Sram SX4 или Shimano Deore XT

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Sram SX4 или Shimano Deore XT

Мнениеот Stoks1 » Нед Фев 20, 2011 6:28 pm

Здравейте, кой дераильор е по-стъбилен за ХС стил? Sram SX4-ката е 49 лева чисто нов, а Shimano Deore XT 120 лев чисто нов, но по интернет вече го няма :) С кой от тях карате или, кой ми бихте препоръчали, аз го имам Shimano Deore XT-то но за информация питам как е с Sram SX4-ката.
Аватар
Stoks1

Рейтинг: 1460

Re: Sram SX4 или Shimano Deore XT

Мнениеот TeDo_BaPHa » Нед Фев 20, 2011 6:45 pm

Сравняваш съвсем различни класове компоненти :)!!! Напълно неуместно е това сравнение. Дори аз, като почитател и върл привърженик на Срам веднага бих ти казал XT ;)...
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот edinmilion » Нед Фев 20, 2011 7:19 pm

Некоректно сравнение, тъй като ХТ-то се води друг клас, предполагам е по скъп не само заради ниското тегло.

Иначе мога да дам мнение за SRAM SX4 тъй като карам с такъв повече от 2 години. Превключва идеално, пружината е твърда и работи стабилно. Командата е SRAM Х-5, може би трябва да провериш с твоите команди дали ще е добре.
edinmilion

Мнениеот bio » Пон Фев 21, 2011 11:53 am

некоректно и да сравняваш дерайльор за 8 скорости с такъв за 9 скорости, различни вериги и прочие. некоректрно е да сравняваш дерайльори Shimano(2:1) и SRAM(1:1), защото не можеш да ги закачиш на едни и същи команди.
карам SRAM X4 с команда SRAM X4 TRIGGER 8 SPEED повече от година и половина (около 6000км). единственият проблем е че втулките са се износили(двете ролки имат луфтове), но работи безотказно ... имам резервни ролки и ще ги сменя като се закрепи малко по-сухо време ....
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Stoks1 » Пон Фев 21, 2011 6:53 pm

А нещо за Deore XT-то някой да каже?

П.П. bio аз го ползвам за 8 скорости Деоре-то не за 9. Затова исках да разбера разликите между двата, че еитука водих един спор с един приятел.
Аз го ползвам с команда комбинирана Shimano Alivio 8 speed. Предишния собственик незнам колко километра му е направил, но аз вече му направих към 1000 км откакто съм го взел преди 4 месеца!
Аватар
Stoks1

Мнениеот did » Пон Фев 21, 2011 7:13 pm

Stoks1 написа:А нещо за Deore XT-то някой да каже?

Ти нали беше голям експерт бе?

Всъщност, няма такова нещо като дераельори за 8 или 9 скорости. Всички са си съвместими. Разликата е само в прецизността на изработката, понеже след малко разлуфтване всяко тенеке може и да работи с 7 или 8 скорости, но при 9 ще създава проблеми.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bio » Вто Фев 22, 2011 10:28 am

did написа:...
Всъщност, няма такова нещо като дераельори за 8 или 9 скорости. Всички са си съвместими. Разликата е само в прецизността на изработката, понеже след малко разлуфтване всяко тенеке може и да работи с 7 или 8 скорости, но при 9 ще създава проблеми.

съгласен съм с теб и все пак малко ме съмнява дали ролките са с еднаква дебелина. ролката от стар 8 скоростен дерайльор няма ли да "плюе" по-тясната 9-скоростна верига ?!? ама това си е мое притеснение, де. и понеже съм неверник и реших малко да почета ... ама наистина малко, защото ме мързи ... пък и не ме касае пряко и да споделя с вас.

Код: Избери целия код
8 speed jockey wheels have 10 teeth, whilst 9 speed ones have 11 teeth. I ran 8 speed ones on a 9 speed set up with no ill effects, or you will be able to retrofit 9 speed ones, including SLX, to your mech.

@Stoks1 кажи какъв спор водиш, за да ти бъдем полезни ... пък и да не ни преведеш/цитираш грешно и после ние да сме виновни ?
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Stoks1 » Вто Фев 22, 2011 3:51 pm

Еми кой дерайльор е по-добър за ХС терен. Като става въпрос за 8 скорости не за 9 :)
Аватар
Stoks1

Мнениеот prokalnatiq » Вто Фев 22, 2011 5:03 pm

Ти не можеш ли да разбереш бе! 100 пъти ти казаха. Нямаш какво да пишеш май, май и си написал тази жалка темичка. Карай си с XT-то и да не ти пука. Нямаш май за к'во да си даваш патите а ? :eek3: :sleeping:

П.П. Кажи ми кое е по-добре да си взема 1кг желязо или 1 кг злато? :bigeyes:
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Назад към Продукти за крос-кънтри