Мнения за задна главина Formula OV32 ?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнения за задна главина Formula OV32 ?

Мнениеот gofren » Пон Май 04, 2009 6:30 pm

става въпрос за тази главина: http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1785
Задна главина на шлици за 8/9 скорости (тва ОК)
# 10mm - 135/145MM ос (тва ОК)
# 36 дупки за спици (тва ОК)
# Алуминиево тяло - сребристо (бОли ме за тялото)
# Капсуловани лагери (тук имам питане)

-тези капсуловани лагери, могат ли като се захабят да се извадят и просто да купя нови идентични лагери и да ги сменя вместо захабените, или се изхфърля цялата главина като се захабят лагерите?
-замърсява ли се лесно вътре в главината (уплътняват ли на 100% уплътнителите) да речем, ако карам по сух терен с летлива финна прах и веднага след него през кал, докато вали дъжд и сняг едновременно в продължение на 100км всичкия този екшън примерно (казвам някакви яко hard параметри, но нямам намерение да карам в такова време)
-на колко време би било добре да я почиствам и смазвам и колко време живот и давате ако я почиствам и смазвам редовно?
-някой ако има такава и я разглобява може ли да пусне снимчици на разглобена главина да я видя на какво прилича вътре
Аватар
gofren

Рейтинг: 1309

Re: Мнения за задна главина Formula OV32 ?

Мнениеот argon » Пон Май 04, 2009 7:06 pm

Здрасти :) Аз карам някаква такава Formula, не е съвсем същата, но обещанията на производителя са идентични :) Незнам колко е здрава, и колко са и капсоловани лагерите, карам я от около 6 месеца и не съм имал никакви дертове. Е, имай едно наум, че колкото и хвалби да се кажат за задна главина за 40лв., ще ти се спести нещо....тези главини са много тежки! Моята тежеше около 460гр., предполагам , че и тази няма да е под 450. Ако отварям моята преди да я продам, ще ти я снимам, както е наплетена на шината. Успех :)
Like Steven Segal I'm hard to kill....
Аватар
argon

Рейтинг: 2000

Мнениеот Pirate » Вто Май 05, 2009 12:17 am

Здравей, имам такава главина, т.е задна главина формула с капсуловани лагери на шлици. Иначе по нея никаде не пише точния модел. Цвета на мойта е тип "metal gun", характерен за главини Формула, т.е. не е като на тази от снемката.

-тези капсуловани лагери, могат ли като се захабят да се извадят и просто да купя нови идентични лагери и да ги сменя вместо захабените
- Да и това със смяната става доста по-бързо и лесно отколкото да направиш профилактика на главина, която лагерува на конус и чашка. Нужно е минимално умение за боравене - избиване/набиване на капсуловани лагери.

-замърсява ли се лесно вътре в главината (уплътняват ли на 100% уплътнителите) да речем, ако карам по сух терен с летлива финна прах и веднага след него през кал, докато вали дъжд и сняг едновременно в продължение на 100км всичкия този екшън примерно (казвам някакви яко hard параметри, но нямам намерение да карам в такова време)
- Нищо не се замърсява!

Мойта главина е на над 2к км и досега съм я отварял веднъж за профилактика на свободното движение. Лагерите не е проблем да се сменят но за толко време употреба почти по предназначение не са се износили. Върти се супер леко. Не прави луфт. Не съм я мерил, но 460грама е теглото горе-долу на DC32, а тази е по-лека. Сега карам с DC38, която е ~350 грама.

Главина е за XC и ако се ползва по този начин е удачна. Изобщо за задна главина на шлици на бг-пазара не виждам по-добра алтернатива откъм цена/качество. В сф се продава по магазините за ~60лв по скорошни наблядения.
Аватар
Pirate

Рейтинг: 1777

Мнениеот papi007 » Пон Май 11, 2009 6:01 pm

Да не пускам нова тема... Предстои ми задна капла и се чудя между много хвалената DC38, която явно си заслужава 80-те лева.. и формула CL32 която е с 50% по-скъпа. Има ли смисъл да давам пари за нея и какво и е толкова по-хубавото , че в сайта на формула даже я няма :confused:
Аватар
papi007

Мнениеот Pirate » Вто Май 12, 2009 7:34 am

Papi тази главина CL32 както и предната /CL91/ от същата серия са с преходен фланец, който ако се сложи позволява монтаж на ротор за 6 отвора. без преходния фланец главината е Center lock. Заради тази глезотийка е по-висока цената. Иначе отвътре са същите. Аз карам с DC38. Формула имат и по-истински задни главини, т.е. такива с храповик намиращ се в края на тялото на главинката, както си е редно, но в БГ дали ще се внасят такива и изобщо дали занапред ще има внос на гловини от тази марка е интересно. Иначе гледайки сайта им съм си харесал и предна и задна от новите модели. Ако ги внесат и пак са на разумни цени ще е много добре.
Аватар
Pirate

Мнениеот gofren » Пон Юни 01, 2009 10:32 pm

такам, взех главината покарах малко, много съм доволен.
сега обаче имам питане
още от както я взех забелязах, че цъкането като карам по инерция беше мноооооого тихичко, а сега след 100тина км вече направо почти го няма или аз не мога да го чуя. смисъл като карам по инерция от зад не излиза никакъв звук. тая главина направо трябва да я кръстят Formula OV32 - Stealth.
нормално ли е така да е безшумна. иначе се върти перфектно :)
Аватар
gofren

Рейтинг: 1309

Мнениеот Pirate » Вто Юни 09, 2009 9:28 am

Здравей - и тази главина както и другите подобни - DC32, DC38 и т.н. са със сравнително тихо свободно движение. Просто палчетата /кученца както ги наричат още/, които осигуряват зацепването във зъбите на барабанчето не се удрят силно в зъбите и оттам главината е тиха. Ниската сила на зацепване на палчетата не е сред плюсовете на главината, но какво да се прави. Правило ми е впечатление, че след отваряне на барабанчето и капване на няколко капки трансмисионно масло на палчетата, главината става малко по-шумна от преди това. На мен би ми било по-спокойно като чувам палчетата как цъкат, отколкото ако не ги чувам, но при положение, че главината ти е нова не бързай с отварянето. Все пак предполагам си има и гаранция.
Аватар
Pirate

Мнениеот hitar_potter » Сря Юни 10, 2009 10:02 pm

Формулите са тихички :) Карам си зад пешеходци, хич не ме чуват :D
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот trix » Нед Сеп 12, 2010 2:02 pm

има ли инфо какъв точно е лагера на DC 38 ?,че лагерчето отляво малко задира(сигурно от долната страна пише,но не мога да го извадя)
Аватар
trix

Рейтинг: 958

Мнениеот Ozzie » Нед Сеп 12, 2010 2:50 pm

вътрешен диаметър
външен диаметър
широчина

Това са трите размера които те интересуват. Предполагам могат да се измерят и без да сваляш лагера.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот trix » Нед Сеп 12, 2010 4:14 pm

26 мм/ 17 мм/ 5 мм ширина
мерси Ozzie

като се поизчисти греста се показаха дребни буквички 6803RU които не се виждаха преди това
Аватар
trix

Рейтинг: 958

Мнениеот sensation_blue » Пет Юни 15, 2012 1:11 pm

Pirate написа:Здравей - и тази главина както и другите подобни - DC32, DC38 и т.н. са със сравнително тихо свободно движение. Просто палчетата /кученца както ги наричат още/, които осигуряват зацепването във зъбите на барабанчето не се удрят силно в зъбите и оттам главината е тиха. Ниската сила на зацепване на палчетата не е сред плюсовете на главината, но какво да се прави. Правило ми е впечатление, че след отваряне на барабанчето и капване на няколко капки трансмисионно масло на палчетата, главината става малко по-шумна от преди това. На мен би ми било по-спокойно като чувам палчетата как цъкат, отколкото ако не ги чувам, но при положение, че главината ти е нова не бързай с отварянето. Все пак предполагам си има и гаранция.

Здравейте!
Карам от 2-3 години с такава главина - DC38 и напоследък взех да чистя колелото с меглио (понеже сега съм с рамка мат и само това го чисти), като открих че чисти идеално и веригата/венците. Замислих се, че не съм чувал изобщо цъкането на главината при свободен ход и не помня от кога е така - възможно е да има връзка предполагам с меглиото? Проблем ли е да се кара така или трябва да се отвори за да се изпълни това с маслото, което съветва Pirate? И защо всъщност е добре да цъка, че нещо не ми е ясно. Извинете ме за невежеството.
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Назад към Продукти за крос-кънтри