Ново колело

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Ново колело

Мнениеот mblagoev » Нед Апр 10, 2011 9:01 pm

Здравейте,

Решил съм да си взема ново колело, доста начинаещ съм - но пък се запалих супер много и вече нямам търпение. Общо взето ще карам колелото най-вече по асфалт и по-малко черен път - спускания, но не екстремни. Висок съм 185 см, тежа 75 кг. Имам бюджет от около 600 лв грубо. За момента съм се спрял на няколко варианта:

1. http://www.escadra.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%8 ... 8/i746.htm

2. http://www.escadra.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%8 ... 6/i739.htm

Логично е, че 2рото ще е по-добро, но дали си заслужава да дам повече пари за него? И още един въпрос - ГРХ8 го има в 2 варианта - с хидравлични и механични спирачки. С механични спирачки е с около 50 лв по-евтино.

Ще съм ви много благодарен, ако ми дадете съвет какво да взема?

Предварително ви благодаря!
Аватар
mblagoev

Рейтинг: 1224

Re: Ново колело

Мнениеот tratto » Вто Апр 12, 2011 8:34 am

И според мен вторият вариант е по добър. Вземи си последната разновидност на GRX8 която е с спирачки Shimano BR-M486 хидравлични. Четох хубави отзиви за тях, преди и аз се бях запалил да си купувам CROSS обаче GRX9. И си го бях избрал с тях. Сега чакам моят RАМ XC2. :D
Качвах се на клелото и завъртях едно кръгче, и беше много удобно. Рамките на двата модела са индентични и изглеждат стабилно сглобени.
Според мен е удачен велосипед за умерен стил на каране.
Като размер ти си някъде между М и L, но по скоро М.
И нека подпомогнем мъничко родната икономика с покупка на колело сглобено в България.
Нагоре без лифт, а надоле с дрифт!!
Аватар
tratto

Рейтинг: 1225

Мнениеот mblagoev » Вто Апр 12, 2011 8:50 am

Благодаря ти за съвета, колега :)

Мисля, че наистина ще подпомогнем малко родната икономика - запалихме се с още 2-3ма приятели и тая седмица отиваме :)
Аватар
mblagoev

Мнениеот milenstiv » Вто Апр 12, 2011 7:54 pm

Здравейте,
и аз се двоумя между двата модела на CROSS, GRX8 и PARALAX 2DB, 2011. Защо според вас PARALAX 2DB отстъпва пред GRX8 ?
Ще се кара по предназначение (крос-кънтри) и доста в града.
Пробвах GRX8 размер L, и ме очуди, че горната тръба на рамката е на два-три пръста от чатала ми, а съм висок 185 и по изчисленията по формулата от този сайт съм за L размер.
Благодаря предварително.
milenstiv

Рейтинг: 1200

Мнениеот mrdaka » Вто Апр 12, 2011 9:12 pm

Първо ви поздравявам, че сте решили да се въртите педалите :eyebrow: След като разгледах някой неща за кросовете, ще споделя моите мисли. Gross GRX8 и Gross Paralax 2DB са от един и същи производител, на горе-долу една и съща цена. В GRX8 и Paralax се различават малко в геометрията и малко в частите. Ако разгледате таблицата с размерите, ще видите че трите размера в които се предлага Paralax са някакви междинни на размерите на GRX8. Хората са различни, теглото и килограмите са добър ориентир, но не дават абсолютната истина, затова съвета ми е да идете и да пробвате. Колело, което ви пасва най-добре, него вземете. Gross GRX8 и Gross Paralax 2DB са подходящи за XC, така че няма да сбъркате. Успех и ви пожелавам много приятни мигове с бъдещите велосипеди.
Изображение
Аватар
mrdaka

Рейтинг: 1865

Мнениеот Insight » Сря Апр 13, 2011 11:25 am

От 3-4 седмици лангъркам GRX8 с хидравлични спирачки. Няма да се впускам много в хвалби, щото ми е първото колело от този клас (вилка и дискови спирачки), но с хидравлични, дори най-нисък клас, усещането си струва ;-).... абе длъжен съм да отбележа, че контрола върху спирачното усилие е как да кажа ... къс... редовно блокирам задна гума без нужда, но почвам да привиквам.

От тук нататък стои въпроса колко време ще работят безпроблемно тези спирачки, какво ще правя ако имам проблем нейде извън цивилизацията и т.н. Ако бях отделил повече време за размисъл най-вероятно щях да избера механични, обаче аз седна ли да мисля ...а и май нямаше такъв вариант в промоцията ;-)

Следвай стандартния съвет в тази ситуация: Грабвай това, дето ти е на сърцето, пък после идват ремонти, ъпгрейди, когато вече по-добре ще знаеш какво искаш!
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот mblagoev » Сря Апр 13, 2011 11:49 am

И аз до сега не съм имал опит с такива спирачки, но ти си прав - ще взема това, което ми е на сърце. Със сигурност ще е GRX8, остана единствено да реша с какви спирачки да бъде...На място ще реша явно :)

Благодаря за съветите до момента! :) Всякакви съвети и мнения са ми от полза, тъй като както казах в началото съм си аматьор :)
Аватар
mblagoev

Мнениеот mblagoev » Чет Апр 21, 2011 9:59 pm

Все пак взех Cross GRX8 26'' - утре очаквам доставката и мисля още тези дни да го пробвам - взехме общо 4 такива колела с приятели :)

Ще напиша какво ми е мнението след като покарам малко :)
Аватар
mblagoev

Мнениеот k0k0 » Пет Апр 22, 2011 12:39 am

Честито! :agree:
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Назад към Продукти за крос-кънтри