Удобна седалка!!!

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Удобна седалка!!!

Мнениеот markovo » Нед Апр 19, 2009 4:28 pm

Днес валя.Решиш че имам нужда от нова седалка.Старата си е добре,но след петия километър ми скапва седалището(и рамката е твърда).Та идеята е да предложите най-доброто и мекото до 60 лева да кажем.В момента съм със Selle Royal Wolf.Давайте...

Благодаря предварително!
Аватар
markovo

Рейтинг: 1227

Re: Удобна седалка!!!

Мнениеот Ozzie » Нед Апр 19, 2009 4:35 pm

От задник до задник разлика колкото от земята до луната.
Цаката му е да пробваш няколко седалки, докато си намериш тази дето ще пасне на твоя.
Универсална рецепта няма.
Дискутирано е не един или два пъти. Успех.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот markovo » Нед Апр 19, 2009 4:51 pm

Еми здраве да е.Ще ходя да пробвам.
Христос Воскресе!-забравих да кажа...
Благодаря!
Аватар
markovo

Рейтинг: 1227

Мнениеот hakama » Чет Авг 19, 2010 4:21 pm

Някой има ли впечатления от:

Velo VL-1043
http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=345

Velo VL-1162
http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=346

Втората май е по-твърда. Спрял съм се на първата.
Аватар
hakama

Рейтинг: 1164

Мнениеот bio » Чет Авг 19, 2010 6:14 pm

аз карам първата ... или поне по шарка прилича на първата ... на едното колело от 4 години на другото .. от 1 ... километрите изминати с двете колела са що годе еднакви (около 4000км) ... на мен тази седалка ми е много удобна, но има следните недостатъци ...
1. прокъса се отстрани (на сивото) без да съм падал ... интересното е че и на двете седалки са скъсани отдясно.
2. релсите се изкривиха, при положение .. че не съм тежък, е вярно .... доста назад я бях дал ... ноооооо
3. на по-новата седалка и изпадаха част от скобите, които държат кожата ... и се наложи да отиде на тапицер, където всичко си дойде на място ...
...
за мен това е много хубава седалка, бих си взел пак такава но с ... CrMo релси ..
и само да допълня Ozzie, че дори и най-удобната седалка монтирана неправилно (ъгъл и отместване) може да те изръби.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Чет Авг 19, 2010 8:03 pm

за 1043 има статия нейде из сайта
Admin я беше писал преди три или четири години
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот evilzet » Пет Авг 20, 2010 8:56 am

Аз съм с такава седалка на градското колело. Карал съм я и по черно и е добре. Не се е разхлопала, нито пък са са скъсали шевовете (както си мислех като я взимах). Успокоява ме, че има канал за простатата, ако ти пасне на седалището , мисля че е добър избор за парите си. Можеше и да е по-лека, но парите ще са други тогава.
evilzet

Мнениеот _SoRa_ » Пет Авг 20, 2010 10:05 pm

Гледам, гледам и ... не вярвам тази седалка да е 185гр.
Ako някой има такава и знае реалното тегло нека сподели.
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот codename47 » Пет Авг 20, 2010 10:12 pm

_SoRa_ написа:Гледам, гледам и ... не вярвам тази седалка да е 185гр.
Ako някой има такава и знае реалното тегло нека сподели.

не е възможно: http://sdgcomponents.com/products/railed-seats
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот ХристоС. » Пет Авг 20, 2010 10:22 pm

185 гр. тежи, ако е i-Beam този модел (Bel Air SL) - със стандартния релсов захват (тази от снимката - Bel Air SL) е над 260 гр. Но е в значителна степен удобна седалка - не е твърде мека, но не е и твърда като състезателна, за сметка на това има много универсална и оптимизирана форма и на сравнително малко хора им е неудобна.
The phoenix was reduced to ashes, from which a new, young, strong phoenix arises, reborn anew to live again.
_loading resurrection: complete
_starting rebirth: started
_metamorphosis: beta state
Аватар
ХристоС.

Рейтинг: 1511

Мнениеот _SoRa_ » Пет Авг 20, 2010 10:26 pm

Не знам от къде взимат информацията за продуктите, които предлагат някои от нашите онлайн магазини, но имам чувството, че не знаят какво продават.
Понеже си търся колче и седалка и разглеждам и сравнявам цените попаднах на още една чуденка Selle Italia C2. Предполагам, че са объркали снимката с тази. Май е по- рискована да се пазари от български онлайн магазин отколкото чуждестранен.
_SoRa_

Мнениеот kojota » Съб Авг 21, 2010 12:22 pm

Ползвам тази :
http://screambikes.eu/sedalki/sedalka-z ... -plus.html

прилично мека , а и издържа доста 2 години близо - като се има в предвид , че съм бая тежичък .
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

Мнениеот icebobo » Нед Авг 22, 2010 7:46 pm

аз пък след като прабвах три седалки,засега съм се спрял на четвъртата:
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 487&lang=2
за сега бива
Не е яко да си готин,готино е да си як!
icebobo

Рейтинг: 1265

Мнениеот denises26 » Пон Авг 23, 2010 6:57 pm

Виждам, че тук се е заформила доста обширна дискусия на тема седалки, та дали ще ми позволоте да вметна и аз моето питане? По принцип знам, че една седалка докато не се пробва няма как да се разбере дали е удобна на конкретния човек, но питането ми е друго. Може ли някой, който е карал тази седалка ( http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... ts_id=1204 ) да сподели дали чувства дискомфорт в областа на гениталиите. Виждам, че няма анатомичен канал и се чудя дали няма да е вредно за простатата. Стилът, в който смятам да я карам е XC, AM и градско. Доста време се задържам на седалката и затова ме вълнува този въпрос. :beer:
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Мнениеот _SoRa_ » Пон Авг 23, 2010 7:33 pm

И аз искам да попитам /макар да знам, че от дупе до дупе разлика колкото искаш/ дали седалките, които са с леко повдигнат профил са по удобни за по- продължително каране :dontknow:
_SoRa_

Мнениеот icebobo » Пон Авг 23, 2010 7:50 pm

_SoRa_ написа:И аз искам да попитам /макар да знам, че от дупе до дупе разлика колкото искаш/ дали седалките, които са с леко повдигнат профил са по удобни за по- продължително каране :dontknow:

Купуваш ,сядаш ,караш и...разбираш.Вярно че излиза скъпо,ама ще разбереш със сигурност коя е за тебе.Още повече че като пробваш различни и разбираш кой профил на седалките по ти подхожда на дъ-то.
Не е яко да си готин,готино е да си як!
icebobo

Рейтинг: 1265

Мнениеот hitar_potter » Вто Авг 24, 2010 9:27 pm

Това, което мога да ти кажа е, че по-твърдите седалки са принципно по-удобни за продължително каране. Също така, търси си „женска седалка“, тъй като те са съобразени с по-широкият женски таз. Вече формата си е индивидуално нещо, мога само да ти препоръчам да гледаш да започнеш търсенето с някоя по-„универсална“ седалка.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Backo_ZX5 » Пет Авг 27, 2010 3:21 pm

Каране му е цаката и то продължително и често, за да не усещаш болки :rofl:
Знам го от опит, седалки много, но като не караш често, нежното място се натъртва бързо и после боли. При чести карания посвиква и не се усеща толкова много ;)
Дамска седалка не си вземай :nono: , все пак онзи "канал" има голямо значение за мъжката ти работа...
И още 1 съвет: не е лошо като караш от време на време да ставаш малко прав, помага :agree:
Успех!
Backo®
Аватар
Backo_ZX5

Рейтинг: 1148

Мнениеот hitar_potter » Пет Авг 27, 2010 5:59 pm

_SoRa_ е дама, между другото. И кара достатъчно, така че тук не става дума за нормалния гъзобол в началото на сезона :idea:

М/у другото, SoRa, пробвала ли си клин с памперс?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот _SoRa_ » Пет Авг 27, 2010 8:39 pm

Да, имам клин с памперс, но е с обикновена подложка /мисля, че е дунапренена/ и доста посплескан. :look:
При мен проблема е, че при продължително каране страничната част на седалката започва да ми пречи много и да ми причинява дискомфорт и лека болка.
Ако си взема дамска седалка тя ще е по- широка от мъжката и ми се струва, че пак няма да ми е удобна поради същата причина :dontknow:
_SoRa_

Мнениеот rarekin » Пет Авг 27, 2010 8:57 pm

@_SoRa_

Бюджет? Претенции към тегло? Каква седалка караш в момента?
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот _SoRa_ » Пет Авг 27, 2010 9:09 pm

Ще покажа няколко снимки на сегашната седалка http://picasaweb.google.bg/pripojar160/ ... 6463057186 http://picasaweb.google.bg/pripojar160/ ... 8419781666
В скриймбайка видях две оферти, които много ми допаднаха, но ме съмнява инфото да е вярно или да ги имат в наличност.
http://screambikes.eu/sedalka-selle-ita ... -flow.html
http://screambikes.eu/sedalka-selle-ita ... e-gel.html
Бюджета ми е 50-60лв., защото се налага и колче да купувам /за двете до 100лв/.

Знам, че е най- добре да се пробва, но аз нямам финансовата възможност да купувам седалки докато някоя ми допадне.
_SoRa_

Мнениеот rarekin » Пет Авг 27, 2010 9:35 pm

Charge Spoon @ Evans Cycles
Charge Ladle @ Evans Cycles

Не е лошо да обмислиш и това дали да не инвестираш в клин с по-качествена подложка.

:beer:
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот ХристоС. » Пет Авг 27, 2010 11:34 pm

_SoRa_ - всъщност, защо ти е необходимо ново колче - като гледам, сегашното ти е с релсов захват и отново към такава седалка се ориентираш? Сред обявите съм засичал изгодни предложения за колче I-Beam и седалка Bel Air SL в отлично състояние за около и под 100 лв. За пробването на точно тази седалка, която лично аз намирам за много удобна, като забележките ми са, че е излишно мека (ако се кара с клин с подплънки) и че не е достатъчно широка в задната си част (сегашната ми - SDG Formula FX - ми допада повече, но като цяло без клин на малко хора биха я предпочели) - ако си заинтересована, можеш да ми изпратиш съобщение, ще ти предоставя (безвъзмездно) седаклата и колче, за да можеш да покараш и да прецениш дали ти допада или ще продължиш с търсенето, след което да ми ги върнеш :angel:
The phoenix was reduced to ashes, from which a new, young, strong phoenix arises, reborn anew to live again.
_loading resurrection: complete
_starting rebirth: started
_metamorphosis: beta state
Аватар
ХристоС.

Рейтинг: 1511

Мнениеот _SoRa_ » Съб Авг 28, 2010 3:58 am

Ти тези снимки не ги гледай, твърде стари и неактуални са :D
В момента карам Iron Horse MK3 Elite, а тези снимки с рам-а H2 ги дадох само заради седалката.
Кочлето го сменям не от каприз, а от необходимост. Скъса се резбата на задния болт и в момента колчето скърца ужасно. Трябва да се завари, но не ми се занимава.
Иска ми се да приема предложението ти, но аз съм от Сливен, а ти от София :crap:
_SoRa_

Мнениеот atanasuzunov » Пон Авг 30, 2010 11:01 am

Аз съм с ето тази: http://www.eshop-gorgona.com/catalog/product_info.php?products_id=1249 Нямам впечатления от други седалки освен от Velo Plush и от VL-1043. Доволен съм и от двете, като Plush е малко по-мека! Според мен въпорса е да покараш 10-тина дни със която и да е седалка и свикваш с нея. В началото и с най-удобната ще се чувстваш некомфортно.
Take the best, fuck the rest!
Аватар
atanasuzunov

Рейтинг: 1200

Мнениеот Backo_ZX5 » Пон Авг 30, 2010 4:19 pm

atanasuzunov написа:... Според мен въпорса е да покараш 10-тина дни със която и да е седалка и свикваш с нея. В началото и с най-удобната ще се чувстваш некомфортно.

:agree:
Backo®
Аватар
Backo_ZX5

Рейтинг: 1148

Мнениеот despite » Пон Авг 30, 2010 6:53 pm

denises26 написа:Виждам, че тук се е заформила доста обширна дискусия на тема седалки, та дали ще ми позволоте да вметна и аз моето питане? По принцип знам, че една седалка докато не се пробва няма как да се разбере дали е удобна на конкретния човек, но питането ми е друго. Може ли някой, който е карал тази седалка ( http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... ts_id=1204 ) да сподели дали чувства дискомфорт в областа на гениталиите. Виждам, че няма анатомичен канал и се чудя дали няма да е вредно за простатата. Стилът, в който смятам да я карам е XC, AM и градско. Доста време се задържам на седалката и затова ме вълнува този въпрос. :beer:

Тази седалка не става за въртене.
despite

Рейтинг: 1365

Мнениеот Inzagi » Вто Авг 31, 2010 10:16 pm

atanasuzunov написа:... Според мен въпорса е да покараш 10-тина дни със която и да е седалка и свикваш с нея. В началото и с най-удобната ще се чувстваш некомфортно.

Аз наскоро сменях седалка защото карах с една която ми беше страшно неудобна и неможах да свикна с нея.

Oт седалките които съм карал SDG bel Air ми е най удобната
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот hakama » Нед Сеп 05, 2010 2:24 pm

Привет, мисля да си купувам седалка Velo (тези от 30лв)
Изображение

Дали ще може да се монтира стоп като този (направен за седалките Selle Royal, не съм имал такава седалка и нямам идея дали ще може да пасне стопа на Velo-то)

http://ustrem-bg.com/shop/lights-rear/2 ... -bls1.html

offtopic:
Относно светлините, тези които са с плоски батерии (размер CR2032) - как се държат спрямо АА и ААА, т.е. бързо ли се изхабяват, че ще си купувам и светлини.
Аватар
hakama

Рейтинг: 1164

Следваща

Назад към Продукти за крос-кънтри