RAM HT2vsHT3vs Scott Aspect 45

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

RAM HT2vsHT3vs Scott Aspect 45

Мнениеот acheron » Вто Апр 20, 2010 11:50 am

Здр на всички, Наскоро се зарибих да си купя колело (Стига тоя мързел с колата :D ) Та въпроса ми е следния Колебая се между RAM HT2vsHT3vs Scott Aspect 45. За Ram HT2 изчетох много добри неща, не лоши и за 3ката за Scott Aspect 45 кажи речи не намерих нищо. Основно търся колело за градски условия да кажем (80% град и околностите/20% гора с леки пускания). Кое от тези колелета ще ми е по удобно. Се пак имам на предвит че повече ще е градско или да ходя до селата ( с една дума да си въртя там "за тва се и отказах от колела с Пъло окачване"). Пък и ако издържа на няколко слизания от стълби още по добре се пак ще има моменти вкоито ще ме смързи ги заобиколя :eyebrow: . някаде 167 съм съв виско, 62 кила. 26г
Се пак съм малко нисичък и за тва търся някакво по компетентно мнение кое ще ми е по удобно. 12г не съм карал колело :rofl: . Но като видях на колегата колелото и само врътнах 2 пъти реших че тря се върна в играта :^:

ПП: За ся само това се сещам :dontknow:
Аватар
acheron

Рейтинг: 1200

Re: RAM HT2vsHT3vs Scott Aspect 45

Мнениеот Inzagi » Вто Апр 20, 2010 4:20 pm

Като гледам HT3 и aspect-a са на една цена горе долу ,а HT2 e по скъпичък.HT2 (аз имам такъв и го карам вече година) е по хубав от НТ3 ,така че ако искаш да дадеш повече пари си вземи НТ2 ,от друга страна ако ще караш предимно асфалт НТ3 ще ти върши работа.За scott-а немога да кажа много освен ,че рамката би трябвало да е по хубава от другите
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот Shady™ » Вто Апр 20, 2010 4:49 pm

Inzagi написа:За scott-а немога да кажа много освен ,че рамката би трябвало да е по хубава от другите

Тази година е като Scale-a от миналата година(почти де :D)..Имам предвид че рамката е двойно претопен алуминий 6061 (а на Scale-a беше 7005) и е със различна дебелина на материала, hydroforming тръби и т.н. (обаче си остават разликите в геометрията между Scale/Aspect) - Toeст, лек, качествен и здрав... Вече за окомплектовката - едното е Sram (RAM) а другото Shimano (Scott).
А Ram-a e просто със 6061 алуминий :)

:beer:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот acheron » Сря Апр 21, 2010 2:46 pm

Хмм..... Да разбирам ли от това че Scott е по удачния вариант за мене :confused:

Защото не съм в час с тия неща :banghead: Като гледам рамките или просто си внушавам, но каточели scott е по удобен за градски условия ( вижда ми се по ниска рамката ) :dontknow:

И ако може да ми кажете към кой размер да се ориентирам, един пич ми беше казал че " M " Ще е най-добре за мене.
Аватар
acheron

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Апр 21, 2010 3:54 pm

Каква е пробата алуминий няма значение - важно е как е обработен, заварен и в каква геометрия. Както казва Shady в това отношение Аспект има значително предимство, а рамката е най-важния компонент на един велосипед.

Аспект е entry-level велосипед на Скот с геометрия, която е по-скоро удобна (по-изправена) стойка за ездача от колкото ефективна. Определено е добър избор за начало - по-добър от ХТ-тата : - )

Относно размера - отиваш и сядаш:
1. При вдигната седалка и педал в най-долна позиция кракът ти трябва да е леко сгънат в коляното;
2. Ъгълът между ръцете ти и тялото трябва да е около 90 градуса - при повече или по-малко би имал болки в раменте или кръста.

"М" би трябвало да ти е добре, но първо пробвай.
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Мнениеот Inzagi » Сря Апр 21, 2010 3:56 pm

прочети тези статии за да разбереш какъв размер рамка е за тебе
http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/269-tips008
http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/226-tips003
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот acheron » Сря Апр 21, 2010 10:38 pm

Мерси събрах доста полезна информация. Не съм сигорен ма като гледам в Габрово ще ми е трудно да си намеря Скот 45 поне нещо го няма по магазините. Но за сметка на това пък намерих HT3 na промо цена от 830лв и утре ще одя да го видя в магазина :)
Аватар
acheron

Назад към Продукти за крос-кънтри