FullFace & XC

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

FullFace & XC

Мнениеот exile » Пет Апр 01, 2011 3:59 pm

Здравейте, форум :beer:

Интересно ми е дали някой се е сблъсква с каски, предназначени за ХС, пък и АМ, но с протекция на брадата и устата, различни от MET Parachute, пък дори и с него. Всъщност големият проблем ми е градското каране, понеже изненадите са доста повече от тези по пътечките и то защото ги търся...
Четох мнения по чужди форуми за въпросния МЕТ - първо, по всеобщо мнение за това, което предлага като изработка каската е надценена (300 лева...), после принципно са малко спорни мненията доколко това нефелно нещо отпред пази от нещо различно, освен клончета. То такава каска е ясно, че няма да издържи челен удар с дърво с 35км/ч, нито някой го търси от нея, но след някои постнати снимки на хора, които са падали с въпросната не стана ясно дали всъщност тази стърчаща пластмаса при огъването си от удара не ти сваля кожата от лицето :)

С известно търсене попаднах на това:

Изображение

Което си е по-скоро АМ каска с подбрадник (или там както се нарича частта, която пази устата), който се отделя...

Това, което съм показал, от ибей се намира за стотина лева, марката е немска, на сайта им дори са я писали каска за DH/FR (твърде, твърде оптимистично).

Та изобщо някой кара ли с някаква форма на ФФ каска ХС, ползвал ли е нещо от горните и прочее.

Чел съм дори препоръки за Specialized Deviant, която била уж достатъчно проветрива, но чак пък.

А ако някой се чуди защо е цялото това упражнение - преди година при градско каране си изгубих няколко предни зъба и се сдобих с някой друг шев и съм с твърдото намерение да се опитам да избегна това да се случи отново, а при нашите пътни условия въпросното изобщо не е лесно за човек, който си кара секидневно в града... А и с малко четене по западни форуми стигнах до извода, че далеч не само аз имам този проблем и търся нещо подобно :)
exile

Рейтинг: 1200

Re: FullFace & XC

Мнениеот Sartor » Съб Апр 02, 2011 9:30 pm

Аз съм ползвал Met Parachute, но от както започнах да карам повече АМ с елементи на FR (разбирай спусканията да не са по черни пътища и тем подобно, а през гората и от където се намери "път", скокове през корени, камъни... въргаляне в последно време, но това е заради задкормилното устройство), предпочетох да се сдобия с истински fullface.

С Мет-а съм спускал от 7те езера в Рила и там ми се случи да ударя с подбрадника един изсъхнал клон с дебелина около 10-15см. Склона се счупи и подбрадника и до сега си е здрав.

За града и за лежерно ХС си ползвам една челадинка и смятам, че ми е достатъчно, ако не правя разни палави изпълнения, които предразполагат към избиване на зъби и шевове.
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Назад към Продукти за крос-кънтри