XCM normal size ?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

XCM normal size ?

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Чет Фев 10, 2011 5:50 pm

Има ли още такова животно като SR Suntour XCM normal size ?
Някой има ли такава ? Някой виждал ли е такава ?
Колкото и да дебна на пазара, все срещам oversize версиите...

А дали има XCM normal size с хидравличен Lock Out (не механичния, а с азото-маслен патрон), или той е само за oversize версиите..?

Или има нещо по-добро за normal size ? Вече ми иде да си резна челото и да се завари едно oversize :eyebrow:
Смяна на рамката да не се предлага :nono:
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Рейтинг: 1775

Re: XCM normal size ?

Мнениеот Antediluvian » Чет Фев 17, 2011 12:46 am

Има такава Normal size, но и аз последната във форума съм я виждал преди повече от година.

За Normal size по-лесно ще намериш ХС 60, аз имам една такава на старото колело и е разлуфтена безбожно.
Има и едни М5000 със съвсем късичък ход, но не се разлуфтваха и работеха много приятно.

успех с намирането :agree:

П.П. донякъде те разбирам, защото луфта на моята е толкова ужасяващ, а и толкова е зле като цяло горката, че и на мен ми се иска да мога да си намеря друга читава :D
"Never underestimate the power of stupid things in large numbers!"
Аватар
Antediluvian

Рейтинг: 1761

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Пет Фев 18, 2011 2:54 am

Моята си прави всичките 80 мм ход, мекотата радва, но луфта е плашещ :bigeyes: , пружините вече не държат - свили са се, иска се много малко усилие за продънване...
Освен на XCM, съществуват ли normal size версии и на други свестни модели - напр. XCR ?
Искам да не е с по-малко от 80-100 мм ход.
Дано се намери, или вилка, или чело.
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Мнениеот Antediluvian » Нед Фев 20, 2011 1:57 am

Май съм виждал 1 път XCR normal size, но може и да се бъркам.
Каквато и да видиш/намериш взимай, защото няма такива вече. Освен това тя пак ще се разлуфти.
Помисли за друг вариант най-добре.
Аватар
Antediluvian

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Нед Фев 20, 2011 2:03 am

Мда, ще е хуу да намеря oversize чело, но сигурно ще е по-трудно и от вилка :eek3:
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Мнениеот TIG » Пон Фев 21, 2011 6:29 pm

Аз си купих такава за 80-90 лева миналото лято от Jester (Красно село). Много съм доволен, карам я с V-брейкове. Някой ми каза, че с дискови се разлуфтвала, но аз не мога да кажа.
TIG

Рейтинг: 1200

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Вто Фев 22, 2011 3:11 pm

Мноого скъпо, бре :bigeyes: Е, значи още не съм загубен. Благодаря

П.П. Не виждам логиката да се разлуфтва с диск, и да не се с V-brake... :dontknow:
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Мнениеот PowerSlide » Вто Фев 22, 2011 8:14 pm

Значи там където са втулките (в горната част на ботушите) действат много по-големи сили на огъване при ползване на дискова спирачка, отколкото при ползване на Vbrake - това е заради местоположението им. Някой учЕн, ако има желание, може да приложи диаграма с разни вектори и пр. :D
По темата - най-доброто и качествено решение на проблема е смяна на рамката. Ако не стигат парите - продължаваш с нормалсайз вилка вероятно золум :crap:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот Antediluvian » Вто Фев 22, 2011 11:17 pm

Качеството на тези сънтъри е такова, че независимо с какви спирачки се кара /дори и без наличието на спирачк/ , те ще се разлуфтят.
Освен ако не се е случила някаква революция в новите им модели от този клас.
Аватар
Antediluvian

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Пет Фев 25, 2011 4:09 am

Точно Зуум едва ли ще си сложа... :nono: Твърдо съм решен да е нещо не по-лошо от моята, а ква беше тая вилка, без никви отличителни знаци, колко тормоз отнесе и работеше перфектно до тази зима - за миналата година изкара 4000 км, а я имам вече 3-та година ! Зуума едва ли ще изкара и 6 безпроблемни месеца.

Antediluvian написа:Качеството на тези сънтъри е такова, че независимо с какви спирачки се кара /дори и без наличието на спирачк/ , те ще се разлуфтят.

:D :agree:
Съгласен, но и затова се предлагат резервни втулки (ако не греша)

Цялата мъка е в някви си 4 мм...
Пуснах обява и за чело :D Дано се намери ! Че тая година на веломаратон - 2500 км, обиколка на БГ :eyebrow:
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Пон Фев 28, 2011 11:40 pm

Намери се и план C - да се резне стержена на моята вилка и да се завари на мястото на XCM-ския oversize :look:
Ама дали normal size-а ще влезе в over-а, дали ще е достатъчно здраво и дали въобще ще може да се завари :dontknow:
От какъв метал е стержена на XCM ?
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Мнениеот PowerSlide » Вто Мар 01, 2011 6:42 pm

^_WhitE_DeMoN_^ написа: Че тая година на веломаратон - 2500 км, обиколка на БГ :eyebrow:

Че ти нямаш проблеми никакви, за това нещо не е нужна амортизираща вилка :agree: даже ще пречи - прекалено тежи, мърда излишно (ако може :roll2: )
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот monkols » Чет Мар 03, 2011 6:47 pm

^_WhitE_DeMoN_^ написа:Намери се и план C - да се резне стержена на моята вилка и да се завари на мястото на XCM-ския oversize :look:
Ама дали normal size-а ще влезе в over-а, дали ще е достатъчно здраво и дали въобще ще може да се завари :dontknow:
От какъв метал е стержена на XCM ?

Това е възможно,само да ти се занимава,ако искаш подробности пиши
monkols

Рейтинг: 1245

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Пет Мар 04, 2011 2:33 pm

PowerSlide написа:Че ти нямаш проблеми никакви, за това нещо не е нужна амортизираща вилка :agree: даже ще пречи - прекалено тежи, мърда излишно (ако може :roll2: )

Няма да сложа на мека рамка, твърда вилка :rofl: Пък е и само загуба на пари...
XCM-а е с lockout, та няма да мърда излишно

monkols написа:Това е възможно,само да ти се занимава,ако искаш подробности пиши

Занимава ми се :D Ще се радвам на всякаква инфо и помощ :bowdown:
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Мнениеот mtbtest » Нед Авг 17, 2014 9:41 pm

И аз си търся такъв стандарт вилка, спешно, приемам всякакви предложения за поръчка директно с линк към сайт- а, от който може да я намеря.
Изкрени благодарности на всеки който ми помогне! :)
mtbtest

Рейтинг: 1160

Назад към Продукти за крос-кънтри