След доста ровене из форума и препрочитане на някои от темите реших, че би било полезно да се допитам и до вашето експернто мнение. По една или друга причина чак сега имам реалната възможност да си закупя маунтин байк и в тази връзка имам няколко въпорса, които съм изложил по-долу:
1. Търся си hardtail за прогресиращо напреднал колоездач. До този момент съм се спрял на Ram HT 2 (1400 лв.), Rockhopper Comp Disk 2010 (1500 лв.), Scott Aspect 45.(1090 лв.). Знам,че specialized-a i ram-a са сравнително близки, но все пак вие кое бихте ми препоръчали, имайки предвид съотношението цена/качество ( а и скота, за подценяване ли е?...в байк центъра много ми го препоръчват, както и спешалайза де). Забравих да спомена,че колелото ще бъде за XC, като е възможно и леко агресивно поведение от моя страна.

2. Интересно за мен е също ако някой може да сподели кога и къде се очакват намаления ( единствено знам, че в байк центъра ще има леко намаление на миналогодишните модели ефективно от 1 окт.). В този ред на мисли, резонно ли е да чакам тези намаления или те са толкова незначителни,че по-добре да си взема байк-а asap и да се насладя на времето докато все още позволява. От друга страна, дали не съм закъснял с покупката на байк,

Any piece of advice is highly appreaciated!

Kalin