Continental Flow 2.3 или Continental Vertical 2.3

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Continental Flow 2.3 или Continental Vertical 2.3

Мнениеот Mazoratti » Сря Мар 26, 2008 10:58 am

Гумата ми трябва за по-агресивно горско каране, с твърда рамка съм, но не мога да преценя кой от двата модела да си взема. и двете гуми ги дават с еднакво приложение...
повече се интересувам от модела Flow, така че моля, ако някой е карал с такава, нека сподели колко бързо се търка. също така смятам да я използвам и за каране в града, по асвалтови настилки.
Седалищният нерв много тънко усеща приближаващите приключения!
Аватар
Mazoratti

Рейтинг: 1195

Re: Continental Flow 2.3 или Continental Vertical 2.3

Мнениеот blizzard » Сря Мар 26, 2008 1:42 pm

Mazoratti написа:Гумата ми трябва за по-агресивно горско каране, с твърда рамка съм, но не мога да преценя кой от двата модела да си взема. и двете гуми ги дават с еднакво приложение...
повече се интересувам от модела Flow, така че моля, ако някой е карал с такава, нека сподели колко бързо се търка. също така смятам да я използвам и за каране в града, по асвалтови настилки.

Не съм карал нито Flow, нито Vertical, но пък съм карал Petrol, която е по-широкият вариант на Flow. И все пак за 'агресивно горско каране' Vertical ще е по-подходящата гума. Протекторът на Flow е прекалено нисък за това, което казваш, че ще караш. Затова пък Flow ще е много бързо търкаляща се гума, предвид че Petrol, въпреки по-големия си обем, е много приятна гума за въртене. За асфалт съм убеден, че Flow ще е по-удобна.

П.С. Кажи за какво ще ти трябва гумата - предна или задна.
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Мнениеот GECKO » Сря Мар 26, 2008 4:25 pm

Карал съм Flow за предна и... не се представи много добре. На влажно бягаше, но на сухо няма равна. За задна е прекрасна. Търкаля се леко и... знам ли как да го кажа... бърза гума е, за отзад е супер за отпред става стига да е сухо, а на мокро... ми лашка се малко повече докато стигне страничния грайфер и там зацепва. Ако ще я караш лятото САМО ще останеш доволен, ако смяташ да я ползваш и през по-мокрите сезони ще ти трябва нещо универсално като Vertical-a. Нивото на защита на двете ми се струва еднакво за това ще ти препоръчам... 3 атм налягане и нагоре :)

Успех!
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот Mazoratti » Сря Мар 26, 2008 4:39 pm

Смятам и двете ми гуми да са еднакви. единственото, което ме притеснява при Flow-а е, че грайферът в средата е много нисък и ще се изтрие бързо на асфалт, а при тези гористи местности ще се пука по-лесно. прав ли съм в предположението си?
Аватар
Mazoratti

Мнениеот shepo » Сря Мар 26, 2008 9:32 pm

за предна вертикала е страхотна гума държи се стабилно на горски терени и предвид теглото и мисля че няма да сгрешиш с нея
за задна нямам преки наблюдения :dunno:
дано да съм помогнал с нещо :)
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот Sp3c7r3 » Сря Мар 26, 2008 9:57 pm

Карам и предна и задна Vertical. Невероятни гуми, захапват здраво и пускане няма, имат само 1 недостатък - малко мокро да има и веднага се пълнят и превръщат на сликове... Успех с покупката и избора. :agree: :beer:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот hitar_potter » Сря Мар 26, 2008 10:49 pm

Аз карам с Експлорър отпред и отзад - До колкото знам при континентал едни и същи гуми имат различни имена - Експлоър е по-тесния вариант на вертикал. За предна гума е жестока жс предна, за задна не ми е чак толкова добро мнението - препоръчвам ти Вертикал отпред и флол отзад :beer:
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Mazoratti » Чет Мар 27, 2008 11:03 am

Благодаря, явно ще е Vertical :beer:
Аватар
Mazoratti

Мнениеот blizzard » Чет Мар 27, 2008 5:11 pm

А защо си решил да си с еднакви гуми отпред и отзад? Когато търсиш гуми, които да се представят добре на разнообразни терени, комбинацията между две различни гуми е правилният вариант. В твоя случай мисля, че наистина Vertical отпред и Flow отзад ще бъде добра комбинация поне за летния сезон.
Аватар
blizzard

Мнениеот Mazoratti » Пет Мар 28, 2008 11:48 am

досега не съм пробвал да съм с различни гуми, затова нямам представа и не зная какво да очаквам. а иначе не искам Flow, защото ми се струва, че ще се изтърка бързо...
какви са предимствата да карам с две различни гуми?
Аватар
Mazoratti

Мнениеот Pr3d4t0R » Пет Мар 28, 2008 4:50 pm

Sp3c7r3 написа:Карам и предна и задна Vertical. Невероятни гуми, захапват здраво и пускане няма, имат само 1 недостатък - малко мокро да има и веднага се пълнят и превръщат на сликове... Успех с покупката и избора. :agree: :beer:

Твоите са Gravity и точно те се пълнят веднага и стават като слик. Vertical-а се държи отлично на мокро и кал, изчиствата се бързо и не се пълни. Единствено пързалят на камъни, било то мокри или сухи.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот blizzard » Пет Мар 28, 2008 6:17 pm

Mazoratti написа:.
какви са предимствата да карам с две различни гуми?

В много случаи изискванията към предна и задна гума са различни. Като цяло много по-важно е да имаш сцепление отпред, защото с предната гума определяш посоката на движение. Поднасяне отзад се овладява много по-лесно и е по-безопасно, отколкото такова отпред. Затова е хубаво отпред да имаш гума с по-агресивен протектор и с добро сцепление, каквато в твоя случай е Vertical.
При търсене на оптимална комбинация контрол/лекота на въртене можеш в някакви граници да жертваш сцепление в задната гума и да вземеш такава, която се върти по-леко. Още повече, че тъй като теглото ти е концентрирано главно върху задното колело, което ти е и задвижващо, когато сложиш на него една леко въртяща се гума, това се усеща много по-отчетливо, отколкото отпред.
Аватар
blizzard

Мнениеот Mazoratti » Пет Май 30, 2008 10:27 am

Впечатления от Continental Vertical 2.3: взех решение и си купих въпросната гума. определено съм много доволен от нея, карайки я вече 2-ри месец. изпробвах я на сух/мокър асфалт, пясък, каменисти терени, пръст. единствените ми притеснения по отношение на Континентал бяха, че ще се изтърка бързо, но гумата не е мръднала.
имах и притеснения по отношение на това, че ще е мудна, но, в интерес на истината, колелото се търкаля по-добре, отколкото със старите гуми.
в заключение: препоръчвам я на всеки, който се чуди каква гума 2.3 да си вземе. тя елека, пъргава, здрава, надмина очакванията ми (айде сега дайте 50ст. за рекламата и хвалбите ;) ).
Аватар
Mazoratti

Мнениеот shepo » Пет Май 30, 2008 3:26 pm

казвах че ще останеш доволен от гумата ;)
shepo

Рейтинг: 1606

Назад към Продукти за крос-кънтри