
Моя малък опит с който е повече съставен от това какво да избера а не толкова от каране мога да кажа че колелото е като при фотоапаратите марките не си правят труда да правят кадърни сапунерки до 600 700 лева или даваш 1000+ за професионален дори и да е най - малкия клас професионален апарт или просто си вземаш нещо там да има което е безмислено , така и с колелата все пак има колела и за по 2000-3000 и нагоре лева .Купи си нещо надежно и здраво и не пести пари , тайкато от това нещо ти зависи живота . Гледай рамка спирачки и скорости по мое менение най важните компненити вилкате са почти еднакви при колела диапазон 700-1000 лева наблямаг почти :) (на аполон про е много по добра от на аполон или аполон еко ) , но спирачките ти пазят живота а скоростите ако не са от поне средния малък клас ще ти правят доста мизерики и ще си изтровиш нервите така че наблягай на тези неща като компоненти :).
Това е от мен като съвет .
Andrei88

Мнениеот victortrt » Съб Апр 09, 2016 3:55 pm

тавя "малко по - приятен на външен вид" се отнасяше за аполона спрямо кроса :liplick:
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот Andrei88 » Съб Апр 09, 2016 4:02 pm

Така може :)
Andrei88

Мнениеот cepesh » Пон Апр 11, 2016 12:19 pm

Благодаря за мненията, много са ми полезни. Може би ще се спра на Аполон-а, но май първо ще прегледам и пазара за втора ръка какво предлага. Говорих и с приятели и те ме убеждават че за този бюджет ще съм по-доволен ако си взема нещо употребявано.
Какво мислите за това:
http://olx.bg/ad/cube-29-ts-hidravlika- ... 5SjSe.html
cepesh

Мнениеот ferrarko » Пон Апр 11, 2016 2:12 pm

Аз за себе си предпочитам да купя ново каквото и да е. Знам че е ново, не пипано и с гаранция. Тъй като не разбирам и не знам какво да гледам за дефекти или износване, не познавам човека и не му знам начина на експлоатация(ако е от доверен приятел по-може), а и съм карък. То за 30000лв, едвам Шкода Октавия можеш да си купиш, ама на втора ръка мерцедес E или S клас можеш да намериш, НО....... !
MTB Cross GRX 9 - 27.5"
ferrarko

Рейтинг: 1232

Мнениеот Andrei88 » Пон Апр 11, 2016 5:34 pm

същия съм и аз . То ново като дойде първото имаше фабричен дефект хем чисто ново от завода накарах да ми поръчат че в магазина което беше цвета не ми хареса хаха . Ама гаранцията си е гаранция и си ми върнаха парите макар и с малко разправия ... .
Но всеки си избира разбира се ако не ти е проблем за тия пари може си намериш нещо интересно знае ли се :)
Andrei88

Назад към Продукти за крос-кънтри