Моля за съвет

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Моля за съвет

Мнениеот plmn » Съб Авг 01, 2009 2:45 pm

Здравейте!
Искам да си купя велосипед. Моля за препоръки, щото съм невеж още.
Гледах много марки и модели и се обърках.
Ще го ползвам за удоволствие и малко спорт по асфалт и извън пътя. Не мисля, че ще карам екстремно, но ...той апетита идва с яденето, та бих искал да е достатъчно добре окомплектован. Не мисля, че после ще ми се занимава и с ъпгрейди, но все пак е добре да има и такава възможност.
Моите данни са:
ръст 185-6см
тегло: ~95кг
възраст: 36г. (т.е. по-спокоен от преди)
бюджет: 500-800 лв. но не е фиксиран, зависи дали си струва

Разбрах, че в момента Sprint са с много добра цена. Нямам предпочитание за конкретна марка и модел, от това, което гледах досега ми допадна Drag Ontario TE.
Ще се радвам, ако получа съвети. Благодаря!
plmn

Рейтинг: 1240

Re: Моля за съвет

Мнениеот ХристоС. » Съб Авг 01, 2009 8:59 pm

За тези пари - в долната граница на бюджета ти се намира Sprint Apolon, в горната - RAM HT1, аз бих ти препоръчал да се опиташ да вземеш RAM HT2, като евентуално, за да вземеш по-добрата и лека рамка, можеш да избереш да е с окомплектовката на HT1, но да спестиш малко от седалка и колче, примерно... Подходящ размер за теб би трябвало да е 19-20", но можеш да пробваш и 21" как ще ти идва като височина и геометрия - примерно, аз съм 1,75 m висок и карам 20,5" рамка, която ми е по-удобна като геометрия спрямо по-малката 18.5" (но това си е строго индивидуално, все пак).
The phoenix was reduced to ashes, from which a new, young, strong phoenix arises, reborn anew to live again.
_loading resurrection: complete
_starting rebirth: started
_metamorphosis: beta state
Аватар
ХристоС.

Рейтинг: 1511

Мнениеот plmn » Нед Авг 02, 2009 10:17 pm

Благодаря за съвета! РАМ HT2 го гледах и много ми допадна, но едва ли ще се навия да дам толкова пари на този етап. Мисля тази седмица да взема нещо, не знам още какво ще стане, зависи и от търговците защото възприемам техните мнения като компетентни. Ще се похваля като вече имам колело, все пак очаквам още съвети.
plmn

Мнениеот bio » Пон Авг 03, 2009 7:31 am

ще пропуснем горния коментар, те явно ти цъкат доста минуси ...
аз съм 188 см и 70 кг
Аполона пише че е 19'' и за него ще ти трябва друго по-дълго колче от стандартното.
РАМ на мен ми е адски удобна 21'' предполагам трябва да се насочиш към този размер или близките.
ДРАГ ми идва с много къса горна тръба и имам чувството че ще се преметна през кормилото, което ми е тясно. сега видях по спецификация, че XXL отговаря на 21'' предполагам ще ти е удобна.
относно спестяването от цената на РАМ-а за колче и седалка трябва да питаш директно в БАС или направо РАМ байкс - "совите не са това, което са"
но както е писал и ХристоС. трябва да си подбереш рамката според личните предпочитания и трябва да ти бъде удобна.
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот plmn » Пон Авг 03, 2009 1:33 pm

Здравейте!
Благодаря за мненията! То чак и спор се е разразил.... :D . Май сведох избора до Apolon или Legend. Те са май идентични. Ако може да напишете нещо за тези конкретни модели, бих се рабвал. Поздрави!
plmn

Мнениеот ico 1 » Пон Авг 03, 2009 9:21 pm

Писано е и то скоро. Пробвай с търсачката,ако не си го направил :agree:
Аватар
ico 1

Мнениеот plmn » Чет Авг 06, 2009 4:04 pm

Поздрави на всички!
Да се похваля, че съм се развълнувал като дете. Взех Sprint Delta още не съм го карал, че имам работа, но довечера ще го пробвам... :wavey:
plmn

Мнениеот ico 1 » Чет Авг 06, 2009 8:15 pm

Честито! Добър избор си направил. Мини да ти го гресират и постегнат някъде, и със здраве да си го караш!
Аватар
ico 1

Назад към Продукти за крос-кънтри