от Admin » Съб Май 17, 2008 8:40 am
@freeland.fm
Багажник за отзад за 4 велосипеда съм виждал само за теглич.
Тези, които се закрепват на капака на автомобила, са за три байка.
И багажниците за покрив, и тези за отзад имат своите предимства и недостатъци. Съвсем нескромно ще отбележа, че имам доста опит в това отношение, тъй като колата ми често вози пет души с пет велосипеда (и отгоре, и отзад), а покрай приятели с други багажници съм имал възможността да видя и пробвам какво ли не. Не знам с какъв бюджет разполагаш, но аз лично мога да препоръчам най-вече продуктите на Thule. Скъпи са, но ако се ползват редовно, се изплащат заради удобството и спестеното време.
Ако се насочиш към багажници за покрив, имай предвид следните неща:
- за четири велосипеда сумата ще е значителна, освен ако не купиш евтини багажници.
- ако са евтини, времето за слагане и сваляне на 4 велосипеда ще е значително.
- трябва да си сигурен в товароносимостта и захвата на напречните греди, т.е. да си купиш достатъчно хубави, т.е. достатъчно скъпи и с ясен произход. Все пак това ти е основата и при 4 велосипеда отгоре никак не е без значение и не си струва да рискуваш.
Ако се насочиш към багажник за отзад, имай предвид, че при три велосипеда понякога се губи много време за наместването им. Зависи от рамките им най-вече. Разбира се, виждал съм някои по-скъпи багажници (за теглич), при които такъв проблем не би трябвало да има, но пък цената вече може да не ти хареса.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.