Начален ъпгрейд за RАМ HТ II

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Начален ъпгрейд за RАМ HТ II

Мнениеот martin89_vn » Сря Фев 10, 2010 7:58 am

Здравейте! Хайде пак да ви занимавам с колелото което още нямам :roll2: Имам информация, че двата варянта на модела за 2010 ще тръгнат по пазара към началото на март. Избрал съм си по- скъпият варянт(доколкото знам само вилката ще бъде заменена с Тора, а останалата окомплектовка ще се запази). При покупката имам възможност да заменя, който и да е компонент с друг като съответно ми се приспада цената на единия и заплащам другия. Кои компоненти според вас си струва да сменя още в началото(разбира се разликата в цената им нетрябва да стига до небето)? Колелото ще се ползва точно по предназначение(крос-кънтри, леки скокчета и варненските бордюри :D ). Аз съм 170 висок и около 60кг.

Зададен по друг начин въпроса: Кой са слабите моменти в стандартната окомплектова според вас(ако има такива)?!
martin89_vn

Рейтинг: 1200

Re: Начален ъпгрейд за РАМ ХТ1

Мнениеот outfaced » Сря Фев 10, 2010 9:16 am

байка си е добре балансиран ... взимай, карай и вече според твоите си лични виждания ще прецениш кое ти е "слабо"
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот moz » Сря Фев 10, 2010 9:23 am

Главините се разлуфтиха при мен за година и половина, може да е само при мен или поради липсата на правилна поддръжка, но бих ги сменил, ако купувах сега. Не знам какво друго предлагат обаче.
moz

Мнениеот Inzagi » Сря Фев 10, 2010 4:08 pm

Аз карам HT2 от около 9-10 месеца и до сега не съм имал сериозни проблеми ,единствено ми се прецака на вилката врътката на рибаунда (още същия ден като го купих) и не ми се разправяше да я оправям въпреки че беше в гаранция .Пуках също много често гуми и затова смених High Roller-ите които по принцип са много хубави гуми ,но както ми казаха нямали никаква защита за сметка на лекото си тегло.През последния месец и половина си го карам всеки ден до работата в сняг и студ :) ( 20 км двете посоки) и единствено слагам масло на веригата и си ме вози но предполагам че пролетта ще трябва да се сменят венци верига и курбели които се износиха доста за това време(~7500 км ).Не се сещам да съм имал по сериозни проблеми с него.Единствено в началото имах един много дразнещ шум които не можех да разбера от каде идваше и помня че го носих на много места и никаде не можеха да ми го оправят накрая в Bike Center-а (подуенe) ми го fix-наха оказа се нещо в средното не е било затегнато добре или нещо от сорта :) което маи си е нормално за ново колело т.е.след като го покараш известно време трябва да се потегне колелото като цяло.
И те така :)
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Re: Начален ъпгрейд за RАМ HТ II

Мнениеот PowerSlide » Чет Фев 11, 2010 9:14 am

@автора гледай
При мен всичко зависеше от парите, така че колкото повече, толкова повече :eyebrow:
Установих, че повечето снимки не се отварят, нещо хоста не е добър :dontknow:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот kapitanblood » Сря Мар 17, 2010 4:51 pm

Здравейте,момчета и момичета(ако има),историята на колоезденето започна през миналия век далечната 1982 година :bigeyes: (малиии много отдавна беше) :rofl: ,,,,,стигаме до 2005 година реших да си припомня удоволствието от колелото и закупих 2 бр. драг one и virus (единия за мен другия за сина ми)...покарах известно време ONE докато една сутрин не останах учуден от наглоста и уменията на НАРКОМАНИТЕ колелото го нямаше от 3 етаж на кооперацията :rofl: :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: ...и сега започнах да сабирам RAM ht 2,,,,,ето компонентите и ако някъде имам грешка или пропуск МОЛЯ ДА МЕ ПОСАВЕТВАТЕ

Вилка : Марзочи ал маунтин 3
Спирачки :Magura-Julie (хидравлични и двете)
Предна капла (Alex rims DP 20 главина Formula )...гума Schwable Smart Sam и задна такава
Задна капла (неизвестна няма и лепенките :rofl: с главина HAlO и 8 венци
Дерайлиор заден Sram X9 и команда към него X9
Кормило hussefelt
Лапа Truvativ XR
Останалите части са в процес на купуване и же се радвам да ми дадете съвет за курбели някъде до към 100 лева (може и втора ръка)
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот ICEonFIRE » Сря Мар 17, 2010 7:56 pm

Inzagi написа:Аз карам HT2 от около 9-10 месеца и до сега не съм имал сериозни проблеми ,единствено ми се прецака на вилката врътката на рибаунда (още същия ден като го купих) и не ми се разправяше да я оправям въпреки че беше в гаранция .Пуках също много често гуми и затова смених High Roller-ите които по принцип са много хубави гуми ,но както ми казаха нямали никаква защита за сметка на лекото си тегло.През последния месец и половина си го карам всеки ден до работата в сняг и студ :) ( 20 км двете посоки) и единствено слагам масло на веригата и си ме вози но предполагам че пролетта ще трябва да се сменят венци верига и курбели които се износиха доста за това време(~7500 км ).Не се сещам да съм имал по сериозни проблеми с него.Единствено в началото имах един много дразнещ шум които не можех да разбера от каде идваше и помня че го носих на много места и никаде не можеха да ми го оправят накрая в Bike Center-а (подуенe) ми го fix-наха оказа се нещо в средното не е било затегнато добре или нещо от сорта :) което маи си е нормално за ново колело т.е.след като го покараш известно време трябва да се потегне колелото като цяло.
И те така :)

За "хай-ролера" грешиш!Първо нема такова чудо като защитена от пукане гума!Това с пукането на гуми е строго индивидуално и няма нищо общо с модела на гумата.Защото ако минеш през пирон или нещо друго остро шанса каквото и да е външната гума е малък!Сега обаче,ако става въпрос за остро минаване през камъни или нещо такова,вече става въпрос за слабост във вътрешната гума.Лично за мен хай-ролера е една от най-добрите външни гуми за крос-кънтри и АМ! :agree:
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот Inzagi » Сря Мар 17, 2010 8:30 pm

ICEonFIRE написа:Първо нема такова чудо като защитена от пукане гума

Еми на мен така са ми казвали няколко човека ,но знаели човик може пък и да си прав.На мене наистина ми харесваше много тая гума защото ми се струваше много устойчива на сух черен път и асфалт(май е доста бавна),но много бързо я износих можеби защото карах доста по-често по асфалт и както казах вечи се "счупих" да пукам гуми.Като пуках гуми доста често ми се случваше да извадя от гумата или трънче или остро камъче, имах чувството че супер лесно се забиваха във външната .
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот veno » Сря Мар 17, 2010 8:47 pm

ICEonFIRE написа:Първо нема такова чудо като защитена от пукане гума!

Айде бе!
Аз си поддържам колелото във www.velo09.com

Изображение
Аватар
veno

Рейтинг: 1692

Мнениеот ICEonFIRE » Сря Мар 17, 2010 9:04 pm

veno написа:

Айде бе!

Ако става въпрос за това - http://vbox7.com/play:b5dc2c24 ,то е неприложимо в планинското колоездене.И дори да има някакви такива гуми,то това е чисто издребняване от твоя страна,защото тук ставаше въпрос за "хай-ролера",който сравнен с доста други гуми за крос-кънтри и АМ е по-добър. :agree:
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Мнениеот Admin » Чет Мар 18, 2010 5:35 pm

Не става дума за издребняване, а за това, че има немалко гуми с подсилена конструкция срещу един или друг вид пукане на гуми. Вярно е, че защитата никога не може да бъде 100%, но все пак я има и помага, така че изказването ти просто е погрешно.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот veno » Чет Мар 18, 2010 9:53 pm

ICEonFIRE написа:
veno написа:

Айде бе!

Ако става въпрос за това - http://vbox7.com/play:b5dc2c24 ,то е неприложимо в планинското колоездене.И дори да има някакви такива гуми,то това е чисто издребняване от твоя страна,защото тук ставаше въпрос за "хай-ролера",който сравнен с доста други гуми за крос-кънтри и АМ е по-добър. :agree:

Баце Хай-Ролер-а сравнен с много много други гуми за XC и АМ е много по-зле, еднокомпонентна гума с дурометър 70а (говоря за XC/AM варианта) супер твърда, плюс може би са само доброто му търкаляне и бавното износване :rofl: но те не са достатъчни една гума да е добра, ако сравняваш с някои модели на CST може би е по-добър.

Изображение
Аватар
veno

Мнениеот botroid » Чет Мар 18, 2010 10:23 pm

Верно, как може да се твърди, че Хай ролера 2.1 е добра гума?! Такова нещо може да заяви някой, който не е карал никакви други гуми. Сещам се само за недостатъци, по-големите от тях, вече са казани в предния пост. Мога да добавя, че заявения размер 2.1, изобщо не отговаря, гумата е тясна като 1.9 и не прави хубав балон. За да не се прещипва, трябва да се помпи на камък. И оттам неприятно друсава возия и влошено сцепление, като нещата се усложняват и заради по-твърдия материал. На асфалт гумата жужи така, сякаш си сложил не 2.1, ами Хай ролер 2.5 :D За 30 лв. има много по-добри гуми от тоя буквално мършав Хай ролер 2.1 :)
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот ICEonFIRE » Чет Мар 18, 2010 11:35 pm

Сигурно сте прави,но аз засега съм си доволен от гумата. :agree:
Аватар
ICEonFIRE

Мнениеот veno » Чет Мар 18, 2010 11:58 pm

ICEonFIRE написа:Сигурно сте прави,но аз засега съм си доволен от гумата. :agree:

Един съвет от мен баце, чети повече форума и пиши по-малко...

Изображение
Аватар
veno

Мнениеот veskoz » Пет Мар 19, 2010 1:05 am

Хуй ролера е кофти гума. Износва се бързо, мека е и най-важното - не е Continental.
Добро впечатление за сега (1600km) ми прави единствено страничния протектор.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот ICEonFIRE » Пет Мар 19, 2010 12:47 pm

ICEonFIRE написа:Сигурно сте прави,но аз засега съм си доволен от гумата. :agree:

Просто си изразих мнението такова каквото вътрешно го усещам като собственик на такива гуми,досега проблеми не съм имал.Нито съм пукал,нито пък се е износила кой знае колко.Аз уважавам мнението на другите :agree: и затова се съгласявам с вас! :peace:
П.П.:Спирам с офтопика :offtopic: :beer:
Аватар
ICEonFIRE

Назад към Продукти за крос-кънтри