Нов RAM XC2.3 или Dragomir Rush + Deore

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Нов RAM XC2.3 или Dragomir Rush + Deore

Мнениеот overclock » Съб Сеп 26, 2009 9:52 pm

Здравейте, реших да минавам на мека рамка и голямата ми дилема е чисто нов RAM XC2.3 или s.h. рамка Dragomir Rush със следните компоненти:

Рамка Dragomir Rush s.h.
шок suntour epicon s.h. (само за начало)
вилка :dontknow:
Шини Mach1 MX Disc 26"
кормило Tioga Carbon 254 Rise
лапа Carbon
верига Shimano Tiagra CN-HG53
обтегач Shimano Deore RD-M530
Команди Shimano Deore SL-M511 (530)
спирачки Shimano BR-M495 или SRAM BB5 а може и V-Brake
Курбели Shimano Deore FC-M533
седалка Velo Plush
колче Carbon
Венец Shimano Deore CS-HG50
Педали Exustar E-PC96
Декланшор Deore LX FD-M581

Като цяно това са нещата, но не окончателно. Надявам се Драгомира да излезе по-лек и по-евтин. Ще го ползвам най-вече за градско каране и рядко в планината без екстремни спускания. PAM-овете са много добри, но тези 15кг не ми се нравят.
overclock

Рейтинг: 1200

Re: Нов RAM XC2.3 или Dragomir Rush + Deore

Мнениеот did » Съб Сеп 26, 2009 10:12 pm

Драгът е доста сбъркана рамка. Нито ще е по-лек, нито ще работи по-добре.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот tedopk » Съб Сеп 26, 2009 10:12 pm

RAM-a определено. Ти караш из града, тежестта на колелото няма там голямо значение.Пък и RAM-a е къде къде пред Драгомирчо..
tedopk

Рейтинг: 1115

Мнениеот Tonkata1 » Нед Сеп 27, 2009 11:41 am

+1 За Рам-а.По-лекичък е и е с доста добър монтаж ! И като цяло е доста по здрав от Драг-а ... :beer:
Tonkata1

Рейтинг: 1133

Мнениеот overclock » Нед Сеп 27, 2009 7:36 pm

Аз също клоня към РАМ-а, но си мислех, че Драгомира с посочения монтаж ще се окаже по-лек.
Има ли нещо което е добре да подменя преди покупката (курбели, кормило, колче..).
Става въпрос за този модел:
http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... ts_id=1990
overclock

Мнениеот veskoz » Пон Сеп 28, 2009 8:43 am

Изкарай тези компоненти и тогава сменяй.
Какво са се залетЕли всички на първо колело да сменят нещо при покупката още... незнам. Хем го търсиш на ниската (базова окомплектовка) цена, хем искаш да си го оскъпиш още при покупката. Няма смисъл човек. Износи тези компоненти и живот и здраве по-нататък ще надграждаш. :peace:

п.п. Важи и за двата велосипеда. А бих избрал RAM-a. Не защото имам RAM, а защото имам преки наблюдения по рамката. :peace:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Pr3d4t0R » Пон Сеп 28, 2009 10:45 am

veskoz

За директната подмяна на компоненти още при покупката, грешиш. Щом човек има възможност и се е ориентирал какво предпочита е по-добре да подмени веднага компонентите, които желае. Спестяват се време и пари ; - )
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот veskoz » Пон Сеп 28, 2009 12:56 pm

Pr3d4t0R написа:veskoz За директната подмяна на компоненти още при покупката, грешиш. Щом човек има възможност и се е ориентирал какво предпочита е по-добре да подмени веднага компонентите, които желае. Спестяват се време и пари ; - )

ДА! :agree:
АКО знае какво точно ще му предложи дадената подмяна и дали наистина има нужда от нея. Автора сам каза, че ЩЕ МИНАВА на мека рамка. Нека покара пък да види. Единственото за което съм съгласен, че е обект на индивидуален избор е може би вилка. Защо? Защото вилката (шока) се определят от стила и индивидуалните възможности, което не е малко. НО за компоненти по задвижването... не знам... пресилено е, поне в началото, тъй като реално човек който не е много напреднал или не кара често или по много не може да открие разликата м-ду Alivio и Deore примерно.
Ако човека има НУЖДА И ВЪЗМОЖНОСТ по принцип подкрепям по-качественото винаги. :agree: А кой не го?! ;)

п.п. Не предпочита и не се е ориентирал. За това пита дали има нужда от смени на каквото и да било. :peace:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот ico 1 » Пон Сеп 28, 2009 9:15 pm

И аз съм на Весковото мнение. Първо да покара така и да си прецени. Така или иначе никой не е минал само с едно надграждане. Всеки от този форум ще му каже различни неща. Тук не става въпрос дали да смени вилка zoom с някоя по-добра. В случая допира до лични предпочитания и малка разлика в качеството и лекотата на компонентите.
Аватар
ico 1

Мнениеот overclock » Вто Сеп 29, 2009 8:30 am

След пробното "кръгче" на колелото задължително ще се сменя седалката (с по-удобна) и педалите със шестограмни пинове. Както споменах в началото идеята е за по-леко колело. Не съм се спрял на по-скъпия вариянт само защото е със същото тегло. Мислех си за карбоново кормило и тези педали:
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 520&lang=2
Карам основно по павета :nuts: и по-рядко планински преходи. Това е причината да търся леко XC колело.
overclock

Мнениеот caspar » Вто Сеп 29, 2009 8:54 am

did написа:Драгът е доста сбъркана рамка. Нито ще е по-лек, нито ще работи по-добре.

Я кажи къде по-точно е сбъркана? :crazy:
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот ivailo911 » Вто Сеп 29, 2009 3:05 pm

Карал ли си такава? Аз лично съм пробвал на mastermisho rush-a и бях меко казано разочарован. Работата на окачване е сбъркана, ефекта при педалиране беше WoW :D, да не говорим за разнообразните тракания, а Мишо не е точно агресивен карач.
ivailo911

Рейтинг: 1315

Назад към Продукти за крос-кънтри