Съвет за седалка с изрязан канал в средата

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за седалка с изрязан канал в средата

Мнениеот wizard_m » Вто Май 24, 2011 8:08 pm

Искам седалка с изрязан канал в средата. Понеже ще си я поръчвам през интернет няма да имам възможност да я видя наживо. Така че ако някой има опит с тези седалки нека да напише коментар.
Selle SMP TRK - 79,00 лв > screambikes.eu
Specialized Sonoma - 79,00 лв > bikescenter-bg.com
Velo D2 Wide channel Black - 39.00 лв. bikescenter-bg.com
От тези седалки най много ме привлича Selle SMP TRK заради извивките и големия канал. Specialized Sonoma е най красивата седалка от тези които съм посочил но е с по малък канал. Velo D2 съм я сложил заради по ниската цена и затова, че има канал.
Първата ми седалка нямаше канал и като се изкачвах много бързо ми спираше кръвообращението към половия орган. Смених я с Selle Italia XR - 30 лева > снимка която има канал но пак усещам притискане в простата също така получавам натъртвания. Затова искам да я сменя с седалка която има по голям канал.
wizard-m.hit.bg - Web каталог на всички филми, сериали и анимета които съм гледал
Изображение
Изображение
Аватар
wizard_m

Рейтинг: 1220

Re: Съвет за седалка с изрязан канал в средата

Мнениеот Чоко и Боко » Вто Май 24, 2011 10:13 pm

Какъв стил караш?
Selle Royal определя няколко вида размери в зависимост от наклона и пола на колоездача.
http://www.selleroyal.com/Find_a_Saddle.aspx
http://www.selleroyal.com/Anatomy_And_Ergonomics.aspx
Аватар
Чоко и Боко

Рейтинг: 1405

Мнениеот wizard_m » Сря Май 25, 2011 12:11 am

По това което виждам на сайта съм в категорията на Atlethic. А относно седалките на Selle Royal изглеждат по меки от тези които съм изброил по горе.
Selle Royal Premium Ellipse - 59,90 лв тази седалка има канал
Royal Ergogel Athletic - 89,90 лв а тази е с специална технология twinflex която гарантира по малко напрежение в зоната на генеталите но няма изрязан канал като на останалите седалки
wizard-m.hit.bg - Web каталог на всички филми, сериали и анимета които съм гледал
Изображение
Изображение
Аватар
wizard_m

Рейтинг: 1220

Мнениеот pascoff » Сря Май 25, 2011 10:59 am

Аз също имам този проблем при някои седлки, които имат бая канал. Иначе казано, самото наличие на канал не е достатъчно. Ако седалката е много мека, пак се получава едно "изтръпване" (поне при мен). Сега карам със седалка без канал и този проблем не се появява. Препоръчвам ти да обърнеш силно внимание на твърдостта на седалката - ако караш XC е препоръчително материала да е по-твърд, особено ако карането е повече от час-два. Натъртванията също може да са от мек материал на седалката или ако е по-широка и не за твоя задник.

Успех с намирането на подходяща седалка.
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Рейтинг: 2000

Мнениеот codename47 » Сря Май 25, 2011 1:39 pm

според мен изтръпването се получава ако ширината на седалката(където седалищните кости застават върху нея) е по-широка от разстоянието между тях. По този начин меките тъкани и кървоносните съдове се притискат. Ако седалката пък е широка но много мека пак може да се получи същия ефект заради потъването на меката част между костите. При мен се получи подобен ефект но заради памперс(вероятно неподходящ) с които беше по-зле отколкото после без.
Разстоянието може да си опрелелиш и сам като застанеш на поза "рало": http://www.yogaclubnamaste.com/images/s ... lasana.gif и с напипване и метърче си измериш разстоянието. Друг метод е да сядаш(наведен напред за да изпъкнат костите) на чувалче с пясък и да мериш най-ниската точка на вдълбнатините.
Виж досегашните ти седалки колко са били широки.
:beer:
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за крос-кънтри