Протектори, оптимални за въртене

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Протектори, оптимални за въртене

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Съб Яну 26, 2008 1:15 pm

Вчера през нощта паднах с колелото при завой на кръстовище в Кичука. Гумите изведнъж поднесоха на мокрия паваж и докато се усетя се стоварих с колелото на земята, ударих си коляното и таза.

Понеже това вече не ми е първото такова падане се замислих да си купя протектори. Тук във форума разгледах 4-5 теми за такива, но в тях малко се говори за наколенки, които са удобни при бързо въртене. Това е главният фактор, който ме интересува.

Има ли протектори, с които да мога да въртя бързо и по няколко часа на ден? И като ги обуя за забравя, че съм с тях?
Кротко планинско колоездене :: Изображение
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Рейтинг: 2000

Мнениеот outfaced » Съб Яну 26, 2008 1:41 pm

доколкото аз съм се ровил, народа вика, че само е тиястават за въртене ... или нещо от тоя сорт ... без пластмаси по тях.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Harka » Съб Яну 26, 2008 7:33 pm

Протектори "оптимални за въртене" не съществуват!
Всички протектори са в една или друга степен неудобни за въртене.
Аватар
Harka

Мнениеот Capoeira » Съб Яну 26, 2008 10:00 pm

Само не си взимай протектори каквито ти препоручват по горе, трябва задължително да не се захващат около колената за да не те запаряват и протриват, аз карам отскоро с тези
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... delID=3529
и за въртене са супер удобни само една двойна лента която се хваща отгоре и отдолу на прасеца и направо не се сосеща
Аватар
Capoeira

Мнениеот outfaced » Съб Яну 26, 2008 10:27 pm

Capoeira написа:Само не си взимай протектори каквито ти препоручват по горе, трябва задължително да не се захващат около колената за да не те запаряват и протриват, аз карам отскоро с тези
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... delID=3529
и за въртене са супер удобни само една двойна лента която се хваща отгоре и отдолу на прасеца и направо не се сосеща

хммм ... явно колкото хора, толкова мнения ... и аз имам едни подобни, дет ми ги подариха по нова година, ама честно казано не съм очарован. Като стегна лентата отгоре и около коляното ми стои много неудобно. Ако не я стегна, па е лабаво ...
Тия твоите изглеждат обаче по изчистено .. пък и са ефтиники.
Само не ми се виждат особенно проветриви.

първите дето ги писах, са си обаче по леки
не съм ги пробвал, обаче ако отзад плата е от типа на клин или нещо подобно меко, не би трябвало да има ядове с протриване
поне такава мисля им е идеята
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Capoeira » Нед Яну 27, 2008 12:35 am

независимо какъв е плата поне при мене като се употиш в тях започват да се движат нагоре надолу, и да те протриват. А това за проветрението да прави си проветрението не е добро но те се допират само до пишала кудето принципно се потиш доста по малко, най много поне аз се потя отзад на свиската на коланото и ако има нещо което се допира веднага започва да ме дразни
Аватар
Capoeira

Мнениеот argon » Вто Яну 29, 2008 1:44 am

Аз от половин година карам с 661 Race Knee Shin, И съм със сравнително добри отзиви.Трябва да поясня, че карам по-агресивно крос-кънтри и предпочитам по-голямата сигурност пред голямото удобство. Уточнението, че преди това не съм имал каквито и да било протектори също е важено- тоест не модга да направя реално съпоставяне между този и друг продукт. Истината е че свикнах да карам с наколенки и съм спестил доста болка от педали по пищялите и от градски, и горски неволни "слизания" от колелото. Иначе да ви кажа, че не се потя...:)))Дори и сега през зимата събуя ли ги- пищялите мокри:) :rofl: Тествах ги, още като бяха нови, на тазгодишната обиколка на витоша, след 100км, само на едно място чувствах претриване, което беше от моето малоумно, излишно пренатягане на ластиците. Вчера се почудих дали да ги сложа, само до магазина, и добре че го направих:) Един муньо ме засече с кола, подхлъзнах предната гума и айдййй на асвалта по коленца:)Чак в къщи видях че съм скъсал здраво панталона.Така че за мен лично поговорката идва така-Страх лозе пази, макар и да върти тегаво и да поти прасците:)))
Like Steven Segal I'm hard to kill....
Аватар
argon

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Вто Яну 29, 2008 2:25 pm

Благодарности на всички за мненията :beer:

Независимо че няма пълно съгласие, успях донякъде да си съставя собствено мнение. Разгледах модела на Capoeira. Те не се захващат около самото коляно или над него и предполагам, че това прави свиването му значително по-лесно. Все пак ще оставя темата да отлежава в главата ми още няколко дни. А това, че протекторите могат да ти спестят неприятни юнашки рани - дори само когато си до магазина - това съм го разбрал вече :D

Иначе се сетих, че имам протектори за колена, които ги слагам като се кача на ролерите. Като ми заздравее раната ще ги пробвам как ще са на колелото.
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот bikerider » Вто Яну 29, 2008 5:47 pm

vladimir.dzhuvinov написа:Иначе се сетих, че имам протектори за колена, които ги слагам като се кача на ролерите.

Отсега мога да ти кажа, че е отвратително. Причината е, че обикновено не ги правят с оглед толкова активно движение на коляното.

Дано твоите ти свършат работа, но аз отдавна съм се отказал да припособявам екипировка от един спорт за друг.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот M1010X » Вто Яну 29, 2008 5:59 pm

bikerider написа:...но аз отдавна съм се отказал да припособявам екипировка от един спорт за друг.

Като например не караш байк по бански :D
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот bikerider » Сря Яну 30, 2008 11:10 am

:banana::D
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Съб Фев 02, 2008 12:19 am

bikerider написа:
vladimir.dzhuvinov написа:Иначе се сетих, че имам протектори за колена, които ги слагам като се кача на ролерите.

Отсега мога да ти кажа, че е отвратително. Причината е, че обикновено не ги правят с оглед толкова активно движение на коляното.

Дано твоите ти свършат работа, но аз отдавна съм се отказал да припособявам екипировка от един спорт за друг.

Вече три дена карам с протекторите за ролери и съм доволен. Успявам да си карам с обичайните скорости. При въртене леко се смъкват надолу (мога и да ги притегна така че това да не става, но тогава ще ми стягат). Все пак ще потърся възможност да пробвам и протектори направени специално за колело.

Всъщност, в момента се сещам, че всъщност съм още с тях :D След малко си лягам, дано тогава да не забравя да ги сваля... ама като се замисля, при някои любовни пози има голям риск човек да си протрие колената, така че може и да не ги свалям :D

ПС: Замалко се замислих дали да не публикувам снимка с протекторите и моята любима пижамка, но това май не е за този форум :)
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Назад към Продукти за крос-кънтри