Каски за ХС-моля за съвет

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Каски за ХС-моля за съвет

Мнениеот XXXtrm » Вто Авг 18, 2009 2:04 pm

Имам някои идеи-giro phase;rift lifestrong;indicator;;bell slant;variant..Но ако някой може да каже от опит нещо или да даде други предложения-в слух съм :) Най-вече държа на добрата вентилация-не понасям жегата,тегло,не на последно място да е здрава и да пази добре все пак :look: Благодаря предварително ;)
XXXtrm

Рейтинг: 1200

Re: Каски за ХС-моля за съвет

Мнениеот Admin » Вто Авг 18, 2009 9:41 pm

За две от каските, които си посочил, има статии в сайта.
Въпреки това най-добре е просто да отидеш в магазина и да пробваш. За проветрението, теглото и защитата аз не бих се притеснявал особено - вече дори и по-евтините каски са с добри характеристики. Най-важното е каската да пасне удобно на главата ти.
Тъй като съм ползвал Bell Slant и Bell Variant, специално за ХС употреба бих избрал Slant - тънките й подложки за главата много ми харесаха, по-малко пот задържаха и сигурно затова.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот XXXtrm » Сря Авг 19, 2009 10:44 am

Да видях аз и ги прочетох от двете сякаш и аз клоня към slant да искам да пробвам но уви във варненските магазини не си предлагат такива модели в наличност трябва да поръчам на сляпо а нещо за giro-то да ми кажеш аз в началото за него мислех но пак казвам колебая се от bell всечки са доволни какво да правя да си поръчвам ли направо според мен сред изброените модели няма лош... :look: :dontknow:
XXXtrm

Мнениеот XXXtrm » Пон Авг 24, 2009 2:15 pm

А къде и как мога да си поръчам alpina кой е дистрибуторът за България има ли магазини които работят с марката?
XXXtrm

Мнениеот Alpina » Вто Сеп 01, 2009 9:26 am

Единственото място, което съм намерил в нета е http://www.sportdepot.bg/products/bicyc ... aski/kaski
Вероятно днес или утре ще се разходя до там, за да видя имат ли и други модели.

Ако някой знае друго място, нека сподели.
Имам съмнения, че и във Sportisimo на Ал. Стамболийски има. До сега нямаха сайт, но се продават очила и маски на Alpina там, дано и каски има. Предполагам че http://sportisimo.bg/ ще е сайта им, но още като чели е в процес на разработка.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот hitar_potter » Вто Сеп 01, 2009 3:55 pm

Във варна би трябвало във веломагазин Нико да има такива каски :dontknow: Можеш да пробваш и Bell Ukon
Изображение
Аватар
hitar_potter

Назад към Продукти за крос-кънтри