Ход на вилката за SCOTT Aspect

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Ход на вилката за SCOTT Aspect

Мнениеот kopche » Сря Окт 14, 2009 3:15 pm

Здравейте
Покрай есенните намаления дойде време за нова вилка за Aspect 70 (настоящата пружина е с 63мм хода и не сум сигурен дали помага или повече пречи :xx(: ) Основната питанка: някой да знае колко е мах допустимият ход на вилката за тази рамка? Гугъл не можа да ми помогне (или аз не можах да си задам въпроса правилно :dontknow: ) Потребителското упътване което получих с байка е много общо (май е универсално за всички модели) и няма такава информация.
Следващата ми питанка, съвсем предсказуемо, коя вилка за XC/AM?
Бюджет около 500лв, 180см/90кг; предна главина Shimano FH-M475 10мм, в момента съм с V-brake, но съм склонен да мигрирам към ББ7 ако новата вилка го налага.
От моделите 100мм засега си харесах Marzocchi MX Pro ETA; Marzocchi XC 500 ETA; Tora SL Solo Air
Ако изобщо рамката е подходяща за 120 - 130 мм: Marzocchi 33 TST2 120мм; Marzocchi All Mountain 3 140мм; Tora 318 U-Turn 130мм; EPICON LOD
Заслужава ли си да си напъна малко бюджета за FOX Vanilla?
Аватар
kopche

Рейтинг: 1260

Re: Ход на вилката за SCOTT Aspect

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Окт 14, 2009 3:38 pm

Най-вероятно няма да е проблем, но ще ти се промени стойката на колелото - ще се вдигне малко средно, ще се увеличи междуосието и ще се намалят челния ъгъл и този на седалковата тръба.

В момента това е страхотна оферта: http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=31919

Карах я само веднъж предния weekend - обира перфектно малките неравности и определено ми дава чувство за сигурност. Има много настройки и е лека. Важно е не колко, а как вилката прави хода си - преди бях с 140 mm Epicon RLD на предното колело и Reba-та е мноооого по-добра. Малко над бюджета ти е, но определено си струва, като се има предвид, че тук цената й е почти двойна.
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Re: Ход на вилката за SCOTT Aspect

Мнениеот kopche » Чет Окт 15, 2009 8:15 pm

Благодаря за отговора, аз също съм склонен да взема по добра вилка със 100мм ход вместо по нисък клас само заради по-голям ход. Отговора на СКОТ по въпроса за мах ход на вилката, ако някой се заинтересува, е "Most XC forks are now made w/ 100mm of travel, and most any of these would be suitable for use on your Aspect". Явно в същия тон.
Доколкото видяах предложената не става с V-brake, та следващият въпрос, ББ7, евентуално с 185мм диск, предполагам е подходящо за килограмите ми при спискания по по-стръмни склонове?
Аватар
kopche

Рейтинг: 1260

Назад към Продукти за крос-кънтри