карам един Bell, който не съм сигурен какъв модел е, но е вече старичък. Не съм имал падания с него, но на доста места четох, че подмине ли 5 години е редно да се смени. Избор голям, и аз съм доста объркан. Бюджета ми е около 150 лв. като винаги може да скочи малко нагоре, ако има смисъл. Карам ХС с елементи на храсталясване, но поради теглото и височината ми не съм екстремист. Попаднах на следните каски, които ми хванаха окото.
1. Bell Traverse 2017
2. Giro Hex 2017
3. Bell Event XC
4. Specialized Tactic
5. Uvex иво

При Traverse-a цената е доста примамлива, както и при Uvex-a. Не съм сигурен този Hex на Giro дали е много удачен за ХС. Като цяло доста се кефя да катеря и когато го правя не свалям каската. Пот се лее доволно. За този спешълайзд имаше противоречиви мнения из нета. А Bell Event, ако трябва да съм честен хич не ми харесва цветово. Имаше и разни варианти на Scott, но там нещата надхвърляха 200 лв. Ако има смисъл ще ги дам, но все пак предпочитам да са по-малко. Отворен съм за предложения и мнения, но като цяло предпочитам каската да е налична в някой магазин в София за да мога да я тествам, няма да купувам онлайн каска със сигурност.