Здравейте! От 2 години карам Драг Онтарио ТЕ, висок съм 185 см. Рамката е размер L (19"). Проблемът е, че има нещо, което не ми е удобно при въртене, след около 10-15 км осезателно започва да ми се натоварва кръста. Лапата е нЕкакъв Zoom, с много голям наклон, така че кормилото идва малко високо. Погледнато отстрани, колелото с вилка Suntour XCM-LO 100 мм изглежда доста издигнато към предницата, освен това при по-стръмни изкачвания има склонност да вдига предната гума. Абе като цяло има нещо, което не ми е удобно за каране, та въпросът ми към вас е:
1. Според вас рамката малка ли е за мен (185 см ръст), при положение, че обичам да въртя доста нагоре. Ако е така значи решението ще е директно смяна с по-голяма и удобна за мен рамка.
2. Да не би причината да е в лапата, която издига кормилото нетипично високо за колело, предназначено за ХС. Ако е така да пробвам друга лапа първо?
3. Да не би да има нещо сбъркано в геометрията на колелото, защото погледнато отстрани в тази си конфигурация изглежда с прекалено вдигната предница за ХС?
Благодарим предварително за съветите