Аз съм ползвал Recon 351 SoloAir, и имам нищо по-малко от прекрасни впечатления от нея. Въздушната пружина беше реализирана прекрасно (стига да не я разглабя някой глупак), Хидравликата и беше доста приятна и успявах да карам в една настройка за всякакви ситуации (както нагоре така и надолу), но при по-големи натоварвания позволяваше все пак да се заключи за нагоре или да се отвори и да е по-активна за надолу.
За разлика от пружинената въздушната използува изцяло масло за смазване, а SoloAir-a към момента е най-прекрасната въздушна пружина до която съм се докосвал. Никога не ме разочароваше, и винаги беше... някак предвидима.
Проблеми със загуба на налягане не съм имал, но е хубаво да се проверява от време на врее - не толкова защото може да повлияе над представянето и, ами защото изпускаше съвсем малко въздух в капачката, което в последствие я правеше трудно за отваряне.
Сега малко уточнения - Когато се сервизира, трябва да се освобождава с почукване а не с дърпане на ботушите, защото при по-силно дърпане изравняващия клапан отваря, а при връщането налягането, което се създава в негативната пружина става доста голямо и изпуска... Абе не трябва да се прави
Тази е вилката, която бих ти препоръчал, но ако не ти е в бюджета, винаги можеш да вземеш 327 SoloAir, и в последствие да надградиш със Motion Control, и да стане 1:1 с 351
При мен беше монтирана на НТ2, и си я ползвах има няма в описаното от теб предназначение.
Edit:
RaZer написа:Mисля че Rock Shox Recon SL 2008 е 100мм ход а 327 Solo Air е с 130мм Другата разлика мисля че е в стила за които са предназначени
Rock Shox Recon SL-XC а другата е за Trail и третата е в настройките и че едната има заключване.На твое място бих избрал Recon 327 Solo air поради 2 причини :
1)Според мен е по-здрава от SL(мое мнение)
2)Повечето ход
Поздрави

Всъщност разлики има доста. Новите Recon-и с буквените обозначения са предвидени за малко по-натоварващо ХС, като са по-ниски, с алуминиеви стержени, и (за това не съм сигурен) май са олекотени откъм тръби, и за това нямат възможност за настройка с повече от 100мм ход.
Предищните, а ако не се лъжа и сега се предлагат с цифрови обозначения са със стоманени стержени за малко по-натоварващо каране, настройващ се ход от 85 до 130мм за въздушните, и чрез U-turn за пружинните, но за смекта на това сглобката е една идея по-евтина (поне моята беше с Rebound и Compression от Tora, но със смазване на масло. Ако не се лъжа новите клонят по-скоро към Reba-та с хубавите вътрешности, докато старите клоняха към Revelation-а, но една идея по-евтино изпълнени.
В крайна сметка това е доста хибридна вилка, и по-скоро зависи от стила. И двете могат в последствие да се надградят с Motion Control, че даже не е задължително да е техния. Може на 327-цата например да се сложи хидравлика от Revelation със настройка на Floodgate, а на SL-а може да се монтира хидравлика от Reba, отново с Gate и да са една идея по-добри от фабричните.
При мен се усети ползата от малко повече ход, както и качеството на въздушната пружина - определено доста стойностна вилка
Иначе вилките не са в един клас, нищо, че са с еднакви имена, и си струва да решиш към какво ще се насочиш, преди да вземеш решение за вилката. Ако ще е по-агресивното каране надолу, определено 327 ще покаже своите +ве, ако ще има повече изкачвания, и технични спускания, то избора ще сочи повече към Sl-а.