oduh написа:TL;DR; Възможно ли е да се "компенсира" дължината на рамка чрез колче/седалка/лапа/кормило?
oduh написа: От тази пролет обаче усещам напрежение в кръста след каране, дали може да се дължи на "къса" рамка?
oduh написа:Ако това е адекватна причина, то мога ли да я "излекувам" чрез по-дълго (или закривено назад) колче за седалка? Или пък с по-изнесено напред кормило?
Вилката написа:Ако трябва да промениш нещо, без да пострада геометрията на байка, както ти каза did, седалката не е добро решение, защото ще избягаш зад линията на седалковата тръба и може да ти попречи на правилното движение на краката. Изход е смяна с по-дълга лапа и с кормило с по-голяма извивка. Сега погледнах стандаттното гризли е с лапа 100 мм, а трудно ще намериш друга, която да е много повече(аз съм срещал до 120, може би има и малко повече). И кормилото на гризлито не е право, което значи, че едва ли ще спечелиш със смяната му много. Абе като цяло или ще търпиш така, или намери една по дълга рамка от и прехвърли чарковете.
Да се върна пак на седалката - опитай да регулираш сегашната ти с гайките, като я плъзнеш малко назад(трябва да има такава възможност) и покарай малко да видиш дали ще има промяна.
codename47 написа:http://www.cyclingforums.com/archive/index.php/t-200077.html
oduh написа:Най-назад съм я плъзнал. Още с купуването.
рс написа:Tова често е причина за увреждане на 3-5 прешлени на гърба.
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта