@XeDoX
Двете гуми, които си посочил, се различават в известна степен по отношение на предназначението си. Continental-a е предназначен за маратон, докато Schwalbe - то е предназначено за XC/All Mountain употреба. Знам, че относно такива разграничения се водят дискусии, но, за мен, има ясно разграничение относно двете неща. В сравнение с All Mountain ( и донякъде с XC) при маратонските трасета дистанциите са по-големи, наклоните/денивелацията като цяло са по малки, общата скорост е по-висока и препиятствията са по-леки/по-малки. Това изисква гумите за маратон ( в случая Conti - то) да се търкалят по-добре/да имат по-ниско съпротивление при търкаляне и да са по-леки, като за сметка на това са с по-слаба защита. При XC/All Mountain е обратното що се отнася до защитата. Терена предлага повече възможности за abuse на техниката (включително и гумите). В случая предлаганите версии на двете гуми се различават съществено от гледна точка на защитеността си. Schwalbe - то е снабдено с кевларена лента под грайфера, която значително подобрява устойчивостта на abuse/спуквания като я има и във версия tubeless, което еднозначно подсказва, за какъв вид каране е подходяща. При Continetal - а предлаганата версия е без Duraskin технологията на компанията и (лично мнение) ще има големи разочарования по отношение на надеждността ако не се използва по предназначение. Пак от горепосочените причини идва и логичната разлика в теглото, която е в полза на Continental - a.
Накратко: трябва да определиш за какъв стил каране ще ползваш гумите, за да направиш своя избор
(измежду тези две гуми).
Според мен и двете гуми не са за "абе предимно по ас
валт".
P.S. Ако клониш повече към Schwalbe-то
(ако още смяташ, че трябва да избираш измежду тези две гуми) погледни и Michelin XCR A/T
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=13389 . Съизмерими са като цени и възможности, но може марката да ти харесва повече
P.P.S. Първия ти пост в темата може би трябва да започва така " This or
That"
@GECKO
Това със завиването при Conti - то пак произлиза от предназначението на гумата. Що се отнася до комбинацията Nobby Nic предна и Racing Ralph/Furious Fred/Fast Fred/Albert тя вече се очертава като класика.
@Аdmin
Тема "XC гуми"?