Manitou Black Comp 2005 увеличаване на хода?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Manitou Black Comp 2005 увеличаване на хода?

Мнениеот denises26 » Съб Фев 12, 2011 8:38 pm

Здравейте, значи гледам една вилка Manitou Black Comp 2005 80/100mm. Значи продавача ми обясни, че е с метална пуржина в единия и въздушна в другия ботуш. Хода се регулирал посредством налягането във вилката. В нета гледах снимки и там регулирането между 80/100 става посредством отделна врътка. Та въпросите ми са може ли вилката от 80/100 да стане 100/120, защото я има същата вилка във версия 100/120 просто незнам дали може да се преправи? Как всъщност се регулира хода? Най-вече ме блазни това, че има настройка на компресия. Благодаря предварително за отговорите :beer:
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Re: Manitou Black Comp 2005 увеличаване на хода?

Мнениеот denises26 » Нед Фев 13, 2011 7:59 am

И така снощи рових доооста в нета. И попаднах на нужната ми информация, а именно, че вилката не може да от 80/100 на 100/120 защото имат разлика в дължината на стеншъните. :crap: Та сега се чудя коя да изберa: Manitou-то или Sr Suntour Duro E, като основното им предназначение ще бъде по шосе + агресивно XC (ако мога така да се изразя)? :dontknow:
Аватар
denises26

Мнениеот crossenduro2 » Нед Фев 13, 2011 3:23 pm

denises26 написа:И така снощи рових доооста в нета. И попаднах на нужната ми информация, а именно, че вилката не може да от 80/100 на 100/120 защото имат разлика в дължината на стеншъните. :crap: Та сега се чудя коя да изберa: Manitou-то или Sr Suntour Duro E, като основното им предназначение ще бъде по шосе + агресивно XC (ако мога така да се изразя)? :dontknow:

Ако можеш си вземи някоя Tora :)
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Мнениеот 5roff » Нед Фев 13, 2011 5:23 pm

По молба на denises26:

Притежавах вилка Маниту Блек Комп- 120мм. Вилката я използвах за предвижване в града и корс- кънтри (агресивно или не- не мога да определя). Като работа беше много по-добре от XCR и производните му Дурота (карал съм малко посочените от мен) Луфт имаше, но определено беше незначителен (мисля, че го наричаха фабричен)- не се увеличи за 6, 7 месеца (със спирачка BB5 160mm). Голям плюс бих отбелязъл- за своите 120мм, беше доста "висока" (голямо разстояние от арката до короната- наричано май- аксел то краун), което предоставяше малко по висока предница, респективно на което, малко по- голяма стабилност за " надолу". Височината на вилката беше близка на тази на Епикон 140мм. Друг плюс- тегло под 2кг.

Това е за сега. Ако има нещо конкретно- питай! :agree:
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот denises26 » Нед Фев 13, 2011 6:30 pm

Благодаря ти колега без това доста четох в нета та се бях навил и след твоето мнение директно се уговорих с продавача та скоро трябва да е при мен вилката. Намерих и инфо отсносно Axle to Crown при въпросното Маниту на 100мм ход и то е 470. За сравнение на старата ми вилка Gila T8 Axle to Crown беше 440 пак при 100мм, та мисля, че ще ми пасне добре :D Горепосочената информация е намерена в нашия форум посредством търсачката. Призива ми към всички нови потребители е: Ползвайте я колеги много е полезна ( ако ви е трудна google също изкарва резултати от форума) :beer:
Аватар
denises26

Мнениеот Antediluvian » Сря Фев 16, 2011 12:59 am

В подобно положение бях с Manitou Scareb Elite. Има 2 разновидности -едно с 80мм, и едно с 100мм. Оказа се, че не са взаимно заменяеми, ходът не може просто да се сменя - едното е с по-къси стеншъни. Тъй като A2C слезна на 455 /а преди беше на 475/ колелото стана чувствително по-спънато надолу, без да е по-бързо нагоре.
Успяхме да му увеличим хода с 1см /стана 465/, което се равняваше на половин градус челен ъгъл и направи колелото пъти по-удобно. Много е вероятно и в това маниту да има "ресурс" за вдигане, но не претендирам това да е полезно за вилката. Аз лично не съм имал проблеми с подобни операции, но със сигурност не са "предписвани". Във всеки случай, ако чак толкова имаш нужда от повече височина, най-вероятно има начин да се вдигне вилката, ако се сложат някакви втулки.С 470мм ще се чувстваш добре най-вероятно. Честито за покупката, със здраве да си я караш и явно ще спестиш и доста тегло :agree:
"Never underestimate the power of stupid things in large numbers!"
Аватар
Antediluvian

Рейтинг: 1761

Назад към Продукти за крос-кънтри