HT 2.1 или Scott Scale 70

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

HT 2.1 или Scott Scale 70

Мнениеот ufsa » Нед Май 15, 2011 3:07 pm

Хора, избирам колело за подарък и се колебая между тези двете:

http://www.scott.bg/scott2010/index.php?APP_ACTION=DISPLAYPRODUCT&PRODUCT=18 и http://www.ram-bikes.com/eng/ht_two.php

Идеята е колелото да е подходящо както за планинско каране (тип крос-кънтри), така и за градско. Доколкото си имам някво понятие от колела, тези двете ми се сториха добър вариант. Тежат еднакво и са на една цена; въпросът е кое е с по-добри съставни части. Готова съм да чуя и други предложения :)

Благодаря предварително :wavey:
ufsa

Рейтинг: 1210

Re: HT 2.1 или Scott Scale 70

Мнениеот rarekin » Нед Май 15, 2011 9:50 pm

Между двата велосипеда лично аз бих избрал РАМ-а.

1. По отпусната геометрия на рамката, резултираща в по-голям комфорт
2. Здрава рамка
3. По добри гуми, вилка и спирачки

Скота има по-добър drivetrain, но доста повече недостатъци.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Вилката » Пон Май 16, 2011 9:20 am

Това ще ти върже с доставката и педалите(ще ги купиш отделно, защото каньон доставят без педали) горе долу същите пари, но гледам, че се повтарят компонентите с Рам-а. Разликата м-у тях е, че каньона е със 100 мм ход и ще е ориентиран повече към педалирането, а НТ2 + 120мм вилка позволява и малко повечко агресия, за сметка на удобното въртене. Боята на каньона ще ти е по-добра и ще имаш някои дребни подобрения, за които братята немци се стараят повече от нас - масльонка в скобата на седалковата тръба, предпазни прозрачни лепенки по рамката, маншончета по жилата. Ще получиш ветоятно помпичка за шока и динамометрично шестогранче бонус.
Недостатък е дистанционното пазаруване, но те са доказали коректността си, а и времето за доставка им е много прилично.
Нещата са на кантар, аз бих сложил геометрията като решаваща и по нея да избера. Ако подаръкът е за момиче имат и дамска версия (W).
:beer:
Аватар
Вилката

Рейтинг: 2000

Мнениеот massada » Пон Май 16, 2011 11:54 pm

да сравняваш този рам с този scотт просто е безумие.когато scотт са произвеждали велосипеди ,рам дори не са знаели за какво служи велосипеда
massada

Рейтинг: 995

Мнениеот gilb » Вто Май 17, 2011 8:49 am

@massada Мисля,че той говореше за компонентите с които е окомплектован модела а не за рамките като цяло..
и според мен рама е с по-добрите части :agree: граби и бягай,но ако се погледнат рамките отделно симпатиите ми клонят към скота.(разбира се лично и донякъде пристрастно мнение :lol: )
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Назад към Продукти за крос-кънтри