за рамките focus i cube

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

за рамките focus i cube

Мнениеот wicked_bro » Нед Мар 08, 2009 11:39 am

ще се опитам пак да си задам въпроса за въпросните рамки и марките като цяло.някой има ли наблюдения и впечатления относно производителя и продукцията..за да съм по-конкретен визирам рамките

LTD,attention i anallog ама и като цяло всичко що е hardtail от каталога на: www.cube-bikes.de
и raven,black и някоя друга твърда рамка като за ХС(може и малко по хард)която евентуално някой би познавал от:
www.focus-bikes.de

благодаря предварително..както и се извинявам предварително на ръководството ако пак не съм уцелил правилния форум,ама не мога да определя за кой друг е
повече информация и снимки има в майспейса и фейсбука,ако някой се интересува да рови там.имам и скайп: wicked_and_wild,за повече контакти ползвайте разклонител
Аватар
wicked_bro

Рейтинг: 1609

Мнениеот Admin » Нед Мар 08, 2009 12:08 pm

Този път всичко е наред. Само те съветвам да си инсталираш и някоя програма за проверка на правописа, че има доста такива грешки в мненито ти и не правят добро впечатление. :agree:
Дано някой да може да ти помогне с информация за двете марки и/или за конкретните модели. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот outfaced » Нед Мар 08, 2009 12:15 pm

не мисля че у нас има някой с такава рамка ...
в Германия обаче са доста тачени, особенно CUBE

но при наличие на убийствено леки меки рамки вече почти никой не коментира твърдаци :D
те тука е лафа по темата
http://www.mtb-news.de/forum/forumdisplay.php?f=149
но е на немски ;)

реакшън К18 събира овациите в няколко теми
http://www.cube-bikes.de/xist4c/web/REA ... .htm#anker
Аватар
outfaced

Мнениеот eMcKu » Нед Мар 08, 2009 12:20 pm

Имам приятел от Гърция и той кара Фокус Елите. Карбонова рамка, доста добра и надежна, 1130грама.

:offtopic:
ПП: да попитам, къде се слагат тези шайбички ? Ще извинявате, но за първи път, съм собственик на дискови спирачки.

Изображение
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот Admin » Нед Мар 08, 2009 12:36 pm

@eMcKu
Подлагат се под главите на болтовете за диска. Една шайба е за два болта, както сам виждаш.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот rarekin » Нед Мар 08, 2009 12:38 pm

Тези "шайбички" се поставят на дупките за болтове на ротора, преди да бъдат сложени и завити самите болтове. Внимавай да не ги поставиш между ротора и главината! Също така трябва да бъдат сложени така, че двата края на въпросните пластини да стърчат, преди да бъдат хванати с болтовете.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот eMcKu » Нед Мар 08, 2009 4:00 pm

Също така трябва да бъдат сложени така, че двата края на въпросните пластини да стърчат, преди да бъдат хванати с болтовете.

Немога да те разбера. Тяхната форма е такава, че следва извивките на диска. Да не говориш, че в крайщата си, пластините са извити нагоре ?
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот rarekin » Нед Мар 08, 2009 4:07 pm

Да. Поне тези, които аз съм монтирал, са леко извити в двата си края. Когато навиеш болтовете, главите им притискат повдигнатата част от всяка страна на пластината. При твоите не може да се разбере, дали това е така, но го споменах в случай, че е.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот eMcKu » Нед Мар 08, 2009 4:13 pm

Напълно те разбрах, и при мен е така. Много благодаря за съветите на Теб и на Шефа. :agree:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот stanth » Пет Мар 13, 2009 10:27 pm

http://www.bikeradar.com/gear/category/bikes/mountain/product/northern-lite-10533
От скоро имам това бижу, с малки разлики в асамблирането, за малкото време което съм го карал, само и само адмирации
stanth

Рейтинг: 1230

Назад към Продукти за крос-кънтри