Въпрос за V-Brake

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за V-Brake

Мнениеот Overlorda » Съб Яну 05, 2008 10:58 am

Днеска рано сутринта за втори път излязох да покарам малко в снега да видя как е ( за първи път ми е ). Забелязах че след 5-10 мин. предната спирачка почти я няма а за моя голяма изненада задната си държеше супер .. почти като на сухо. Та въпроса ми е нормално ли е това ? Спирачките са SD-3.
:offtopic:

P.S. на сняг се кара супер :agree:
В името на добрата бира !
Аватар
Overlorda

Рейтинг: 1270

Мнениеот dibo92 » Съб Яну 05, 2008 11:09 am

Това е напълно нормално просто се е образувала ледена повърхност върху калодките.Станало е само при предната спирачка,защото само там е попаднал сняг. ;)
П.П. Има такава тема трябваше да поровиш малко.
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот Overlorda » Съб Яну 05, 2008 11:41 am

Може би не съм се изразил ясно. Интересно ми е защо само задната работеше след около час и половина каране като успях да затъна в снега и с двете гуми бая пъти ( щото съм си малко некадърен ).
А защо V-brake - овете отказват през зимата ми е ясно ;)
В името на добрата бира !
Аватар
Overlorda

Рейтинг: 1270

Мнениеот MIRO A » Съб Яну 05, 2008 11:51 am

1-во: ЧЗВ

2-ро: В-брейка през зимата "омеква" и това допринася за по бързо износване на калодките. Също така може и да ти позамръзнат в тея температури (водата по каплата се вледенява). Като за начало си погледни в какво състояние са ти спирачките, мойте отзад отидоха за по малко от 2 мин каране (все пак бяха износени, но на сухо едно лято още не им мърдаше).
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот Admin » Съб Яну 05, 2008 12:13 pm

Overlorda написа:Интересно ми е защо само задната работеше след около час и половина каране като успях да затъна в снега и с двете гуми бая пъти

Трудно ще е някой да ти отговори, без да може да поразгледа велосипеда ти - може да се дължи на някаква особеност в него (например задните накладки да са по-близо до каплата или да търкат в нея, или пък двете спирачки да са настроени различно), може да се дължи на някаква твоя особеност при спиране (например да ползваш по-често и по-интензивно задната спирачка) и т.н.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот TeDo_BaPHa » Съб Яну 05, 2008 2:40 pm

Както каза админа може би просто ти си от тези които още не са осъзнали с коя спирачка къде и как да спират, дали с предна или със задна ;) :)
Лично аз докато карах последно време задната почти не съм я използвал :) :^: :rofl:
Последна промяна TeDo_BaPHa на Съб Яну 05, 2008 3:10 pm, променена общо 2 пъти
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Teodor40 » Съб Яну 05, 2008 2:44 pm

TeDo_BaPHa написа:Лично аз докато карах последно време задната почти не съм я използвал :)

Гордееш ли се с това :D
Админа като чели изчерпи темата :agree:
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Назад към Продукти за крос-кънтри