Преодоляване на препятствие ?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Преодоляване на препятствие ?

Мнениеот Bace_kz » Сря Мар 16, 2011 8:53 pm

Карам твърдак от няколко дена, а преди това съм карал колело с двойно окачване, и се чудя как да преодолявам дупките на пътя, бордюрите - неравностите на пътя, когато се движа по равен път или с много лек наклон ? Предната вилка обира до една степен по-грубите препятствия, но отзад няма какво да омекоти удара, та въпросът ми е да ги прескачам ли, защото и при самия скок задницата пак се забива или пък да се опитам да скачам на оли ( bunny hop) и да се приземявам на предната част на байка , която да омекоти самото приземяване ? А и другия проблем е, че когато предната вилка е настроена на "меко" самия скок става много труден понеже вилката обира голяма част от приложената от мен сила за самия скок.
Аватар
Bace_kz

Рейтинг: 1511

Re: Преодоляване на препятствие ?

Мнениеот windv » Сря Мар 16, 2011 9:01 pm

Ставаш от седалката и минаваш юруш :D . Задното окачване са коленете ти.
Не може на всяка дупка и препятствие да се скача.
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Рейтинг: 2000

Мнениеот subritual » Сря Мар 16, 2011 9:32 pm

Мисля,че в града изобщо не ти е нужно меко окачване.Просто караш много и ставаш майстор.
Аватар
subritual

Мнениеот Bace_kz » Сря Мар 16, 2011 10:09 pm

Аха, ясно, явно з*дника ми ще трябва да се климатизира ... А как стой въпроса примерно с корен или пък качване бордюр ? Идеята е да се предпази самият байк и по точно задната капла, и да не се губи стабилност при по-висока скорост.
Аватар
Bace_kz

Мнениеот geco » Сря Мар 16, 2011 10:46 pm

Най-вече с преместване на тежеста...
geco

Рейтинг: 1279

Мнениеот denises26 » Сря Мар 16, 2011 11:07 pm

Специално за бордюр ти препоръчвам да усвоиш добре, така наречения "bunny hop". Потренирай малко с някое кашонче (размера по твое усмотрение), за да няма после snake-ове и подбити шини. За дупки и други малки препятсвия варианти много- ставаш и преминаваш, прескачаш, заобикаляш. В общи линии практика му е майката, ти сам ще си усетиш кое как. :beer:
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Мнениеот Bace_kz » Сря Мар 16, 2011 11:24 pm

Благодаря за отговорите ! Смятам, че темата се изчерпа :]
Аватар
Bace_kz

Мнениеот zafirovp » Чет Мар 17, 2011 12:21 am

Само искам да добавя, че подходящото налягане и размер на задната гума е от голямо значение, за предпазване от ''snake bite''. Преди няколко месеца, след всяко каране сменях вътрешна, а понякога и външна гума. Взех си рамка, която побира 2.5 отзад и се преродих. Преди карах на 3.5 атмосфери и пуках гуми често, а сега карам на 2.3 и хем си ми е меко, хем сигурно. Под меко имам предвид, че не се усеща вибриране, зардаи големия грайфер при по-високи скорости.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот Daniel Panev » Чет Мар 17, 2011 1:27 am

zafirovp написа:Само искам да добавя, че подходящото налягане и размер на задната гума е от голямо значение, за предпазване от ''snake bite''. Преди няколко месеца, след всяко каране сменях вътрешна, а понякога и външна гума. Взех си рамка, която побира 2.5 отзад и се преродих. Преди карах на 3.5 атмосфери и пуках гуми често, а сега карам на 2.3 и хем си ми е меко, хем сигурно. Под меко имам предвид, че не се усеща вибриране, зардаи големия грайфер при по-високи скорости.

А като въртене как е? Кажи ся, че си сложил SwampThing и ела да ти стиснем ръката ...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот PtD » Чет Мар 17, 2011 7:20 am

Тази тема определено не е за тук.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Назад към Продукти за крос-кънтри