Диск на Драг онтарио ?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Диск на Драг онтарио ?

Мнениеот winger » Пон Фев 25, 2008 8:12 pm

Ами чудя се дали да си сложа диск. Карам ХС. Нямам много много пари и съм се спрял на М465/495. Добра идея ли е да сложа диск
Не разбирам много и за това и питам.
И ако може да попитам каква е разликата между 2те :).

Ако темата не е за тук се извинявам. Нека бъде преместена на мястото й :)

Благодаря предварително
Аватар
winger

Рейтинг: 1752

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пон Фев 25, 2008 8:20 pm

Ами до колкото знам, това са спирачки от най-нисък клас, ако не караш много на мокро или през зимата, едни по-класни V-Brake ще ти вършат същата, ако не и много по-добра работа с хубави калотки, аз съм карал такива хубави V и ги предпотитам пред някой от тези двата модела, или от примерно "Promax" ;)
НО, това е лично мое мнение, нека се изкажат и по-опитните от мен ;)
За почти същите пари(20 лева по-малко де) можеш да вземеш тези V-Brake-
http://www.dimibike.com/product_info.php?cPath=61_63&products_id=1228&osCsid=3540c24f1c4afb0597385f8d42d8fcdd

А ако питаш дали ще навреди THEZOGGO кара неговото Онтарио с Avid BB7 160 rotor
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот winger » Пон Фев 25, 2008 8:53 pm

Ами не карам зимата, а пък за мокрото някой път може да ме хване дъжд или да има изненади по маршрутите, но като цяло като карам гледам да си хвана хубаво време и предните дни да не валяло.
Аватар
winger

Мнениеот FireFoXa » Пон Фев 25, 2008 9:00 pm

Ти за рамката ли се притесняваш или за диска? Не би трябвало да имаш проблем със рамката, отностно спирачката, разликата между 465 и 495 е някакви си 40-50 грама. В устройството, накладки, диск и т.н. нямат кой знае каква разлика. БР-М 465 е перфектна за отзад, ако нямаш много пари за механика :D Аз карам с такава от миналата седмица, и съм доволен, настрои ли се добре, си върши работата... т.е. спира :popcorn:
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот winger » Пон Фев 25, 2008 9:03 pm

Аха ама отпред или отзад да я сложа. Все отпред ми казват пък ти сега казваш перф. за отзад ... защо ?

За рамката не съм се притеснявал особено, по-скоро имах опасения отностно вилката ( ХСТ )
Аватар
winger

Мнениеот hitar_potter » Пон Фев 25, 2008 9:54 pm

winger написа:Аха ама отпред или отзад да я сложа. Все отпред ми казват пък ти сега казваш перф. за отзад ... защо ?

За рамката не съм се притеснявал особено, по-скоро имах опасения отностно вилката ( ХСТ )
XCT е много гадна вилка.. При мен се разлуфти доста гадно (а я карах само с вбрейк), и сега я чакам ХЦР локаут вбрейк версията да я доставят, че това ХСТ се не трае...
Аватар
hitar_potter

Мнениеот THEZOGGO » Пон Фев 25, 2008 9:55 pm

Според мен за да не губиш време докато чакаш някой да ти отговори, погледни в ЧЗВ то на форума за спирачките.
Относно вилката, с която и дискова спирачка да караш от изброените от теб, мисля че ако си до 85 кг и караш спокойно - няма да имаш проблем. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот winger » Пон Фев 25, 2008 10:16 pm

Какво значи да се разлуфти :I
Четох доста в ЧЗВ, но не намерих баш каквоти ми трябва :)
Ами аз съм 71-2 кг., а до колко карам спокойно не знам, но не смятам че карам лудо
Аватар
winger

Мнениеот hitar_potter » Пон Фев 25, 2008 10:21 pm

winger написа:Какво значи да се разлуфти :I
Четох доста в ЧЗВ, но не намерих баш каквоти ми трябва :)
Ами аз съм 71-2 кг., а до колко карам спокойно не знам, но не смятам че карам много лудо
Значи виж.. може и мойта бройка да е била дефектна.. А и един път се ударих в едно дърво (с не повече от 10-15 км/ч - може и от това да е). Да се разлуфти значи да има ¨клатене¨ напред-назад там, където горната и долната част се свършват. може би има нужда от профилактика, но от доста време я карам така, т.е. сигурно вече съм я разбил. Все си мисля, че е по-добре да ползвам прилични вбрейк с добри накладки (ще си купувам кулстоп), от колкото евтини дискови :)

П.П. Неслучайно има лепенка на вилката, че е за мързеливо ХС, и да не се тормози, ама кой слуша..
Аватар
hitar_potter

Мнениеот did » Вто Фев 26, 2008 11:27 am

@winger: Щом не можеш сам да си отговориш на въпросите, които си задал в темата, не ти е наложително да правиш такива ъпгрейди! Като покаращ и почетеш, сам ще решиш какво искаш. Засега просто събирай левчета, та когато наистина знаеш какво искаш, да можеш да си го позволиш.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Re: Диск на Драг онтарио ?

Мнениеот botroid » Вто Фев 26, 2008 6:50 pm

winger написа:чудя се дали да си сложа диск. Карам ХС. Нямам много много пари...

Цяла зима карах в сняг и в мокро с обикновенни ви-брейк Тектро и проблеми със спирането съм имал само в редки моменти, като например спускане по стръмна ски писта или когато се обледенят жилата и челюстите на спирачките, но това може да стане и при дисковите. Според мен, щом караш XC, а и нямаш много пари, карай си с ви-брейк. Ако сегашните ти спирачки, са някви дървени, като Логан, Промакс или безименни, инвестирай малка сума в някакви по-класни като Тектро (14 лв.), Шимано Асера (30 лв.) или Авид (20-30 лв.).
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот ACID BURN » Вто Фев 26, 2008 10:46 pm

Абе тони нали говорихме за дисковете и ква е разликата.Казах ти ако имаш пари за диск и главина си вземи шиманско 465 или нещо от сорта или 495 ако искаш Центер лок захват.+-Предимствата са малко по добра модулация, спирачна сила, практичност(ако ти се кривне шината няма за кво да я изправяш) и не се влошава спирачната сила на мокро, поне не мн.

Едит:Ех дид е написал точно това, което искам да кажа.Послушай го!
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот winger » Пет Фев 29, 2008 11:11 pm

Сложих Авид ББ5, пък ще видим скоро как е :)
Аватар
winger

Назад към Продукти за крос-кънтри