Подозирам, че темата е завършена. (Не е изчерпана, тъй като въпросът ми беше за по-специфичен модел колче, а пък отговорите, с малки изключения са насочени към други части от колелото( и не само от него)

)
Чисто информативно ще споделя, че седалката, която ползвам е трета или четвърта поред и не е от стандартната окомплектовка на ZX5 (самото колело е с по-особен монтаж). Въпросната седалка съм си я избирала доста време и ми е изключително удобна. (Имам наблюдения и върху привидно удобни седалки, от които след 10-20км ти се реве). Наистина не може да се разчита на субективното усещане за комфорт, но все пак едно е да въртиш кръгчета събота в парка, друго е да се качиш и да покараш стотина километра, тогава нещата стават Много ясни.
Настоящата ми рамка е 17", при ръст 1,63m и тегло 58kg. Също така внимателно подбрана.
Докато старата ми рамка беше цяла, нямах никакви проблеми с карането (от сорта на често срещаните болки в кръста, колената, лактите, седалищните части и т.н. - първото ми колело Cross Montana беше достатъчно наджден източник на проблеми, които да се постарая да избегна при избора на ново возило)
Сега единственото ми желание беше да постигна предишната изпитана конфигурация.
Взимайки предвид факта, че ми е удобно с нормално колче и нормална седалка, използвайки ги в рамките на техническите им параметри, предполагам, че нямам някакви сериозни отклонения в анатомията
Но за пореден път се убедих, как стремежът към съвършенство и комфорт може да ти докара куп притеснения до главата. (Изпитвали ли сте някога съмнението, че ви е крив г•за? Не ви го пожелавам!)
Предлагам темата да приключи тук.

A.D.I.D.A.S.