въпрос за вилка :)

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

въпрос за вилка :)

Мнениеот veno » Пон Фев 08, 2010 10:27 pm

Някой има ли идея как ще стои следната комбинация:
рамка RAM HT2 19" комбинирана със следната вилка с Axle To Crown: 413мм:

Изображение

Бях решил да я слагам на рамка Drag Ranger, но токущо разбрах че рамката е предвидена само за дискови спирачки, а на мен ми трябва за v-brake.
Аз си поддържам колелото във www.velo09.com

Изображение
Аватар
veno

Рейтинг: 1692

Re: въпрос за вилка :)

Мнениеот marsa » Вто Фев 09, 2010 12:32 am

Мисля, че ти трябва вилка около 44-45см, не знам доколко ще е фатално, като че ли увеличава челния ъгъл достатъчно малко, за да няма проблеми.

Факт е, че съм срещал сглобен HT2 с твърда вилка и изглеждаше много добре, но не съм се интересувал от параметрите на вилката. Със средното със сигурност няма да имаш проблеми.

П-с: Имай предвид, че колкото по- голям е размера на рамката, толкова по- малко се влияе геометрията от axle-to-crown. Така че не е изключено да подходиш със следващия размер, който (предполагам) ще ти даде по- дълга челна тръба, а седалката вече според нуждите.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот sailman » Вто Фев 09, 2010 10:33 am

Вено, подкрепям Баце Марса в тея разсъждения. Конкретно в туй, че тази вилка ще ти дойде ниска. Ако загледаш размерите на карбоновите вилици, дето се предлагат от On-One (а, предполагам и на други производители, ма не ми се рови...) - http://boycottcycles.com/productssteering.phpq ще забележиш едни стойности на А2С подобни на тея, дето Баце Марса ги казва.
Също така, на градското ми колело (Боклучко ;) ) тази стойност е 445 мм., което дава челен ъгъл = 70.91
Това ,вярвам ще те доведе до извода какъв челен ъгъл и съответно стойка на велосипеда ще докараш с тая вилица, дето си се огледал у нея ;)
Тъй че, и според мен, търси нещо по-височко :agree:
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот veno » Вто Фев 09, 2010 12:35 pm

вилката съм я купил вече, а рамката я имам. Така че въпроса е по-скоро каква рамка да сложа на тази вилка :)
Аз си поддържам колелото във www.velo09.com

Изображение
Аватар
veno

Рейтинг: 1692

Мнениеот eMcKu » Вто Фев 09, 2010 1:07 pm

veno написа:вилката съм я купил вече, а рамката я имам. Така че въпроса е по-скоро каква рамка да сложа на тази вилка :)

С тази вилка карах на обиколката на Витоша и тук таме по някое 100км каране. Карах я на рамка 19" и височината е идеална. Съветвам те, да я ползваш за градско или предимно изкачвания, защото снишава не малко. Ориентирай се към рамка, поне с един размер по-голяма. На мен така ми беше идеална.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот sailman » Вто Фев 09, 2010 4:19 pm

eMcKu написа:
veno написа:вилката съм я купил вече, а рамката я имам. Така че въпроса е по-скоро каква рамка да сложа на тази вилка :)

С тази вилка карах на обиколката на Витоша и тук таме по някое 100км каране. Карах я на рамка 19" и височината е идеална. Съветвам те, да я ползваш за градско или предимно изкачвания, защото снишава не малко. Ориентирай се към рамка, поне с един размер по-голяма. На мен така ми беше идеална.

@eMcKu - А ще споделиш ли на каква рамка си я турял, че ми стана интересно? Не се закачам, верно ми е интересно ;) :beer:
Аватар
sailman

Мнениеот eMcKu » Вто Фев 09, 2010 7:58 pm

Ооо, не ми се обеснява, но айде накратко. Рамка някакъв Херкулес, пребоядисах го няколко пъти, и понеже карам Колнаго и от там имах лепенки го направих Колнаго. Рамката беше 19 инча, а аз съм около 170см. Ето няколко снимки, да придобиеш представа :beer:
Изображение
Изображение
Изображение
Има още един съфорумец със същата вилка, мисля че беше @bio. Ще издиря и неговата вилка, и ще постна :beer: ... /viewtopic.php?f=31&t=56531&start=210
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот sailman » Вто Фев 09, 2010 8:21 pm

Хммм, супер! :clap: Много добре изглежда и не седи ниско твърде, особено за градски велосипед за какъвто подозирам гласи тая сглобка Вено, ама ти си колкокото мене висок, а Вено е дългуч...
Може би, наистина някоя 20 - 21 инчова рамка би му паснала повече, ама не знам :dontknow: , не мога да преценя, тъй че се оттеглям :peace:
Благодаря на еМсКи за задоволеното любопитство :beer:
Аватар
sailman

Назад към Продукти за крос-кънтри