Интересно ми е дали някой се е сблъсква с каски, предназначени за ХС, пък и АМ, но с протекция на брадата и устата, различни от MET Parachute, пък дори и с него. Всъщност големият проблем ми е градското каране, понеже изненадите са доста повече от тези по пътечките и то защото ги търся...
Четох мнения по чужди форуми за въпросния МЕТ - първо, по всеобщо мнение за това, което предлага като изработка каската е надценена (300 лева...), после принципно са малко спорни мненията доколко това нефелно нещо отпред пази от нещо различно, освен клончета. То такава каска е ясно, че няма да издържи челен удар с дърво с 35км/ч, нито някой го търси от нея, но след някои постнати снимки на хора, които са падали с въпросната не стана ясно дали всъщност тази стърчаща пластмаса при огъването си от удара не ти сваля кожата от лицето

С известно търсене попаднах на това:

Което си е по-скоро АМ каска с подбрадник (или там както се нарича частта, която пази устата), който се отделя...
Това, което съм показал, от ибей се намира за стотина лева, марката е немска, на сайта им дори са я писали каска за DH/FR (твърде, твърде оптимистично).
Та изобщо някой кара ли с някаква форма на ФФ каска ХС, ползвал ли е нещо от горните и прочее.
Чел съм дори препоръки за Specialized Deviant, която била уж достатъчно проветрива, но чак пък.
А ако някой се чуди защо е цялото това упражнение - преди година при градско каране си изгубих няколко предни зъба и се сдобих с някой друг шев и съм с твърдото намерение да се опитам да избегна това да се случи отново, а при нашите пътни условия въпросното изобщо не е лесно за човек, който си кара секидневно в града... А и с малко четене по западни форуми стигнах до извода, че далеч не само аз имам този проблем и търся нещо подобно