Кой комплект калници е най-читав?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Кой комплект калници е най-читав?

Мнениеот feb » Пет Май 08, 2009 9:43 am

Знам, че са изписани известно количество постове, но никой не прави сравнение и не обхваща точно тези варианти, а все пак хора които са ползвали тези видове, или част от тях имат доста добра представа от качествата им. :)
1. SKS X-Tra-dry, заедно със SKS Shоckboаrd
2. Zefal XX`T, заедно със Zefal KAA 227(този силно ме интересува дали се разглобява на две, както изглежда, защото тогава в раницата ще спести доста място)
3. Polisport X-Fighter Rear, заедно с Polisport X-Fighter Front
Кое си струва от вариантите, като здравина и функционалност? :dontknow:
Парите са им горе-долу еднакви, с изключение на Полиспорта.
"И задниците носят маски. По обясними причини."
Аватар
feb

Рейтинг: 1280

Re: Кой комплект калници е най-читав?

Мнениеот griffin » Пет Май 08, 2009 10:42 am

Ами аз съм с Zefal KAA 227 отпред и горе долу е здрав ако не го напъваш много, иначе се разглобява на предна и задна част и може относително лесно да се сваля но щифтовете му за застопоряване на частите не ми харесва как са направени, освен тая боза при мен има и един малък калник по рамата защото въпреки всичко от КАА-то хвърля и ми е неприятно, цвета в веломания е черен поне аз не видях да имат син.
За задни калници всички модели които си посочил според мен ще ти охвърлят краката с кал и вода спец тия модели за мен са безмислени, аз съм си преправил един евтин калник така че да покрива максимално задната гума т.е до долу за да не се клепам толкова
griffin

Рейтинг: 1260

Мнениеот feb » Пет Май 08, 2009 11:01 am

@griffin
Най-странното е, че КАА го няма на сайта на Zefal. А иначе задните няма да пречат да се хвърлям по краката да, ама няма поне задника да ми е вир-вода в клинча. А и от тези бързо слагащи и свалящите не знам дали има за задната гума отпред, а и ще стане прекалено дълъг и ще пречи в раницата.
Аватар
feb

Мнениеот ico 1 » Нед Май 10, 2009 11:03 am

Аз слагам такива като е мокро и кално.http://dimibike.com/product_info.php?cPath=90&products_id=1008&osCsid=2630c8ce78f4a44eff86359a19157164 Преден и заден -14лв от Практикер.Лесно се монтират и се събират в раницата(задния е към 40см,предния е по-къс).Много са пластични и не се чупят.
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот feb » Пон Май 11, 2009 12:09 am

@ico 1
Днес точно гледах такива на едно колело в града. Видяха ми се страшни мекици, дори за градско... :(
А като започна да се хвърлям с изобилна, готина кал по пътечките, ако ми се кълчотат на всички страни не виждам смисъл да ги слагам... :dontknow:
Аватар
feb

Мнениеот griffin » Пон Май 11, 2009 7:33 am

ето аз с каква комбинация карам
в случая единствнното което ме дразни е че задния калник от време на време почва да опира в гумата се чува едно скърцане ама съм му намерил решение само дето не сам се захванал да го направя.
Задния калник е съставен от две парчета съединени малко над средното поне.
Поне мен тая комбинация ме устройва да не се омазвам докато карам колелото, но пак повтарям карам го в града от точка А до Б
Прикачени файлове
kolelo.jpg
(221.86 KiB) 471 пъти
griffin

Рейтинг: 1260

Мнениеот HAMMER T » Пон Май 11, 2009 5:18 pm

feb написа:@ico 1
Днес точно гледах такива на едно колело в града. Видяха ми се страшни мекици, дори за градско... :(
А като започна да се хвърлям с изобилна, готина кал по пътечките, ако ми се кълчотат на всички страни не виждам смисъл да ги слагам... :dontknow:

Карам с такъв калник и съм страшно доволен. Еластичен е достатъчно за да не се счупи, но не се наляво-надясно мърда при каране. Като допълнение ще кажа че вече смени 3-то колело този калник. Купил съм го преди 3 години и го препоръчвам. Ако искаш да го свалиш трябва да развъртиш един болт, като оставиш поставката му на колелото.
Изображение Кирилица ис нот дед
Аватар
HAMMER T

Рейтинг: 1256

Мнениеот feb » Пон Май 18, 2009 9:36 am

Взех си Zefal-ите. Задният е с перфектна система за закачане към колчето вече, за разлика от http://www.mtb-bg.com/tests/comptest046.htm. Регулирането на ъгъла на калника спрямо захващането също е доста добре направено. Може да се манипулира само с ръце. Формата на калника предполага доста по-добро пазене от тази на X-tra Dry-а на SKS. С предния още не съм се занимавал сериозно. Като цяло, визията на качеството на изпълнение е на отвратително ниво. Навсякъде стърчат пластмасови разливки, които са се промъкнали между двете части на отливния калъп. Ще ги нападна с някой остър нож, то се е видяло.Надявам се за разлика от визуалните си качества, другите да са наред и да няма някакви сериозни конструктивни проблеми. 'айде да са ми честити! :)
Аватар
feb

Назад към Продукти за крос-кънтри