Избор на RAM HT

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на RAM HT

Мнениеот EH4EB » Вто Мар 08, 2011 11:48 pm

Здравейте на всички!
От скоро карам, но винаги съм обичал планината и ... на есен реших да взема нещо нискобюджетно (доста ниско) чудех се дали Аполон или Крос Спринтер, в крайна сметка взех спринтера който се оказа не толкова лош за парите си но ,след малко каране разбрах че ще е по добре да инвестирам в по добър байк.
Та да си дойдем на думата, като цяло си харесах РАМ HT-3 като цена търсех нещо около 900 лв. като компоненти ме устройва това което предлага, но в момента са пуснали новите модели рам HT1.1 1.2 2.2 и т.н. като HT-3 вече не се предлага , предлага се само рамката в разновидност на HT-1 ,честно казано не разбирам много, HT3 ми харесва доста повече на външен вид от новите, знам че това не е важно но все пак искам да ми харесва и на вид. А и вилката гледам новите са с Suntour, докато старите HT-3 май с Rock Shox. Ta HT-3 има тук дам някоя бройка даже на добра цена около 900-1000 лв. залужава ли си да се мятам на стария или е по добре да взема новият модел. HT1 не ми харесва особено доста базов е но пък HT2 е 1200 лв и то пак с вилка Suntour. Знам че може да се измисли и някакъв компромисен вариянт да се зглоби нещо междинно за тези пари които съм решил да отделя.... Като цяло клоня да си взема HT3 останал някъде ,лошото е че не мога да избирам цвят ,а ми се искаше... Надявам се да ме насочите с разликите между моделите и т.н. че съм доста бос като цяло.
Поздрави!
Аватар
EH4EB

Рейтинг: 1245

Re: Избор на RAM HT

Мнениеот bio » Сря Мар 09, 2011 12:08 pm

... ти самият си много объркан и ще ти отговори най-объркания от всички в този форум.
.. отговори си защо искаш да смениш старото колело, ако то те спъва ... добре давай смело, ако обаче го сменяш за да изгъзарееш ... трябва да отделиш малко повече пари. виж това е в рамките на шегата.
отговори си обаче на въпроса с какво новото ти колело трябва да е по-добро от старото. примерно вилка, спирачки, капли, скоростна система ... казвам го от собствен опит, защото съм ъпгрейднал доста компоненти (а думата ъпгрейд при велосипеда е много солена).
прочети темата за CROSS GRX 8 или RAM HT1.2 ... за съжаление промоциите на RAM май преключиха, а на CROSS скоро отпадат ...
мое мнение е, че RAM и DRAG много завишиха цените и то без никакво основание ... цветове-метове ... а-у. миналата година Ferrini ги изпраска в земята в началния клас, тази година CROSS ще ги клати при XC-тата.
желая ти успех в избора, но най-важното е ти да знаеш какво търсиш !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот EH4EB » Сря Мар 09, 2011 12:33 pm

Е аз ако бях наясно нямаше да пускам тема може би. Но все пак ми е ясно защо искам да сменя стария байк, искам нещо здраво защото смятам да покарам повечко из планините и да го ползвам доста повече от колкото до сега. Долу горе това са компонентите които ме устройват, смисъл попрочел съм първо не говоря толкова на сляпо, просто не мога да реша за конфигурацията и кое точно да избера за това искам мнението от хора имащи подобни велосипеди , има ли смисъл от новият модел или и стария си става, защото на мен лично старият ме устройва , а и все още може да се намери на някаква офертна цена, ако знаете къде има промоции и добра цена дори и за стария HT-2 ще ми е от полза също... Както и двете вилки старата е DART 2 сега са с Suntuur каква е разликата и дали аз ще я усетя изобщо, гледам че сънтъра е с lock out за дарта не знам...
Аватар
EH4EB

Мнениеот bio » Сря Мар 09, 2011 2:20 pm

... за вилките Dart 2 - има регулиране на rebound-а в някакви малки граници и евентуално няма заключване (макар да има Dart 2 с Turnkey), за Suntour XCR LO 26' но от 2011 пише, че с Fixed rebound damping - демек не се регулира скороста на връщането и има Speed lock out. И двете вилки са в ниския ценови клас, така че едва ли ще има голяма разлика. Има една легенда, че Suntour лесно се разлуфтват ... обаче колко е истина и как е при новите модели незнам (а RAM са с моделите от 2009 година). Има и друго ... тези вилки са за хора с нормално тегло (за Dart 140-170 lbs (63-77 kg)-Yellow-11.4015.040.000). Извън тези граници вилката е или много мека или много твърда, това донякъде се компенсира от Preload-а (и двете вилки имат тази настройка) .... обаче пълен кеф няма.
Аз примерно карам RS Tora 302 имам rebound, turnkey, u-turn(регулиране на хора на вилката) .... много рядко ги ползвам тези настройки, карам единствено и само за собствено удоволствие. само rebound-a таз зима го забързах, за да компенсирам ниските температури ... и вече се чудя дали имаше много смисъл в това.
за другото с офертите не мога да ти помогна ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот EH4EB » Сря Мар 09, 2011 2:38 pm

Ами аз съм 68 кг, така че с тази вилка влизам в норма... Честно казано клоня към стария рам , като части няма кой знае каква разлика , като цена може да се намери по евтино от някаква сходна конфигурация от новите, а чисто визуално ми харесва в пъти повече от новите...
Аватар
EH4EB

Мнениеот PowerSlide » Сря Мар 09, 2011 6:19 pm

Ако толкова държиш РАМ да си купиш, покарай старото колело още 8 месеца - в края на годината РАМ правят голямо намаление на наличната продукция. Иначе да намериш останала бройка от миналата година става все по-трудно с всеки ден. :8D:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот gesh0898 » Сря Мар 09, 2011 7:06 pm

А защо да не си поръча HT3 в цвета, желан от него? Нали се предлага като опция на HT1 без оскъпяване, или аз не съм разбрал?
ТАЙНАТА
Никога не излизаш с намерение да паднеш, затова винаги слагай каска.
Аватар
gesh0898

Рейтинг: 1278

Мнениеот EH4EB » Сря Мар 09, 2011 9:13 pm

Не ми се чака 8 месеца само защото могат да ги намалят , решил съм го и това е :)
Да може да се поръча HT1 с рамка на HT3 без оскапяване но ми се иска да е нещо средно между HT2 i HT1 , днес ходих до магазин да видя как са нещата, може да се измисли нещо ще видим тези дни, даже ще видим каква цена ще дойде с DART 3 или в краен случай DART 2 и тогава ще мисля за базово с Suntuor-a.
Иначе се намират още тук там от старите.
Замислям се и за ей това : http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=57175 но е малко в повече от което съм решил да отделя за колело като че ли.
Аватар
EH4EB

Мнениеот fffdt » Сря Мар 09, 2011 9:44 pm

EH4EB написа:Не ми се чака 8 месеца само защото могат да ги намалят , решил съм го и това е :)
Да може да се поръча HT1 с рамка на HT3 без оскапяване но ми се иска да е нещо средно между HT2 i HT1 , днес ходих до магазин да видя как са нещата, може да се измисли нещо ще видим тези дни, даже ще видим каква цена ще дойде с DART 3 или в краен случай DART 2 и тогава ще мисля за базово с Suntuor-a.
Замислям се и за ей това : http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=57175 но е малко в повече от което съм решил да отделя за колело като че ли.

"Нещо средно между HT1 & HT2" е точно HT3 :thumb:
Аватар
fffdt

Рейтинг: 1247

Мнениеот EH4EB » Сря Мар 09, 2011 10:31 pm

fffdt написа:
EH4EB написа:Не ми се чака 8 месеца само защото могат да ги намалят , решил съм го и това е :)

"Нещо средно между HT1 & HT2" е точно HT3 :thumb:

Това ми е играта :lol:
Аватар
EH4EB

Мнениеот 5roff » Чет Мар 10, 2011 9:39 am

HT1 (2011) и HT3 са аналогични със своя ъгъл на седалковата тръба 73 градуса (точно поради този факт вече няма 3-ка). Така рамката е повече ХС- катерене и въртене. Така че избора е само относно визията или кое ти харесва повече. При вилките определено тежест взима Дарта (малко по-тежка, но определено по- корава).
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот PowerSlide » Чет Мар 10, 2011 3:33 pm

Това, за което си се замислил от CRC не си заслужава парите спрямо НТ2 например.
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот IVAN98 » Пет Мар 11, 2011 6:33 pm

Първо което е HT2 не е със SUNTOUR а със ROCK SHOX TORA аз те съветвам да вземеш HT2 или ако не ти стигат парите вземи HT3.
Изображение
Аватар
IVAN98

Рейтинг: 1068

Мнениеот EH4EB » Пет Мар 11, 2011 7:52 pm

IVAN98 написа:Първо което е HT2 не е със SUNTOUR а със ROCK SHOX TORA аз те съветвам да вземеш HT2 или ако не ти стигат парите вземи HT3.

Новия HT2 е със SUNTOUR този който е 1200 лв. а HT.2.1 който е 1600 лв. вече е с реба, докато стария HT2 си е с дарт 3 което е супер ама ги изтървах вече...

Ново питане ... а какво ще кажете за този скот?
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 635&lang=2

Основната разлика може би е хидравличните спирачки, за друго не разбирам много много...
Аватар
EH4EB

Мнениеот gesh0898 » Пет Мар 11, 2011 8:08 pm

Отиваш в БАС --> Поръчваш си HT1 1.1, но с HT3 рамка. Избираш си цвят, като избираш между :
- Старите цветове
- Боя като на това колело (пак си избираш цветовете) Изображение
- Другият тип нова разцветка
Изображение
За 899 лв получаваш дискови спирачки Avid BB5, главини с капсуловани лагери, по-висок клас заден дерейльор и касета, спрямо стандартната версия. От Рам правят такива поръчкови бои, че просто ми светнаха очичките още като видях снимки. Изобщо няма да им е проблем да ти боядисат по стария начин рамката. :peace:
ПП: За малко повече парички можеш да си поръчаш HT2, който е доста по-здрав, със същите части.
Всички велосипеди RAM могат да се поръчват с промени по окомплектовката.
ТАЙНАТА
Аватар
gesh0898

Мнениеот IVAN98 » Пет Мар 11, 2011 9:29 pm

Новия HT2 е със SUNTOUR този който е 1200 лв. а HT.2.1 който е 1600 лв. вече е с реба, докато стария HT2 си е с дарт 3 което е супер ама ги изтървах вече.[/quote]
Извиняваи не съм видял.Подведох се по това че един приятел си купи HT2 с тора.
Изображение
Аватар
IVAN98

Рейтинг: 1068

Мнениеот EH4EB » Пет Мар 11, 2011 11:23 pm

IVAN98 написа:Новия HT2 е със SUNTOUR този който е 1200 лв. а HT.2.1 който е 1600 лв. вече е с реба, докато стария HT2 си е с дарт 3 което е супер ама ги изтървах вече.

Извиняваи не съм видял.Подведох се по това че един приятел си купи HT2 с тора.[/quote]

За това търся и стар модел , не мисля че новите са по добри, особено с тази вилка, затова и започнах да гледам и други модели велосипеди... както и вариянт да го поръчам с Дарт 3 примерно или Дарт 2 но пак цената става повечко от предвидената... Гледам скотовете ама и те са със същата вилка...масово я слагат на всички велосипеди от този клас за жалост...
Аватар
EH4EB

Мнениеот gesh0898 » Съб Мар 12, 2011 5:22 pm

Можеш да поръчаш колелото с каквито части искаш! Просто им кажи кои ти трябват. :agree:
ТАЙНАТА
Аватар
gesh0898

Мнениеот EH4EB » Съб Мар 12, 2011 8:35 pm

За Скот-а който съм пуснал линк по горе какво ще кажете за 1090 лв. не е ли с по добри характеристики за тази цена?
Аватар
EH4EB

Мнениеот gesh0898 » Съб Мар 12, 2011 9:30 pm

Скотът е с хубава рамка, но с нетолкова добри части. XCR - ът се разлуфтва, спирачките, дори и да са хидравличи, са с малки ротори (които може да ти свършат работа, ако си лек, но никъде не си споменал тегло). За гумите - не съм ги карал, но едва ли ще издържат много (не че High Roller-ът би, но както и да е...) Ако мислиш да надграждаш, скотът е добър вариант. :agree:
ТАЙНАТА
Аватар
gesh0898

Мнениеот bio » Съб Мар 12, 2011 9:37 pm

68 kg и ги е споменал по-горе ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот gesh0898 » Съб Мар 12, 2011 10:43 pm

Прав си, извинявам се. Тоест тези дискове ще са му малки ? :erm:
ТАЙНАТА
Аватар
gesh0898

Мнениеот EH4EB » Нед Мар 13, 2011 12:03 am

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 635&lang=2

А този е с други спирачки и части май... Би трябвало да е по добре но пък идва малко повече...
Аватар
EH4EB

Мнениеот bio » Нед Мар 13, 2011 9:30 am

нямам нищо против Scott,Specialized и другите големи марки. Въпросът ми е към теб, защо искаш да си дадеш парите за името SCOTT ?!?
дисковете дали са малки или големи определя карача ... аз няамам мнение по-въпроса ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот EH4EB » Нед Мар 13, 2011 12:22 pm

bio написа:нямам нищо против Scott,Specialized и другите големи марки. Въпросът ми е към теб, защо искаш да си дадеш парите за името SCOTT ?!?
дисковете дали са малки или големи определя карача ... аз няамам мнение по-въпроса ...

Не искам да купувам определена марка, гледам различни велосипеди в тази ценова граница , за това и искам мнение понеже не съм разбирач, сравнявам частите и т.н. за това и питам за мнение, първо се бях нагласил за РАМ и все още съм , но сега се загледах и какво могат да предложат другите марки.
Аватар
EH4EB

Мнениеот EH4EB » Пон Мар 14, 2011 5:04 pm

Най накрая намерих моето колело [img][/img]
Рам HT2 останало единствено, но с монтажът който ми се искаше....
Значи HT2 е с Rock Shox Dart 3 , хидравлични спирачки Juisy 3, рамката е зелена на цвят, като цяло беше останало само 17.5" и мислех ,че ще ми е малка но отидох с човек който разбира и е с ръст колкото мен , пробвахме го и двамата и ми е добре , пък и старото ми колело е с такава рамка ама се бях наточил на по-голяма не знам защо, все пак не биваше да го изпускам ,цената е 1050 лв. и мисля че за този монтаж цената е повече от перфектна... Капарирах го ,че бях с колелото и се прибрах за ценните левове и отивам да го грабна ей сега...
Аватар
EH4EB

Мнениеот bio » Пон Мар 14, 2011 5:59 pm

честито ... жив и здрав, и само радости с това колело !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот EH4EB » Пон Мар 14, 2011 7:18 pm

bio написа:честито ... жив и здрав, и само радости с това колело !!!

Благодаря !
Благодаря и на всички които се включиха темата и ми помогнаха в избора.
Взех го и направих едно кръгче около блока , но утре мисля повечко и да го цъкна.
Претеглих го на кантара в къщи излезе 13.100
Аватар
EH4EB

Мнениеот disbelief » Пон Мар 14, 2011 8:37 pm

Честито и от мен!
Много да му се радваш!
Нещо снимката не излиза.
Военнозелено ли е?
disbelief

Рейтинг: 1213

Мнениеот EH4EB » Пон Мар 14, 2011 9:23 pm

disbelief написа:Честито и от мен!
Много да му се радваш!
Нещо снимката не излиза.
Военнозелено ли е?

Мерси.
Не съм го снимал още ,че когато се прибрах беше вече мрачно , утре ще го цъкна и ще пусна снимка.
Аватар
EH4EB

Следваща

Назад към Продукти за крос-кънтри